problemy ze spaniem u dzieciaków

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
ladyblues

problemy ze spaniem u dzieciaków

Post autor: ladyblues »

przeczytałam w sieci artykuł o tym, że sztuczne barwniki mogą powodować u dzieci problemy z zasypianiem i mogą też prowadzić do ADHD, słyszałyście o tym? ja mówiąc szczerze byłam dość zdziwiona. jeśli chcecie sobie poczytać, to całość jest tu
pirouette
Jestem tu nowa :)

Re: problemy ze spaniem u dzieciaków

Post autor: pirouette »

no ja słyszałam, nie daję moim dzieciom takich rzeczy, ale bardziej zastanawia mnie, czy rzeczywiście sztuczne barwniki mogą powodować bezsenność u dorosłych?
ladyblues

Post autor: ladyblues »

noo w sumie z tego artykułu tak wprost to nie wynika, ale ja myślę, że coś w tym może być
pirouette

Post autor: pirouette »

tu jest w sumie podobny artykuł właśnie o zmęczeniu i hipersomni. ja to myslę, że zawsze w zimie choruję na hipersomnię ;p w sumie równie dobrze mogłabym się na zimę zahibernować albo zimy mogłoby nie być! chociaż dziś i tak już czuję w powietrzu wiosnę, no ale nienawidzę zimy
Karola_Gl

Post autor: Karola_Gl »

Witam, moje dziecko również ma problemy ze spaniem. W tym roku wysyłam go na obóz żeglarski i obawiam się że będzie miał tam jeszcze większe problemy? Czy powinnam zafundować mu jakieś farmaceutyki? Jeśli tak to jakie? Chciałabym aby wyjazd ten był dla niego wymarzony, a gdy zmęczenie będzie mu doskwierało nie sądzę aby się udał.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Torby papierowe Kraków
malenka21

Post autor: malenka21 »

Witajcie
ja mam 4 miesięczna Manię i wspomnienie po bezustannym płaczu w całym domu).. ale na szczęście znaleźliśmy idealne rozwiązanie.. :) wieczorem czy jak jest już pora na sen małej włączamy płytę z muzyka relaksacyjną :) i pomaga,nie macie pojęcia jak można się przy niej zrelaksować :) ja jestem w posiadaniu płyty Bożeny Lewickiej. polecam! :swing :zzzz
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Moje dzieciaczki maja bardzo uregulowane godziny snu więc jak zbliża sie ich czas same proszą o Aaa zawsze przed spaniem maja obowiązkowy spacer nie zależnie od pogody dotlenione szybciej usypiaja :zzzz
athe

Post autor: athe »

witam
A czy ktoś miał wśród swoich dzieci bezdech senny? Niestety nie do końca wiem co to jest jednak ja znalazłam informacje na ten temat tutaj dopiero: http://www.niechrapanie.plale tutaj specjaliści likwidują taki bezdech u dorosłych, a jak jest z dziećmi?
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Wiesz nie wiem jak to jest z dziecmi ale jesli jest to trzebaby zasiegnac rady u lekarza
Awatar użytkownika
Czacza12

Post autor: Czacza12 »

Moj synek nie chce ogolnie spac za duzo...chyba szkoda mu na to czasu a ma dopiero 5 miesiecy...taaaa wykonczy nas wszystkich a potem sam padnie dopiero ;o)Mysle ze wiele z tego co jemy wpływa na nasz orgazizm...tylko terz wzystko jest przetworzone, ze czasami nie da sie wyeliminowac szkodliwych rzeczy...polecam ksiazke "Pokonaj alergie" Bozeny Kropki, fajnie pisze o tym jak przygotowac zdrowe posiłki i jak uniknac alergii, ktora nas otacza ze wszytskich stron!
Gdzie kupićklimatyzatory zibro
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

O sztucznych barwnikach mówi się tyle złego, że zrezygnowałam z produktów z ich dodatkiem już jakiś czas temu. O wpływie na sen nie słyszałam, ale nie dziwi mnie to szczególnie...
matylda89

Post autor: matylda89 »

Ok ale o co chodzi bo nie rozumiem za bardzo?
wstąpienie w stosunek najmu - co i jak powinno to wyglądać. Zobacz sam!
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

niektóre dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci po prostu nie potrzebują dużo snu, a straszym może trzeba podawać melatoninę. Przekanałam się, że bezsenność u dzieci może być skutkiem rozregulowanego zegara bilolgicznego, zwłaszcza, jeśli w nocy jest problem ze snem, a w dzień dziecko jest ospałe i lubi drzemać np. nad zeszzytem czy przy tv.
Awatar użytkownika
Prezes_ona

Post autor: Prezes_ona »

Tak naprawde zaburzenia snu pojawiaja sie juz u małych dzieci i jak sie tego niewyreguluje to sie ciagnie dalej...dlatego ja juz walcze teraz z moim 6 miesieczym synkiem, który jakby nie musiał to by wcale nie spał...
ogrodzenia stalowe Warszawa
Zorka

Post autor: Zorka »

Masz jakieś sposby na to nie spanie, działasz na własną rękę, czy konsultowałaś się z jakimś specjalistą.
Awatar użytkownika
Klaudyna90

Post autor: Klaudyna90 »

Ja np. czytalam ksiazke oczywiscie po angielsku, bo u nas nie ma zadnych sensownych publikacji podaw Wam tytuł " Healty SLeep Habits, Happy Child" autorstwa Dr. Marc Weissbluth i ona tam pisze jak dziecko nauczyc, narazie czesc przeczytałam i ja mam połroczne dziecko i do niego stosuje nauke...wszystko tez zalezy od wieku...
rekuperatory
ODPOWIEDZ