Problemy finansowe
-
klaraklara123
- Jestem tu nowa :)
Problemy finansowe
Hej! Napiszę prosto. Od pewnego czasu borykam się z zadłużeniem - chwilówki.(Błędy młodości) Powiedzcie proszę, do kogo można się zwrócić o pomoc jak poradzić sobie w takiej sytuacji. Czy zwykły adwokat zajmuje się dłużnikami?
Może, któraś z Was miała taki problem i będzie wstanie mi doradzić. Z góry dziękuję! ❤
Może, któraś z Was miała taki problem i będzie wstanie mi doradzić. Z góry dziękuję! ❤
-
Michaela55
Re: Problemy finansowe
a jaki dokładnie jest Twój problem? Nie masz z czego spłacać i ścigają Cię z tego powodu? Najlepiej chyba dogadać się z tymi od pożyczek na jakieś sensowe, mniejsze raty. Choć nie wiem, bo nie miałam z nimi do czynienia. A rodzina nie może Ci jakoś pomóc? A co do adwokata, to tak, zajmują się takimi rzeczami, jak oddłużanie, ale to trzeba poszukać, bo nie wiem, czy wszyscy czymś takim są zainteresowani.
A swoją drogą... teraz niestety tak łatwo wpaść w tego typu kłopoty. My z mężem jeszcze jakoś się trzymamy, ale łatwo nie jest. Dzieci robią się coraz starsze i coraz większe mają potrzeby. A do tego jeszcze dochodzą różnego rodzaju opłaty - za przedszkole, szkołę. No i życie też coraz droższe. Niby mamy te 500+, ale to wcale nie poprawia mojego statusu materialnego. Pozwala jedynie przeżyć, bez wciskania zębów w ścianę. Co prawda pasa zacisnąć musimy, ale... Szkoda gadać. Każdy widzi tylko to, że ktoś dostaje, nikt jednak nie widzi, ile trzeba na te dzieci i na życie wydać
Dla mnie zakup zimowych kurtek i butów dla dzieci to już jest mega wyzwanie
A o porządnych wakacjach, to mogę zapomnieć. Nie stać nas. Sorry za takie rozgadanie, ale... czasem nie ma się komu wygadać i pozostaje tylko forum 
A swoją drogą... teraz niestety tak łatwo wpaść w tego typu kłopoty. My z mężem jeszcze jakoś się trzymamy, ale łatwo nie jest. Dzieci robią się coraz starsze i coraz większe mają potrzeby. A do tego jeszcze dochodzą różnego rodzaju opłaty - za przedszkole, szkołę. No i życie też coraz droższe. Niby mamy te 500+, ale to wcale nie poprawia mojego statusu materialnego. Pozwala jedynie przeżyć, bez wciskania zębów w ścianę. Co prawda pasa zacisnąć musimy, ale... Szkoda gadać. Każdy widzi tylko to, że ktoś dostaje, nikt jednak nie widzi, ile trzeba na te dzieci i na życie wydać
Na problemy finansowe w pierwszej kolejności trzeba ciąć koszta, a w drugiej zwiększać zarobki. Bogaci ludzie zazwyczaj są bardzo oszczędni.
-
Julka Skórka
Możesz próbować negocjować, to jedno wyjście. Nawet jak coś jest na etapie egzekucji, to można próbować się dogadać. Drugie możliwe wyjście to upadłość konsumencka, pytanie tylko czy masz majątek. W tym przypadku lepiej by go nie było. Zawsze wbrew pozorom jest wyjście z sytuacji. Prawnik to dobry pomysł, pamiętaj, że w trudnej sytuacji materialnej w sprawie sądowej możesz wnosić o pełnomocnika z urzędu.
Skontaktuj się z kancelarią Lexa, od dawna grupa prawników robi wszystko, by pomóc zadłużonym klientom na różne dostępne prawnie sposoby.
W sprawie upadłości albo innych form pomocy zadłużonym kontaktuj się z kancelarią Lexa, mają spore sukcesy więc i tu z pewnością skutecznie pomogą
Cześć
Jestem tu nowa chcę się przywitać
Jestem tu nowa chcę się przywitać
Cześć a nie chcialabyś sobie dorobić ? wszystkiego Cie nauczę najważniejsze że bedziesz pracować dla siebie i u siebie !!klaraklara123 pisze:Hej! Napiszę prosto. Od pewnego czasu borykam się z zadłużeniem - chwilówki.(Błędy młodości) Powiedzcie proszę, do kogo można się zwrócić o pomoc jak poradzić sobie w takiej sytuacji. Czy zwykły adwokat zajmuje się dłużnikami?
Nie jest to sytuacja bez wyjścia, można działać! W przypadku parabanków i innych tego typu instytucji często dochodzi do nadużyć prawa oraz balansowania na jego granicy. W takim przypadku warto poradzić się kancelarii prawniczej, która w tego typu sprawach się specjalizuje. Prawda jest taka, że decydując się na pełnomocnictwo jest Pani pod opieką prawników, a Pani długi są "zamrożone". Otóż w czasie trwania procesu, dłużnik nie ma obowiązku, a co więcej prawa, płacić jakichkolwiek należności. Jest to temat, który zdolny prawnik jest w stanie przeciągnąć nawet do kilku lat. Tym samym zyskuje Pani czas na odłożenie pieniędzy na dokończenie spłaty. Ponadto, w trakcie procesu sądowego prawnik, w przypadku pożyczek z parabanków jest w stanie wywalczyć anulowanie długu, jego większości, a w najgorszym przypadku - przesądzona zostanie splata tylko i wyłącznie kapitału. Także błędy młodości są jak najbardziej do naprawienia - trzymam kciuki
Zgłoś się do kancelarii Pawła Odoleckiego, pan mecenas zajmuje się takimi sprawami. Przeanalizuję twoją sprawę i wskaże jakie kroki prawne trzeba podjąć by zacząć wychodzić z kłopotów finansowych. Samemu może okazać się to zbyt trudne - a im szybciej zgłosisz się o pomoc do specjalisty tym lepiej dla ciebie.
Pani Białczak ze swoją kancelarią chyba realizuje pełne wsparcie prawne niezależnie od tego czy będzie chodziło o pełną obsługę prawną czy tylko częściowe wsparcie. Można ten zakres współpracy dopasować do własnych potrzeb więc to na pewno istotna kwestia.