Przesuszona skóra po lecie
Przesuszona skóra po lecie
Teraz po lecie zwłaszcza kobiety mają przesuszona skórę, czy możecie polecić jakiś krem lub żel pielęgnacyjny na noc, najbardziej ufam farmeceutycznym produktom, które można kupić w aptece. Czekam na wasze opinie.
Re: Przesuszona skóra po lecie
Oliwka najlepsza
Wczoraj mi kosmetyczka powiedziała 
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
ja ufam czerwonej serii GARNIER do bardzo suchej skóry. Do tego kupuję oliwkę (zwykła, dla dzieci) i raz, dwa razy smaruję się nią na noc. Pomaga;)

Oliwka na twarz? podobno może pozatykać pory i nie jest zdrowa. Kremy nie pomagają, chyba muszę poszukać czegoś bardziej ukierunkowanego na problemy. Może w aptece mi coś polecą.piri_piri pisze:Oliwka najlepszaWczoraj mi kosmetyczka powiedziała
Zluszczenie i nawilzenie, rowniez od wewnatrz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Proponuję Ci peeling, ale taki własnoręcznie wykonany. Jeżeli zrobisz np kawowy lub na bazie cukru i dodasz miód, oliwkę i jakiś olejek zapachowy, to oprócz złuszczania od razu nawilżysz i zregenerujesz skórę
Potem możesz nałożyć nawilżający krem lub balsam
Ja lubię masło kakaowe z Ziaji i waniliowe z Bielendy (pachnie obłędnie) 
Wazelinę polecam 
-
elzbieta123
Kiedy zaczyna się sezon grzewczy nasza skóra bardzo cierpi. Obniżona wilgotność powietrza sprawia, ze jest przesuszona. Czasem jest to tylko widoczna suchość skóry, a czasem odczuwalne swędzenie, a nawet ból i pekanie skóry. Przyczyną takiego stanu jest niska wilgotność, ale często też niedobór witamin A i E lub używanie wysuszających środków myjących.
Lekarstwem jest oczywiście dokładne smarowanie całego ciała masłami lub balsamami nawilżającymi.
Wśród domowych sposobów na suchą skórę świetna jest oliwa z oliwek. Cienką warstwą smarujemy całe ciało i czekamy aż się wchłonie. Idealnie sprawdza się też oliwka dla dzieci, olejek migdałowy lub olejek z awokado. Do olejku można dodać kilka kropki witaminy E, a skuteczność takiego zabiegu będzie jeszcze większa.
Jednym z najlepszych sposobów na nawilżenie cery jest picie wody mineralnej! Picie co najmniej 1,5 litra czystej wody pomaga nawilżyć skórę, spłyca płytkie zmarszczki i świetnie działa na organizm.
Lekarstwem jest oczywiście dokładne smarowanie całego ciała masłami lub balsamami nawilżającymi.
Wśród domowych sposobów na suchą skórę świetna jest oliwa z oliwek. Cienką warstwą smarujemy całe ciało i czekamy aż się wchłonie. Idealnie sprawdza się też oliwka dla dzieci, olejek migdałowy lub olejek z awokado. Do olejku można dodać kilka kropki witaminy E, a skuteczność takiego zabiegu będzie jeszcze większa.
Jednym z najlepszych sposobów na nawilżenie cery jest picie wody mineralnej! Picie co najmniej 1,5 litra czystej wody pomaga nawilżyć skórę, spłyca płytkie zmarszczki i świetnie działa na organizm.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Dobrze nawilżona skóra jest gładka, jędrna i elastyczna, a także dłużej zachowuje młodość. Ważny jest dobór takich kosmetyków nawilżających, które zapewnią skórze odpowiednią ilość wody, a w dodatku zatrzymują ją w naskórku. By odzyskać właściwy poziom nawilżenia, musisz złuszczyć rogową warstwę naskórka. Zdecyduj się na złuszczanie chemiczne, czyli peeling. Naskórek odnowi się, a niedoskonałości skóry znikną. Ścieraniu naskórka służy również mikrodermabrazja. Ma ona na celu poprawę elastyczności Twojej skóry, zmniejszenie rozszerzonych porów. Po lecie Twoja skóra potrzebuje wyciszenia i ukojenia - zabieg mezoterapii igłowej, który ma przywrócić jej zdrowy i piękny wygląd. Substancje lecznicze dostarczone bezpośrednio do skóry zapewnią jej odżywienie i ujędrnienie.
Peeling kawowy zrobiłam sama, a koleżanka poleciła mi żel apteczny na bazie hiluronianu cynku, jestem bardzo zadowolona z efektów i moja skóra jest gotowa na jesień
jak dla mnie bardzo dobrze nawilża krem do twarzy Bandi z algami morskimi, (wiem że można go kupić w Hebe) i olejek arganowy do twarzy Argan face oil bielendy, który mieszam z kremem, ładnie wygładza i nawilża skórę, a też mam bardzo przesuszoną po opalaniu...
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
warto się wybrać na nawilżające zabiegi KLAPP. Mają bardzo fajną gamę zabiegów setowych. Są naprawdę skuteczne.
oliwka, z tego co mi wiadomo i sama zauważyłam, na dłuższą metę wysusza, mimo że natłuszcza. Najlepiej stosować balsamy nawilżające, do bardzo przesuszonej skóry - i to codziennie.
Fototapety do kuchni: Tapetos!
A co polecicie na dłonie tak przesuszone, że aż robią się na nich ranki jak są niskie temperatury?
Może jakieś naturalne zabiegi dadzą radę? Podobno oliwa z oliwek + miód + żółtko podgrzane i nakładane przez parę dni w formie okładów pomagają. Stosowała któraś z Was coś podobnego?
Może jakieś naturalne zabiegi dadzą radę? Podobno oliwa z oliwek + miód + żółtko podgrzane i nakładane przez parę dni w formie okładów pomagają. Stosowała któraś z Was coś podobnego?
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
W takim przypadku ciężko sobie będzie poradzić w domowych warunkach. Warto udać się do kosmetyczki, która przeprowadzi serie zabiegów nawilżających i poleci jakie preparaty stosować na co dzień, żeby nie musieć ich powtarzać. Przy pielęgnacji i nawilżaniu, faktycznie najważniejsza jest systematyczność. Jak już znajdziesz krem, który będzie utrzymywał Twoje dłonie w dobrej kondycji nie rozstawaj się z nim.
W sumie jestem bardzo zadowolona z kremu Happy End bielendy. Mam taki nawilżający, stosuję codziennie nawet po kilka razy i widzę efekty... Mam nadzieję że do zimy zupełnie "wylecze" ręceSpecjalista Aspazji pisze: Jak już znajdziesz krem, który będzie utrzymywał Twoje dłonie w dobrej kondycji nie rozstawaj się z nim.
ja używam różnych kremów, w sumie takiego jaki mam aktualnie pod ręką.
Byłam na wakacjach w Egipcie i niestety miałam suchą skórę;-( koleżanka poleciła mi fajną maseczke z Bielendy,Professional Formula -głęboko nawilżająca, rzeczywiście skórę po niej miałam bardzo nawilżoną;-)
mam kilka produktów z tej są super:)