Przekwitanie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
PiesLampo
Jestem tu nowa :)

Przekwitanie

Post autor: PiesLampo »

Witam od kilku lat obecnie mam 49 moją zmorą są zlewne poty szczegolnie czolo tyl glowy w ciagu dnia przy niewielkim wysilku czy w w lecie gdy jest wilgoc duszno. Wiaże się to z przekwitaniem wiem jestem tez puszysta to tez mi utrudnia zycie. Macie moze jakieś sprawdzone sposoby badz specyfiki na tą uciazliwosc. Czy pozostaje tylko HTZ. Pozdrawiam wszystkie kobietki. :cooking
Idźka89
Fajna Kobietka

Re: Przekwitanie

Post autor: Idźka89 »

W okresie menopauzy może też spotkać taka dolegliwość jak suchość pochwy, moja mama się z tym zmagała, ale bardzo pomógł jej Vagisan- globulki, które nawilżają i koją.
Awatar użytkownika
cinamonka
Miła Kobietka

Post autor: cinamonka »

Przekwitanie... Strasznie to brzmi i trochę demonizuje menopauzę.
Księżyciwa
Miła Kobietka

Post autor: Księżyciwa »

Faktycznie Vagisan nie zawiera żadnych hormonów, a pomaga utrzymać prawidłowe pH oraz nawilża co jest potrzebne nie jednej kobiecie.
beksa
Miła Kobietka

Post autor: beksa »

Ja tam osobiście wole globulki dopochwowe Cicatridina, można je kupić bez recepty w każdej aptece .Wspomagają odbudowę błony śluzowej pochwy, i zapobiegają suchość pochwy, świąd, pieczenie i ból przy współżyciu płciowym. Kilka dni stosowania i problemy znikają, mnie polecił je mój ginekolog po zabiegu :) i jestem bardzo zadowolona z szybkich efektów
motyl35
Miła Kobietka

Post autor: motyl35 »

Dla mnie w tym okresie ważne też jest skuteczne zabezpieczenie, dlatego nie zrezygnowałam z belary. Różnie z miesiączkami bywa, są nieregularne, dlatego wolę nie ryzykować.
ODPOWIEDZ