Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Re: Przy kawie ...

Post autor: Avis »

Had nie to nie ma najmniejszego sensu bo i tak zawsze będzie to samo, przynajmniej u mnie...

Bac fajnie, że zajrzałaś :)

tamira ja jeszcze za krótko tu jestem żeby się tak postawić, ale jak tylko będę miała dziecko to kończę to świętowanie. Wigilia w swoim gronie najbliższym, a w święta w jeden dzień będą mogli przyjechać, a nie całe święta.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Zdrowych i pogodnych Świąt dla Wszystkich
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

PIĘKNYCH, ZDROWYCH I SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT!!
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Wesołych, radosnych, spokojnych i rodzinnych Świąt :kiss2
No i dziewczynki szampańskiej zabawy na Sylwestra :lol: i Nowego Roku bez kaca :lol: :kiss2 :kiss2 :kiss2
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Luna »

Hej dziewczyny niestety los mi splatal figla poraź kolejny moje święta nie są wesole.
Chodzi o mojego T.
Wyobraźcie sobie ze jego zachowanie wręcz jest karygodne. Wczoraj we Wigilię przyjechaliśmy do moich rodziców ( dodam fakt ze jechaliśmy 300 km ) niby wszystko pięknie podzieliliśmy się opłatkiem zasiedlismy do stołu....zjedliśmy po chwili dostał telefon ze musi jechać do domu po swoją matkę do pracy bo nie ma czym się dostać do domu. OK. Pojechał nie było go półtorej godziny. Przyjechał , usiadł przy stole mój tato zrobił delikatnie po drinku. ...i strasznie go coś wzburzylo ze ja pije delikatny trunek po kolacji...zaproponowalam mu ze mu też zrobię odparł z opuszczona głową ze nie chce bo będzie jeszcze jechał. OK. Zaproponował mi pasterke lecz odmówiłam ponieważ byłam zmęczona ...a jak wiecie pracuje w handlu i ten okres był dla mnie ciężki. Tak czy owak siedział przy stole i intensywnie myślał jakby tu się ze mną poklocic grając w miedzyczasie w gierkę na telefonie tak mnie to wzburzylo bo wigilia siedzimy wszyscy a on gra na telefonie. Zwróciłam mu uwagę raz drugi trzeci nie dotarło. Az w końcu tak go parzylo siedzenia w tylek ze wpadł na pomysł żeby jechać poraź kolejny do swojej matki ale tym razem zabrał nasza córkę. OK. Nie było go kolejne dwie godziny po czasie dzwoni i mówi że nasza córka zostaje u drugiej babci nie wyrazilam zgody ponieważ nie jest tam ciepło bałam się ze się przeziebi a po drugie nie miała ciuchów na przebranie a po trzecie ja też nonstop pracowalam i nie widzialam własnego dziecka i chciałam z nią pobyć. No i wyszła kolejna afera zaczął przez telefon wykrzykiwac mi ze jestem pijana bo sobie jednego drinka wypiłam. ..jego matka zabrała mu telefon zaczęła mnie umoralniac ze bym się wstydziła i wogole. ..na gadał głupot dodam że u niego w domu jest istna patologia ojciec pijak itp....on taki świętośzek co nie pije heh.
A czasami chleje kilka dni pod rząd. Po jakims czasie przywiozl mi dziecko i niby pojechał na pasterke. ..delikatnie zwróciłam mu uwagę za jego niestosowne zachowanie. ..stwierdził że zastanowi się czy wróci do nas do domu na noc. O dziwo zadzwonił pół godziny temu z zapytaniem gdzie ma spać. ..myślę sobie po tym wszystkim idź do matki mój dom to nie hotel żeby się najeść i wyspać. Zachował się kapitalnie aż słów brak. Moi rodzice zbulwersowani są poraź kolejny bo nieraz już podobną szopke odstawil. Jest mi strasznie przykro ze zrobił z igły widly. Zastanawiam się wogole czy był w tym kościele. Bo nie sądzę że pasterka trwała 3 godziny ponad. A najgorszy fakt ze niby po wyjściu z plasterki zadzwonił i strasznie przecinkami zaczął rzucać. Ech...kolejne święta w niemilej atmosferze. [emoji22]
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Zdrowych i wesołych Świąt dla formułowych sąsiadek :)
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Mój jeszcze mąż okazał się totalnym nieodpowiedzialnym idiotą. Święta osobno a na dodatek mieliśmy wrócić dziś do domu bo jutro do pracy mam i niestety olal mnie przez to stracę prace.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witajcie
Wesołych świąt, dobrze że już się kończą..

Serduszko współczuję, wiem jak to jest tyle, że u mnie w kość daje teściowa.. Dzisiaj dom pełen ludzi a ta ni z gruszki ni z pietruszki jak zaczęła rzucać mięsem i się wydzierać to masakra.. wszyscy w szoku.. i pani wielce obrażona że się jej uwagę zwróciło..
A wczoraj też miałam spięcie z X ale się szybko unormowało :)

I jeszcze nie wiem jak u Was ale u mnie niestety śnieg spadł.. totalnie mi to nie na rękę

Dobrej nocy !:*
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Witam wszystkich po świętach :kiss2

Serduszko współczuję Ci bardzo ale może jakoś pomału się dogadacie :kiss2

Madi to przynajmniej już wszyscy będą mieli jasność jaka Twoja teściowa jest naprawdę...Ja bym się zastanawiała nad tym czy ona nie ma jakiejś choroby psychicznej... Dobrze, że z X już ok :)

Ja też się cieszę, że się święta już skończyły...
Oczywiście S. brat musiał odstawić szopkę i nie przyjechali na Wigilię... W pierwszy dzień byliśmy u moich rodziców troszkę a resztę wieczoru spędziliśmy w łózku a przynajmniej S. bo ja jeszcze woziłam jego siostrę na dyskotekę. Później o 3 w nocy zadzwoniła, żebym przyjechała a tyle śniegu napadało i musiałam o 3 w nocy odśnieżać samochód...
A wczoraj za to wszyscy się zjechali, oczywiście S. brat jak zwykle wszystko na pokaz, musieliśmy wszyscy na niego czekać, no bo tak bez dziwnego wejścia by się nie obyło. Teściowa też ciśnienie co chwilę podnosiła.. Maskara jakaś.

Dobrze, że już koniec.

Miłego dnia :kiss2

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Gdzie są wszyscy? :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

hejka
Avis ja jestem
U mnie święta udane. Spędzone z bliskimi. Trochę poleniuchowałam w końcu, Wigilia u Babci, 1 dzień Świąt goście przyjechali do nas, brat z rodziną, siostra z mężem i mój X, także było miło. Drugi dzień świąt byłam u brata z rodzicami a w sobotę u mojego X, Niedziela u siostry. Rodzinnie było....ale już po może i dobrze bo za bardzo by się człowiek rozleniwił... chociaż jak to ze mną bywa zamiast czerpać z tego siłę, cieszyć się, to ja zamartwiałam się przyszłością, jakaś pesymistka się zrobiła ze mnie. Dziś to doceniam jak miałam wstać rano do pracy jak było mi dobrze, ale jeszcze Sylwester( popołudnie) i Nowy rok wolne będzie i szybciutko sobota i niedziela tez także się już ciesze.
U mnie biało, ślisko na drodze .... zimno ....
Avis miałaś święta troszkę stresujące, ale już po i pewnie wróci wszystko do normy...
Serduszko przykro mi że tak się u Ciebie układa
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry słonecznie:-)
Pogoda przecudnej urody szaleje za oknem, a ja nosem ryję w statystykach.. :P
Nie dość, że nudne, to jeszcze spać chce mi się nieludzko ponieważ moje ciśnienie pokazało mi figę wielkości arbuza i poszło sobie w Pireneje.. :)
Byle do 15.00!
Słonecznie radosnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

bry dzień ;) pomału wracam do świata żywych ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Śnieżek prószy, marzną uszy
do pracy czas ruszyć! :)

uroczego wtorku! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Oj trzeba przyznac ze w koncu spadl snieg :)
Jakie plany na sylwestra?

Wysłane z malego pożeracza czasu :)
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Hej hej :)

Had jak tam po świętach?
Co do sylwestra to idziemy niby na taki bal tylko taki bardziej na luzie, mniej elegancki, chyba na 120 osób.

Kinga to super, że Ci się święta udały, a co do przemyślen...hmm każdy chyba ma takie zadumy a zwłaszcza w święta bo to święta sentymentalne i tak się zbiera na myślenie :)

tamirko jak tam w pracy? Przeżyłaś zakończenie roku w pracy?

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

hej
Avis przepraszam że nie odpisałam..
szynka bardzo dobra tylko za długo piekłam i zrobiła się deczko sucha i sos był potrzebny. :)

Tamira podziel się tym optymizmem bo coś go brakuje ostatnio u mnie ..

Had jak po świętach??
Chyba nie było aż tak źle :P

Jak sobie pomyślę, że już koniec roku to słabnę.. dodatkowo pogoda zupełnie mnie nie nastraja, migreny męczą i jakoś tak nijak..
dobrze że chociaż męża mam przy sobie ..

Szczęsliwego Nowego Roku i wiele pomyślności i sukcesów!!! :kiss2 :drinkwine

| Bo jutro już pewnie nie zaglądne |
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

nie no ogolnie było super ;)
Ja tam mimo wszystko lubię jeździć, ale niekoniecznie na świeta :D
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry, dzień dobry, dzień dobry:-)
Stary rok zawija ogon pod siebie robiąc miejsce dla nowych marzeń, radości i nadziei. Minuta po minucie odchodzi w kalendarzowy niebyt żeby w Nowym Roku było nam jeszcze lepiej.. :D
Lecę sprawdzić czy ostatnia środa anno domini 2014 nie szykuje mi jakiegoś "siuprajsa",jak to ma w zwyczaju.. :D
Szaleńczo radosnego dnia życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Dobry :)

Ja jeszcze w łóżku ale zaraz trzeba wstać bo ksiądz po kolędzie chodzi... :(
Wczoraj wieczorem dostałam gorączki i znowu mnie gardło boli a wieczorem impreza... Kurcze musi mi się poprawić.

Madi to kiedyś mi tam podeślij przepis na tą szyneczkę :)
A co do pogody i złego samopoczucia to widzę, że Ty też się męczysz. Ja to oprócz anginy to cały czas chodzę i tylko poleguję To poleżę to pośpię i tak cały dzień...
Kochana Tobie też udanej imprezki i wszystkiego dobrego w Nowym Roku :drinkwine Oby Nowy był lepszy niż ten :kiss2

Had najważniejsze, że nie było źle i czasem trzeba się poświęcić dla kogoś kogo się kocha :)

Miłego dnia ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

mój sylwester spędzam w domku :)
Jakoś brak chęci na huczne zabawy może się starzeje :-) :-Pozdrawiam
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
L...

Post autor: L... »

szczesliwego nowego roku kochane :)
Awatar użytkownika
Luna
Gadatliwa Kobietka

Witam was wszystkie juz w nowym roku 2015 :) Oby byl leszy od poprzedniego.

Dla mnie nie koncówka nie była zbyt łaskawa jak i zreszta caly rok mam nadzieje ze sie to zmieni.
Tymczasem jade jutro do biura odebrac swoje dokumenty i bede szukac innej pracy :) z dwojga złego może i dobrze ze sie tak to wszystko potoczyło ten cały konflikt nie był wcale potrzebny no ale stało sie jak sie stało ze własnie przez taka chorą sytuacje doszło do tego cze straciłam ta prace.

Wyczytałam w horoskopie juz po fakcie ze ta praca nie przynosila ze soba zadnych korzysci materialnych tylko same straty bo i człowiek na zdrowiu podupadł , miedzy innymi równiez zaniedbałam dziecko bo pracujac na zleceniu pracodawca ma to gdzies czy ty masz rodzine czy nie :( Szczerze męczyłam sie tam tylko chodziłam tam na siłe po czesci mialam tez nadzieje ze tak jak mi obiecali po poltora miesiaca dostane normalna umowe , potem minely dwa miesiace i trzy i dalej cisza....az wkoncu zadzwonilam do biura i laskawie mi kazala dowiesc papiery zeby ów tą umowe sporzadzic. Ale doszly komplikacje bo zapodzialam gdzies swoje badania sanepidowskie i musialabym je od nowa robic i z tego co wiem to firma ktora zatrudnia oplaca takie badania a oni niestety nie wyszli z inicjatywa. I tyle czasu bez badan pracowalam i bylo dobrze a teraz jak nie mam badan to umowy mi nie dadza...chory system.

I po głebszych przemysleniach na dobre mi to wyszło.
Awatar użytkownika
AiShA
Extra Kobietka

Post autor: AiShA »

nie martw się na pewno znajdziesz lepszą pracę w której spełniasz się i rozwiniesz i tego Ci właśnie życzę w Nowym Roku
Pozdrawiam :-)
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
Zablokowany