problemy rodzinne

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
kleopatra1993
Jestem tu nowa :)

problemy rodzinne

Post autor: kleopatra1993 »

Witam :)
Stwierdziłam że zwrócę się do Was o pomoc. Otóż mam problem z bratem. Ale może najpierw od początku.
Mój brat związał się z dziewczyną którą mu odradzałam, rządziła nim, krzyczała na niego. Jakoś od początku nie przypadła mi do gustu. Zaczął ja przywozić do domu na weekendy juz od samego początku związku. Nie miałam nic przeciwko aż do momentu kiedy te przyjazdy zaczęły się wydłużać z 2 do 4 dni. Jej plan dnia wyglądał tak: wstać włączy telewizor, położyć sie i leżec. Wieczorami trzaskanie drzwiami. Z nikim nie rozmawiała tylko z bratem, nie wychodzila z pokoju. znalazla prace i bez niczyjego pytania wprowadzila sie do nas, mnie to przeszkadzalo, tacie tez. A ona zeby przejsc do pokoju brata musiala wejsc najpierw do mojego. Niestety przeszkadzalo mi to, poniewaz ja tez mam swoje zycie i chcialabym miec wiecej prywatnosci, a nie ze co 5 minut ona przechodziła do wc i patrzyla sie co ja robie. Mowilam o tym odzicom, lecz nie zareagowali. w koncu napisalam posta na fb troche nie mily ale nie byl on do niej bezposrednio skierowany. uderzylo to ja, wyprowadzila sie. Zabrala ze soba mojego brata i on od tamtego czasu nie odzywa sie do mnie, lecz tlumaczylam mu ze to tylko onia chodzilo. Prosze pomozcie mi, chcialabym z nim utrzymywac kontakty, wiezi rodzinne. Nie myslcie ze jestem jakas zazdrosna siostra ale nie lubialam tej panny, podpadla mi poprostu.
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Re: problemy rodzinne

Post autor: myszka28 »

może droga bardziej przyziemna list wysłany pocztą?wiem że działaja takie rzeczy
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Nie odniosłam wrażenia żebyś była zazdrosna.. Ale wiadomo, że jest to beznadziejna sytuacja kiedy ktoś obcy ni stąd ni z owąd nagle mieszka u Ciebie. Ja też bym na coś takiego nie pozwoliła i dziwię się Twoim rodzicom, że oni nie zareagowali na to.
Co do brata podejrzewam, że odezwie się jak mu się oczy otworzą.
kleopatra1993

No niestety oni są tacy że w oczy nie powiedza prawdy. Musiałam chociaż sama zareagować.
Mam nadzieje ze tak będzie, że sam się odezwie.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Kurcze a może dziewczyna była przekonana że Twój brat z Wami rozmawiał, że jest wszystko uzgodnione... no różnie może być. Ludzie są różni, jedni łatwo nawiązują kontakt z innymi a drudzy nie a serca mogą mieć życzliwsze niz ci pierwsi. Nie osądzajmy kogoś po pierwszym wrażeniu... Może warto spróbować złapać z nią kontakt? Brat też by się ucieszył ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Przede wszystkim spróbuj z nim porozmawiać w 4 oczy, wytłumaczcie sobie wszystko..
a skoro on chce z nią mieszkać u Was, to niech ona też szanuje cudzą prywatność....
więc zanim wrócą do Was... to ustalcie pewne zasady....
może warto by było, byś odgrodziła swój pokój...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
VivienneWestwood
Miła Kobietka

Post autor: VivienneWestwood »

Porozmawiaj z bratem, spróbuj tez z nią może jakiś kontakt załapać, bo jeśli brat z nią zerwie kiedyś czy coś to wiadomo, że może się polepszy, ale jeśli ten związek to coś poważnego i będą razem długie lata to powinnaś jakieś kroki wykonać, żeby go nie stracić.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

W sumie to ci sie nie dziwie...
niestety milosc bywa slepa i dziewczyny maja racje.Pogadajcie...bo potem to bd w was narastac.a moze niepotrzebnie...
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
kleopatra1993

Tak zrobie, a pokój mamy oddzielony tylko w troche inny sposob. Najpierw sa drzwi do mojego pokoju, trzeba do niego wejsc i drugie drzwi do drugiego.
Poczekam aż on i ja znajdziemy chwile i porozmawiamy. Może wyjaśni się to nieporozumienie...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

No ale wiesz tak bez Jego dziewczyny. Bo wtedy możecie nie pogadać tak od serca. Najpierw wyjaśnij sprawę z bratem, potem ewentualnie możesz pogadać też z Jego dziewczyną ale to uż od Ciebie zależy.
kleopatra1993

Z nia sie nie da dojsc do porozumienia. Byla tu i tylko siedziala, nie odzywala sie slowem, oczekiwala ze powiem jej jak ja ją bardzo wielbie itd, a potem bedzie mogla sie z powrotem wprowadzic. moj brat wraca od grudnia do domu i bedzie mial osobne pokoje dla siebie
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Ale z nią się do domu wraca??
kleopatra1993

nie, sam bez niej.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

To przynajmniej tyle. A udało Ci się z Nim tak szczerze, od serca pogadać??
kleopatra1993

nie da sie z nim rozmawiać, rozmawialam z mama ale ona jest w niego zapatrzona jak w obrazek i nic nie dziala....
paula

Post autor: paula »

ojj bardzo trudna sytuacja.
Wydaje mi się że dziewczyna jest typem egoistki która za wszelką cenę teraz będzie chciała brata od was odizolować. To że brat wraca do domu to zapewne po namowach rodziców jak rozumie?
Powinnaś w jakiś sposób powiedzieć mu o tym jak się czułaś gdy obca kobieta chodziła po Twoim pokoju, jak nie znosiłaś gdy ona czuła się jak u siebie w domu itd. Najlepiej gdyby do tej rozmowy usiedli również Twoi rodzice i Cię poparli.
Jeśli wcześniej byliście naprawdę zgranym rodzeństwem to jakaś kobieta nie jest w stanie tego zmienić.
kleopatra1993

tak, rodzice go namawiali ale i też dziewczyna została zwolniona z pracy. I to byl kolejny powód. Rozmawialam z rodzicami, przeprowadziliśmy szczerą rozmowę. Myślę że mnie zrozumieli, bo teraz jakoś inaczej się do mnie odnoszą.

A kiedys byliśmy zgranym rodzeństwem. Nasze relacje zaczęły się psuc jako powiedzialam mu co o niej myśle
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 12:56 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
ODPOWIEDZ