Madi ja bym wolała na swoim ale G cos woli u mamusi , i to mnie denerwuje
Przy kawie ...
Re: Przy kawie ...
Had no śliczne
to juz teraz czekać na Maluszka 
Może to tak na chwilę tylko planuje.. nie martw się na razie. A macie w razie czego możliwość oddzielnie mieć kuchnię czy łazienkę?
Musicie się jakoś dogadać. Wiadomo że to ciężki temat ale cóż.
Musicie się jakoś dogadać. Wiadomo że to ciężki temat ale cóż.
tak on mówi na chwile rok,dwa, ale juz to widzę
po ślubie troszkę sie nacieszymy sobą i planujemy dzidzi, jeśli sie w miarę szybko uda to super i jesteśmy uziemieni na dwa lata co najmniej tam bo najpierw ciąża, potem macierzyński a potem jego mama by zostawała z dzieckiem tak zaproponował a ja mogłabym pracować i w tedy to juz nie wiem
nie ma mozliwości mieć dwie łazienki i kuchnię osobno, no gdybyśmy dobudowali góre to jeszcze ale G nie chce rozmawiac o dobudowaniu a mieszkać z teściami no fajnie ale co jeśli za bardzo się będą wtrącac, w końcu są u siebie nie wiem ja wolę na swoim miec nawet mniejsze to mieszkanie ale swoje / nasze własne
po ślubie troszkę sie nacieszymy sobą i planujemy dzidzi, jeśli sie w miarę szybko uda to super i jesteśmy uziemieni na dwa lata co najmniej tam bo najpierw ciąża, potem macierzyński a potem jego mama by zostawała z dzieckiem tak zaproponował a ja mogłabym pracować i w tedy to juz nie wiem
nie ma mozliwości mieć dwie łazienki i kuchnię osobno, no gdybyśmy dobudowali góre to jeszcze ale G nie chce rozmawiac o dobudowaniu a mieszkać z teściami no fajnie ale co jeśli za bardzo się będą wtrącac, w końcu są u siebie nie wiem ja wolę na swoim miec nawet mniejsze to mieszkanie ale swoje / nasze własne
No tak, ale jak później pojawi się kolejne dziecko to będziecie w czwórkę w jednym pokoju siedzieć??
Dzieci rosną, przyjdzie szkoła i dziecko będzie potrzebować swojego kącika i swojej prywatnej przestrzeni.
Jeśli byście nie zdecydowali się na kupno/ wynajem mieszkania nie widzę innej opcji jak dobudowa.. Ale to musicie porozmawiać i porozumieć się co Wam bardziej odpowiada, bo dobudówka to są niemałe koszty i warto mieć 100% pewności czy to się Wam opłaca.
Bo domyślam się, że nie będziesz się czuła zbyt swobodnie u teściów wiedząc, że nie jesteś typowo na swoim i zawsze skrępowanie i ograniczenie będziesz czuła i to też musisz G. powiedzieć.. a łatwo jest mówić "przyzwyczaisz się" bo to wcale nie takie proste.
Dzieci rosną, przyjdzie szkoła i dziecko będzie potrzebować swojego kącika i swojej prywatnej przestrzeni.
Jeśli byście nie zdecydowali się na kupno/ wynajem mieszkania nie widzę innej opcji jak dobudowa.. Ale to musicie porozmawiać i porozumieć się co Wam bardziej odpowiada, bo dobudówka to są niemałe koszty i warto mieć 100% pewności czy to się Wam opłaca.
Bo domyślam się, że nie będziesz się czuła zbyt swobodnie u teściów wiedząc, że nie jesteś typowo na swoim i zawsze skrępowanie i ograniczenie będziesz czuła i to też musisz G. powiedzieć.. a łatwo jest mówić "przyzwyczaisz się" bo to wcale nie takie proste.
Madi. Poki co maluch z nami. I tak na poczatku wiekszosc nocy bedzie pod nasza opieka.
Wiec poki co beda u nas w pokoju.
Co do wizyt u gina to tak co 3-4 tygodnke. Wszystko zalezy jak wypadaja...
No jak na pierszym prenetalnych bylo ok i ma dobre usg to nie trzeba chyba powtarzac...
Kingus wierze, ze nie chcesz miezzkac z tesciowa, bo to jednak zawsze jest uciazliwe i malo macie swobody.
Moze jednak sie uda Wam cos szybko znalezc... w sumie to oby sie udalo...
Wiec poki co beda u nas w pokoju.
Co do wizyt u gina to tak co 3-4 tygodnke. Wszystko zalezy jak wypadaja...
No jak na pierszym prenetalnych bylo ok i ma dobre usg to nie trzeba chyba powtarzac...
Kingus wierze, ze nie chcesz miezzkac z tesciowa, bo to jednak zawsze jest uciazliwe i malo macie swobody.
Moze jednak sie uda Wam cos szybko znalezc... w sumie to oby sie udalo...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Madi nie byłam u lekarza, bo moja genialna teściowa przyszła w niedzielę rano i oznajmiła mi, że jedzie ze mną do lekarza... Pogięło ją po całości. I nie dało się jej wytłumaczyć, że ja nie będę z nią jechać. Wkurzyła mnie, zdenerwowałam się i zaraz @ dostałam. Wizytę mam 29.
O widzisz, córa będzie
O widzisz, córa będzie
Avis, jak wymysliła że jedzie z Tobą ??
A po co ona tam ?
Nie mogłaś po prostu pojechać sama, nie mówiąc że jedziesz...
A po co ona tam ?
Nie mogłaś po prostu pojechać sama, nie mówiąc że jedziesz...
Avis no to jej nie mów teraz, że masz 29 i jedź bez słowa. Swoją drogą to co- chce Cię sprawdzić czy potrzymać Cię za rękę??
Masakra jakaś.. co za baba..
No jak się nic nie zmieni to córeczka
Had no tak lepiej mieć dziecko blisko, bo i tak będziesz wstawać w nocy..
Masakra jakaś.. co za baba..
No jak się nic nie zmieni to córeczka
Had no tak lepiej mieć dziecko blisko, bo i tak będziesz wstawać w nocy..
Avis współczuje teściowej naprawdę , nie mów jej kiedy masz następną wizytę, po co ona tam Ci potrzebna
Madi i tak w nocy karmisz...
A zazwyczaj albo lozeczko, albo dostawka albo maluch spi z rodzicami
A zazwyczaj albo lozeczko, albo dostawka albo maluch spi z rodzicami
Hadzia a z jakiej firmy kupiliście wózek??
Bo ja tak czytam i czytam te opinie i co kto poleca, ale różnie to jest..
A Tygrys jaki ma?? Bo w temacie o wózkach wyczytałam, że miała na oku Baby Design Lupo New i chciałam zapytać czy kupili ten czy jednak inny wybrali?? Bo mnie właśnie ten wpadł w oko.
Myślę, że większość jednak wybiera łóżeczko..
Bo ja tak czytam i czytam te opinie i co kto poleca, ale różnie to jest..
A Tygrys jaki ma?? Bo w temacie o wózkach wyczytałam, że miała na oku Baby Design Lupo New i chciałam zapytać czy kupili ten czy jednak inny wybrali?? Bo mnie właśnie ten wpadł w oko.
Myślę, że większość jednak wybiera łóżeczko..
Madi, z wozkiem jest tak, ze zalezy na co sie trafi.
Tygrys ma Baby design i jest zadowolona. Kupowala nowy.
My mamy nabingtona, uzywanego...
Ogolnie.. zdanie jest takie, ze duzo zalezy od tego kiedy rodzisz i kiedy bedziesz przerzucac sie na spacerowke.
Nam doradzili uzywany, bo jednak tego wozka, tak mniej wiecej uzywasz pol roku i przesadzasz dziecko do spacerowki. Tak mniej wiecej. I czesto przez ten czas wozek sie nie zniszczy mocno...
Musicie popatrzec na takie rzeczy jak:
- skretne czy nie skretne kolka
- czy bedziecie jezdzic gdzies z wozkiem czyli pakowanie do bagaznika
- czy bedziesz go wnosic do domu? Po schodach?
-no i gdzie bedziecie chodzic na spacery
Tygrys ma Baby design i jest zadowolona. Kupowala nowy.
My mamy nabingtona, uzywanego...
Ogolnie.. zdanie jest takie, ze duzo zalezy od tego kiedy rodzisz i kiedy bedziesz przerzucac sie na spacerowke.
Nam doradzili uzywany, bo jednak tego wozka, tak mniej wiecej uzywasz pol roku i przesadzasz dziecko do spacerowki. Tak mniej wiecej. I czesto przez ten czas wozek sie nie zniszczy mocno...
Musicie popatrzec na takie rzeczy jak:
- skretne czy nie skretne kolka
- czy bedziecie jezdzic gdzies z wozkiem czyli pakowanie do bagaznika
- czy bedziesz go wnosic do domu? Po schodach?
-no i gdzie bedziecie chodzic na spacery
stuk puk gdzie jesteście ? dziś jakoś cisza
Wszyscyw biegu pewnie 
Ja tam na lumpach dziś byłam, i nie powiem, obłowiłam się
aż miło
:d
a teraz czekam na X i jedziemy po mamę.
Kinga co u Ciebie??
Gdzie się Black podziewa??
Dem, była na forum, a tu nawet info nie zostawiła...
Ja tam na lumpach dziś byłam, i nie powiem, obłowiłam się
aż miło
a teraz czekam na X i jedziemy po mamę.
Kinga co u Ciebie??
Gdzie się Black podziewa??
Dem, była na forum, a tu nawet info nie zostawiła...
Witajcie 
Had ja wiem.. tylko byłam ciekawa czy Tygrys ma właśnie ten. Bo wszyscy zachwalają.
A co kupiłaś ciekawego?
Kinia Ty też coś mało rozmowna dzisiaj
Had ja wiem.. tylko byłam ciekawa czy Tygrys ma właśnie ten. Bo wszyscy zachwalają.
A co kupiłaś ciekawego?
Kinia Ty też coś mało rozmowna dzisiaj
Madi, nie pamietam jaki dokładnie ma model.
Oj dużo dziś kupiłam, nie pamiętam wszystkiego.
Póki co się pierze a ja musze na spokojnie popatrzeć
Oj dużo dziś kupiłam, nie pamiętam wszystkiego.
Póki co się pierze a ja musze na spokojnie popatrzeć
O rany, ale masz rękę 
Zazdroszczę bo ja nigdy na nic trafić nie mogę..
Zazdroszczę bo ja nigdy na nic trafić nie mogę..
Witajcie..
Mam nadzieję, że choć Wam dzień zaczął się dobrze..
Ja już się tak wkurzyłam, a w zasadzie gdzieś koło 5 bo teściowa pod drzwiami gwizdała i gadała do siebie, więc już później nie zasnęłam.
A potem zapaliła w piecu co ja specjalnie go wygasiłam o 4.. wczoraj taki mróz był i w domu ciepło było a dziś ledwo -4 i musiała swoje pokazać.. no i przez to jej palenie braknie mi drzewa co miało wystarczyć do jutra bo co pół godz leci i dokłada a piec jak do pełna załadowany to co 4 godz tylko trzeba iść i drzewa tak nie ubywa.. i będę musiała nanosić a brzuch mnie dziś coś boli po bokach..
Sorki za ten monolog ale musiałam się wygadać...
Mam nadzieję, że choć Wam dzień zaczął się dobrze..
Ja już się tak wkurzyłam, a w zasadzie gdzieś koło 5 bo teściowa pod drzwiami gwizdała i gadała do siebie, więc już później nie zasnęłam.
A potem zapaliła w piecu co ja specjalnie go wygasiłam o 4.. wczoraj taki mróz był i w domu ciepło było a dziś ledwo -4 i musiała swoje pokazać.. no i przez to jej palenie braknie mi drzewa co miało wystarczyć do jutra bo co pół godz leci i dokłada a piec jak do pełna załadowany to co 4 godz tylko trzeba iść i drzewa tak nie ubywa.. i będę musiała nanosić a brzuch mnie dziś coś boli po bokach..
Sorki za ten monolog ale musiałam się wygadać...
Witajcie 
Madi.. a ona ponosic nie moze? Jak Ty w ciazy?
Wspolczuje.. czesto Cie tak brzuch boli?
Ja juz wyprawilam meza do pracy, wstawilam pranie.
Pozniej, moze w koncu porzadek zrobie w 2 szufladach i ciuchy swoje poprzegladam...
A co do lumpow... ostatnio mam reke. Ale teraz tez nowy towar dorzucily i to tak ze przejrzec nie mozna bylo... jeszcze snieg padal..
Ale jak po kilku ciuchach znalzalam dla X marynarke sztruksowa, to i zapal sie znalazl...
Madi.. a ona ponosic nie moze? Jak Ty w ciazy?
Wspolczuje.. czesto Cie tak brzuch boli?
Ja juz wyprawilam meza do pracy, wstawilam pranie.
Pozniej, moze w koncu porzadek zrobie w 2 szufladach i ciuchy swoje poprzegladam...
A co do lumpow... ostatnio mam reke. Ale teraz tez nowy towar dorzucily i to tak ze przejrzec nie mozna bylo... jeszcze snieg padal..
Ale jak po kilku ciuchach znalzalam dla X marynarke sztruksowa, to i zapal sie znalazl...
Cześć
a no tak każdy zajęty
Madi niech teściowa ponosi drewno do kotłowni a nie Ty, daj sobie z tym spokój zwłaszcza ze nie czujesz się na siłach, nie denerwuj się na nią bo to szkoda zdrowia
Had super ze miałaś szczęście i coś fajnego się trafiło, ja nie chodzę na takie zdobycze bo praca mi nie pozwala, zresztą nie znam się za bardzo, też muszę przegląd w szafie zrobić ale jak na razie chęci brak...
Zabieram się do pracy .. i musze zaczać ćwiczyć znów tak ładnie mi było w 58 a teraz znów 60 mam oj biorę się za siebie bo już ruchu to z miesiąc nie miałam i to dobry, a i do słodkiego ciągnie mnie bardzo bardzo
a no tak każdy zajęty
Madi niech teściowa ponosi drewno do kotłowni a nie Ty, daj sobie z tym spokój zwłaszcza ze nie czujesz się na siłach, nie denerwuj się na nią bo to szkoda zdrowia
Had super ze miałaś szczęście i coś fajnego się trafiło, ja nie chodzę na takie zdobycze bo praca mi nie pozwala, zresztą nie znam się za bardzo, też muszę przegląd w szafie zrobić ale jak na razie chęci brak...
Zabieram się do pracy .. i musze zaczać ćwiczyć znów tak ładnie mi było w 58 a teraz znów 60 mam oj biorę się za siebie bo już ruchu to z miesiąc nie miałam i to dobry, a i do słodkiego ciągnie mnie bardzo bardzo
Kinga. No zawsze to lepiej z kims isc...
Ale potem sie wlasnie tych ciuchow sie zbiera...
I tak masz ladna wage... ciekawe kiedy uda mi sie dobic tez do podobnej
Ale potem sie wlasnie tych ciuchow sie zbiera...
I tak masz ladna wage... ciekawe kiedy uda mi sie dobic tez do podobnej
właśnie wiem ze sie zbiera a le czasem trzeba odświeżyć garderobę, ja mam tyle ciuchów różnych a zazwyczaj w tym samym chodzę i cieżko mi cokolwiek wyrzucić i tak składam i składam, pewnie jak będę się wyprowadzać to będzie wtedy konkretna selekcja
co do wagi to u mnie najgorzej brzuch i tyłek ale aż tak źle nie jest trochę dyscypliny i szybko w miarę spadam tylko chęci mi brak ale jakoś się musze zmotywować..,
Had w twoim cudownym stanie wcale bym się nie przejmowała waga
co do wagi to u mnie najgorzej brzuch i tyłek ale aż tak źle nie jest trochę dyscypliny i szybko w miarę spadam tylko chęci mi brak ale jakoś się musze zmotywować..,
Had w twoim cudownym stanie wcale bym się nie przejmowała waga
Had ogólnie to nie jest taki typowy ból, czy jakiś uciążliwy.
Nie zdarza się to często ale jednak mnie irytuje i ostatnio mówiłam doktorce to mi powiedziała że to normalne bo macica rośnie i wszystko się rozciąga i dlatego. Więc mnie uspokoiła trochę. Bo i jak mnie badała to powiedziała że wszystko jest dobrze. Ale jak mi nie minie przez weekend to się wybiorę do lekarza.
Wiecie teściową strasznie nogi bolą.. ale już gdzieś wyruszyła i nie ma jej. A ja się właśnie o to wkurzam bo J mi tak przynosi że starcza mi na cały tydzień a jak ona się zabierze za palenie to nie wiem jakim cudem zawsze braknie..
Ale się chyba obraziła bo jej zwróciłam uwagę żeby więcej nie paliła i że wystarczy że zapali się później bo nie trzeba dzień i noc palić na okrągło bo znów nie jest aż tak zimno.
Had a dla siebie wyhaczyłaś coś?
A dużo do tej pory przybrałaś na wadze? Pomyśl sobie że niedługo już będzie po wszystkim i na pewno szybko wrócisz do wagi sprzed ciąży
Kinia ale nie mów, że nie masz zapału.. teraz śnieg zimno to rower odpuściłaś bo przecież nim do pracy nie dojedziesz. Ale kondycję masz i dużo samozaparcia także chwilowy przestój w ćwiczeniach możesz sobie zrobić
Poza tym motywację szybko znajdziesz bo w sukni będziesz chciała wyglądać idealnie
a 60 kg to wcale nie jest dużo
Nie zdarza się to często ale jednak mnie irytuje i ostatnio mówiłam doktorce to mi powiedziała że to normalne bo macica rośnie i wszystko się rozciąga i dlatego. Więc mnie uspokoiła trochę. Bo i jak mnie badała to powiedziała że wszystko jest dobrze. Ale jak mi nie minie przez weekend to się wybiorę do lekarza.
Wiecie teściową strasznie nogi bolą.. ale już gdzieś wyruszyła i nie ma jej. A ja się właśnie o to wkurzam bo J mi tak przynosi że starcza mi na cały tydzień a jak ona się zabierze za palenie to nie wiem jakim cudem zawsze braknie..
Ale się chyba obraziła bo jej zwróciłam uwagę żeby więcej nie paliła i że wystarczy że zapali się później bo nie trzeba dzień i noc palić na okrągło bo znów nie jest aż tak zimno.
Had a dla siebie wyhaczyłaś coś?
A dużo do tej pory przybrałaś na wadze? Pomyśl sobie że niedługo już będzie po wszystkim i na pewno szybko wrócisz do wagi sprzed ciąży
Kinia ale nie mów, że nie masz zapału.. teraz śnieg zimno to rower odpuściłaś bo przecież nim do pracy nie dojedziesz. Ale kondycję masz i dużo samozaparcia także chwilowy przestój w ćwiczeniach możesz sobie zrobić
Poza tym motywację szybko znajdziesz bo w sukni będziesz chciała wyglądać idealnie
a 60 kg to wcale nie jest dużo
Witajcie dziewczyny. Mi się dzień dobrze rozpoczął gdy zobaczyłem że pada śnieg więc od razu wyszedłem z psem na spacer :] Madi moim zdaniem jeżeli jesteś w ciąży to nie powinnaś się tak przemęczać i nosić drewna, ale za bardzo się nie znam. A teściowa niech sobie pali jak braknie jej drewna to sobie przyniesie, ale fakt faktem aż tak zimno nie jest. Pozdrawiam
Moja dusza zagubiła się gdzieś w odłamkach codzienności.
Witaj Wilczarz 
No po troszkę i jakoś dałam radę.
Mówisz, że pogoda Ci się podoba? Ja już bym chciała wiosnę..
Jakiego masz psa?
No po troszkę i jakoś dałam radę.
Mówisz, że pogoda Ci się podoba? Ja już bym chciała wiosnę..
Jakiego masz psa?