Przekwitanie
Przekwitanie
Witam od kilku lat obecnie mam 49 moją zmorą są zlewne poty szczegolnie czolo tyl glowy w ciagu dnia przy niewielkim wysilku czy w w lecie gdy jest wilgoc duszno. Wiaże się to z przekwitaniem wiem jestem tez puszysta to tez mi utrudnia zycie. Macie moze jakieś sprawdzone sposoby badz specyfiki na tą uciazliwosc. Czy pozostaje tylko HTZ. Pozdrawiam wszystkie kobietki. 
Re: Przekwitanie
W okresie menopauzy może też spotkać taka dolegliwość jak suchość pochwy, moja mama się z tym zmagała, ale bardzo pomógł jej Vagisan- globulki, które nawilżają i koją.
Przekwitanie... Strasznie to brzmi i trochę demonizuje menopauzę.
-
Księżyciwa
- Miła Kobietka
Faktycznie Vagisan nie zawiera żadnych hormonów, a pomaga utrzymać prawidłowe pH oraz nawilża co jest potrzebne nie jednej kobiecie.
Ja tam osobiście wole globulki dopochwowe Cicatridina, można je kupić bez recepty w każdej aptece .Wspomagają odbudowę błony śluzowej pochwy, i zapobiegają suchość pochwy, świąd, pieczenie i ból przy współżyciu płciowym. Kilka dni stosowania i problemy znikają, mnie polecił je mój ginekolog po zabiegu
i jestem bardzo zadowolona z szybkich efektów
Dla mnie w tym okresie ważne też jest skuteczne zabezpieczenie, dlatego nie zrezygnowałam z belary. Różnie z miesiączkami bywa, są nieregularne, dlatego wolę nie ryzykować.