Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Hadassa »

A nie mozesz ??
Masakra.. ja bym się chętnie zaszyła.. choć samej to już mniej fajnie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Lepiej nie bo później znowu będę sie taczać do 3 w nocy :) Staram się nie spać w dzień...

Oj całe łóżko masz dla siebie :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Hej hej :)
Normalnie 2 dni internetu nie miałam bo awaria na linii była i dopiero dziś przed południem naprawili.

O Ela :*
Co tam słychać?
Jak sprawy sercowe?

A gdzie Jam?

Had powinnaś się cieszyć, że dzień szybko minął, bo jak X nie ma to przynajmniej zleci jakoś :*

Avis a w ogóle to kto z tą inicjatywą wyszedł żeby gdzieś wyjść??
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Dzień dobry:-)
Trzynasty dzień miesiąca ziewając dyskretnie drapie się po zaspanej grzywce i ubolewa, że to właśnie jemu przypisano, skądinąd ładne słowo "pech":-)
Szczęśliwego wtorku! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Bry dzień ;)

Avis, ale dla mnie wtedy łózko puste i za duże... niestety ;)

Madi, z jednej strony ok, bo faktyczne szybko mija, ale w pracy nei zawsze to wskazane.
Bo dzień się kończy a jeszcze tyyyle rzeczy do zrobienia

witaj Tamirko ;)
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Witam :)

Had ja bez swojego też mam problemy z zaśnięciem, jak pracował na nocki to zdarzało mi się, że nawet do 3-4 w nocy nie spałam, a czasem zdarzało się i że do jego powrotu :D

Madi a wiesz, że nawet nie wiem, ja coś bąknęłam o rocznicy a S. wypalił z tym wyjazdem i tak wyszło :)

Wiecie co? W piątek muszę jechać na badania krwi i zrobię zakupy bo mam zamiar zrobić mini serniczki z karmelem :) Tylko boję się, że nie wyjdą ale spróbuję :)

Miłego dnia :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Oj nocki najgorsze były.. to fakt...
Ale jak jest w delegacji t jeszcze gorzej, bo kontakt z nim mam albo mailowy albo fb albo sms.
bo już człowiek tak nie pogada...

A podaj przepis na te serniczki :) pls
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Jakoś musisz to przetrwać :)
A tu masz przepis :)

Mini serniczki z karmelem
Składniki:
-500 g twarogu sernikowego z wiaderka
-8 dużych biszkoptów
-250 ml śmietany słodkiej 30%
-śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany
-2 łyżki żelatyny
-2 łyżki rozpuszczalnego kakao
-3 łyżki cukru
-300 g masy kajmakowej
Dodatkowo:
-8 szklanek do herbaty
-8 kieliszków

1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę, masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej części masy serowej dodajemy dwie łyżki rozpuszczalnego kakao, żelatynę i miksujemy na małych obrotach. Całość nakładamy łyżką do szklanek, wychodzi około po trzy łyżki masy do szklanki. W środek masy wciskamy kieliszki,tak, by nie dochodziły do samego denka. Wkładamy wszystkie szklanki do lodówki na około godzinkę.

2.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Do kieliszków nalewamy gorącej wody ( ja do tego wykorzystałem strzykawkę), powoli wyciągamy kieliszki z masy serowej. Powinno się pojawić ładne wgłębienie na masę karmelową. Masę kajmakową mieszamy z 4 łyżkami mleka, dzięki temu będzie bardziej płynna. Napełniamy wgłębienia serniczków masą karmelową, po dwie łyżeczki karmelu.

3.Łączymy połowę masy serowej z żelatyną. Przekładamy masę do szklanki łyżką, wychodzi podobnie jak z ciemną masą po 3 łyżki na szklankę. Na górę układamy biszkopt i wszystkie szklanki lądują w lodówce na godzinkę.

4.Po godzinie gotujemy wodę w garnku do takiej wysokości jak sernik w szklance. Patyczkiem do szaszłyków podcinamy boki serniczka. Szklankę wkładamy na chwile do garnka z gorącą wodą, następnie obracamy do góry nogami i stukamy w deskę aż sernik wypadnie. Po wyjęciu wszystkich serników ponownie wkładamy wszystkie do lodówki. Po pół godzinie powinny być gotowe do jedzenie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

hej Dziewczyny :*
Kurczę ale lebioda dzisiaj jestem..

Avis to fajnie, zawsze to jakaś inaczej niż tylko siedzenie w domu :)
Taki wieczorek wskazany :)

Had łączę się z Tobą w bólu.. ja też nie znoszę tego osamotnienia..
A kiedy dokładnie X wraca?

Cześć Tamira:)

Wiecie biorę tą luteinę i tak mnie dziś brzuch boli, a @ jeszcze nie powinnam dostać, dopiero w następnym tyg. Możliwe że za daleko włożyłam aplikator i teraz plamię?
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry, cześć i czołgiem:-)
Środa zwiastuje, że weekend tuż, tuż i do wiosny o jeden dzień bliżej.. :)
Tym bardziej, że za oknem styczeń uparcie ubiera się w kwietniowe szatki i pogodowe zamieszanie w przyrodzie czyni.. :D
Kolorowego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dzień dobry :)

Madi no fajnie fajnie i powiem Ci, że coś mój mąż się za bardzo rozkręcił, bo na jutro albo na piątek znowu planuje wyjazd na kręgle, a w ostatni piątek stycznia mamy jechać... uwaga uwaga :) na dyskotekę :o Nigdy nie byliśmy na dyskotece, nawet nie było mowy o tym, bo nie chciał a tu sam zaproponował...
Co do tego plamienia to powiem Ci, że nie wiem ale ja raz miałam taką sytuację, że kazał mi brać luteinę przez 7 dni i powinien pojawić się okres, a ja wzięłam tylko jedną tabletkę chyba dopochwową jeśli dobrze pamiętam i dostałam okresu. Także ciężko powiedzieć czy to okres czy może naprawdę za daleko włożyłaś. Ale jak się dziś się będzie utrzymywać to raczej okres.

Tamirko Tobie również miłego dnia :)

A ja coś dziś humor mam nie za tęgi... Wszystko mnie drażni, na teściową nawrzeszczałam bo tylko co chwila przychodzi i jakieś leki mi podsuwa... S. też już się ewakuował żeby mu się nie oberwało :D a ja popijam herbatkę i na razie mam wolne :)

Miłego dnia kobietki :)

Obrazek
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Dzień dobry Słoneczka. Ktoś mnie jeszcze pamięta? ;) Nie było mnie ekhm... całe wieki. :D
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

a_gatka a gdzie Ty się podziewałaś tyle czasu? :)

Obrazek
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A trochę tu, trochę tam... głównie praca... Ale niebawem urlop, odetchnę. Co słychać dobrego? :)
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

hallo.... ja spać nie mogę, szukam filmu alfabet w sieci, zaintrygowała mnie edukacja demokratyczna...
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Dobrego czwartku i mnóstwa uśmiechu życzę!
Pogodności! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Hej :)
Wybaczcie ale wczoraj byłam nie do życia..
obudziłam się o 5 rano i nie mogłam oka otworzyć, w ogóle nie widziałam nic bo tak mi ropa podeszła..
No i się okazało, że to zapalenie spojówki.. Oko czerwone, przekrwione i małe jakbym nie wiem co zrobiła..
Do tego jeszcze temp. mi wyskoczyła..
Ale byłam dziś na rozmowie w sprawie pracy, więc może niedługo będę już miała sensowne zajęcie :)
W przyszłym tygodniu mam podejść i zapytać czy się udało czy nie. Co prawda chętnych wiele ale mam cichą nadzieję, że to właśnie mnie wybiorą :>

A jak tam Wam czwartek mija??

Agatka co planujesz na urlop?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Bry dzień wszystkim.
Wybaczcie ale nie mam na nic czasu..
Nawet Was nadgonić a to tylko kilka stron :(
Avis, dzięki za przepis.
A X na szczęście wraca w sobotę
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Witajcie :)

Madi a co to Ci się stało, od czego? Maskara jakaś... A co to za praca? I ja nic o tym nie wiem :> Nie ładnie :P

Had a to już prawie sobota także szybko zleciało :)

Ja dziś byłam chwilkę u mamy bo biliśmy świnkę na pół, a do tego dziś jeszcze hydraulik u nas i tak w sumie latam w tą i z powrotem, dopiero teraz mam chwilkę ;) wzięłam się za zmienienie wody i wyczyszczenie akwarium i nie mam wody, zakręcili na godz i muszę czekać...

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Had to już tylko 2 dni :)
Aż taki nawał w pracy?

Avis no nic nie mówiłam bo wczoraj byłam ale nie miałam cv i pojechałam dziś.. i myślałam, że od razu coś będę wiedzieć i się Wam pochwalę a tu zonk.. tydzień muszę prawie czekać..
A to praca jako sprzedawca w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego :)
Z okiem to nie wiem jak to się stało.. w pon miałam lekko zaczerwienione ale wczoraj to była masakra.. ale chyba krople pomogły bo już dzisiaj ładniejsze mam.
Ale uwierzcie mi tak się wystraszyłam co to mi się porobiło, że już od 5 nie spałam bo się bałam że znów później oka nie otworzę..

Avis a coś Wam padło, czy to już pod Waszą kuchnię coś działał??
O to masz wyroby :) wiadomo do kogo w gości trzeba zawitać :P haha
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Madi to trzymam kciuki, żeby Ci się udało :) i dobrze, że z okiem już lepiej :D A hydraulik musiał nam liczniki na wodę pozamieniać, bo były źle założone i nam podwójne rachunki za wodę przychodziły ale jeszcze nie skończył i jutro ma być.
A na wyroby zapraszam, chociaż raz byś obiecała, ze przyjedziesz, a nie tylko straszysz :P

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Wesołego piątku życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Haha Avis dobre :D
Ale to Wam wrócili kasę czy dzwoniliście że z tymi rachunkami błąd??
A jak się rozdzielicie to Wy będziecie mieć oddzielny licznik czy wspólny??

Tamirka Tobie również udanego piątku
i... żeby jak najszybciej minął chociaż pogoda za oknem iście wiosenna :)
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dobry :)

Madi dzwoniliśmy do nich i nam odliczali od następnej faktury ale tam wszystko pogmatwane bo my mamy dwa liczniki na wodę bo jeden na dom, a drugi na oborę, żeby można było odliczyć VAT. I wcześniej przychodziły rachunki po 200 zł, a teraz ostatnio przyszedł 30 parę i ja nie wiem czy to wraz nie jest coś źle... Ale może już będzie lepiej.
Co do oddzielnych liczników, jak się rozdzielimy to i tak będziemy my płacić wszystkie rachunki tak jak do tej pory. S. powiedział, że dopóki nam "pomagają" (no nie powiem, teść mu pomaga sporo) to będziemy płacić rachunki.
Jak tam dziś samopoczucie? Lepiej z okiem?

Tamirko Tobie również miłego początku weekendu :)

Dziś pojechałam na to pobranie krwi i poszłam jednak prywatnie zrobić i od razu sobie PRL zrobiłam, bo się wybieram do tego gina. Po badaniu pojechałam na zakupy i nie wiem czy to przez to pobieranie czy co... Przechodziłam w sklepie koło mleka i tak mi zapachniało, że kupiłam i normalnie pół litra na raz wypiłam, co ja mleka bardzo nie piję :)
Ze świnką rozprawiłam się wczoraj, dziś zostało mi tylko pochować, bo teść mi zrobi mielone, także czekam żeby popakować i też już będzie z głowy.

A wiecie co? Mąż gdzieś wyhaczył jakiś bal, imprezę nie wiem jak to nazwać w Walentynki i zaprosił mnie ;) Nie wiem co się dzieje, nie poznaję go :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Ciesz się, że tak odżył i ciągnie Go żeby wyrwać się z domu.. bo u mnie to nie takie proste..
A sama sobie w końcu rozporcjowałaś czy Łicza Ci pomogła?
Kiedy po wyniki jedziesz?
Rany ja też muszę prl zrobić.. ale już się martwię bo ostatnio i tak była wysoka a nie mam leków..
A oko boli ale czerwone już nie jest, także jest lepiej.. i ropy tyle nie ma co wczoraj i przedwczoraj.

Ja dziś miałam ambitny plan dokończenia pracy z wtorku ale sąsiadka na kawę przyszła, szwagierka przyjechała i tak posiedziałyśmy że już nie opłacało mi się już iść więc zapaliłam i włączyłam telewizję i czekam na Męża :D
Zablokowany