Witam, jestem nowa na tym forum więc jeszcze nie wiem dokładnie jak i co mam robić.
Zarejestrowałam się tu głównie by podzielić się swoim problemem i zapytać o rady, jednak czas pokaże możliwe że tu zostanę na dłużej. Przejdę bardziej do rzeczy.
Jestem kobietą w wieku 18 lat. Żyję mało uważając na swoje zdrowie. Mam niedowagę, ważę 49 kg przy wzroście 169 cm. Palę, piję okazyjnie..no abstynentką nie jestem, współżyję z obecnym chłopakiem. Mam problem z przytyciem do wagi prawidłowej.
Jednak moim "nietypowym problemem" jest miesiączka. Do tej pory wszystko z nią było w miarę normalnie. Lekko tylko była nieregularna. W tym miesiącu nastąpił u mnie w połowie miesiąca ból brzucha, jednodniowy..zażyłam tabletki do tej pory nie znane dla mnie.
Parę dni później dostałam miesiączki, aż 10 dni wcześniej niż zwykle, która trwa do tej pory..czyli już 8 dzień a krwawienie jest dalej dość obfite. Chciałabym żebyście pomogły mi określić czy mam się czym martwić i skąd mogły się wziąć te problemy ? Bardzo proszę o rychłe odpowiedzi i z góry dziękuję za te sensowne. W razie gdybym nie podała jakiejś potrzebnej informacji proszę też pytać.
Problemowa miesiączka
Re: Problemowa miesiączka
Na twoim miejscu poszłabym do ginekologa .
Przedewszystkim gratuluję zdrowego trybu zycia w okresie dojrzewania, ten tryb zycia z pewnoscia ma pozytywny wpływ na twoj rozwój fizyczny psychiczny emocjonalny i sexualny. Tym bardziej gratuluje zarzywania tabletek niewiadomoego pochodzenia, przeciez tabletki gwałtu i narkotyki to takie fajne dodatki do zycia obecnej młozdziezy. Przed wizyta u ginekologa ktory postuka kolezance na poczatek po głowie zmieniłabym tryb zycia, odstawila alkohol i papierosy ktore nie sa dla niedojrzałych małolatów.
-
pomcia
Młodość ma swoje prawa ale dziewczyno czy warto?? Idź do ginekologa, zmień choć trochę tryb życia.
-
WeselneZaplecze
Nic tu nie pomożemy, koniecznie zgłoś się do ginekologa! Pamiętaj nie należy lekceważyć tego typu dolegliwości.