Problem z facetami na ulicy

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
hot.n.cold
Jestem tu nowa :)

Problem z facetami na ulicy

Post autor: hot.n.cold »

Witam was drogie panie. Nie wiem w jakim dziale to umiescic. Chyba zycie bedzie najlepszym dzialem... mam pewien problem. W sumie opisuje go chyba tylko aby sie wyzalic. Wiem ze wiele z was chcialoby byc w takiej sytuacji ale ja juz tego nie moge zniesc.
Mieszkam w sredniej wielkosci miasteczku poza granicami naszego kraju. Wyrozniam sie dosc znacznie. Blada cera, jasniejsze wlosy itp gdzie tu wszyscy ciemni i czarne wlosy... uwazam siebie za srednio ladna. Nie jestem jakas tam pieknoscia ale faceci tutaj chyba mysla inaczej... Jak ide ulica 90 procent facetow sie za mna oglada. Nie moge spokojnie przejsc aby sie 10 nie obejrzalo. I widza chyba ze nie jestem stad i komentuja czasem a ja znam tutejszy jezyk i naprawde nie jest to przyjemne... mialam juz kilka sytuacji ze ide do domu wzdluz dosc ruchliwej drogi a jakis samochod napakowany mlodymi facetami jedzie bardzo powoli obok mnie i UWAGA - zawraca na rondzie niedaleko i znow przejezdza obok mnie prawie sie zatrzymujac!! To jest straszne! Nie ubieram sie wyzywajaco wogole! dlugie spodnie, zwykle tshirty czy bluzki bez rekawow, brak wiekszych dekoltow... a ciagle jest tak samo! Codziennie! Co mam robic?? wygladac jak lump, bez makijazu i w za duzych ciuchach?? W sumie pytanie retoryczne... naprawde mnie to meczy. Jak wy zachowaly byscie sie w takiej sytuacji? Na poczatku mi sie to podobalo nawet. Jak faceci sie ogladaja na ulicy.... fajnie. Ale teraz to juz naprawde mam tego dosc! Czasem nawet sie boje... Nie jest to przyjemne...
No. Wyrzucilam to z siebie :D
vaniliiia
Kobietka Expert

Re: Problem z facetami na ulicy

Post autor: vaniliiia »

Wiesz co, ja myślę, że zwracają na Ciebie uwagę z powodu tego że się wyrożniasz. Wszyscy są ciemnej karnacji, i nagle spostrzegają kobietę z jasną cerą i jasnymi włosami.. Takie coś ich napewno intryguje, dlatego zwracają na Ciebie uwagę... Co robić? Hm. Nie zwracać na to uwagi, może w końcu się przyzwyczają... u mnie też się zwraca uwagę we Wrocławiu, szczególnie na Rynku... bo wszyscy tacy zwyczajni, i nagle idą jacyś rumuni czy cokolwiek, uwagę się zwraca po prostu...
A na mnie też mężczyźni zwracają uwagę przeważnie Ci dużo starsi... Czasem to jest fajne, a czasem mnie to też denerwuje, miałam sytuację, kiedy do mnie trąbili z auta i krzyczeli, że mam ładne nogi, generalnie to się przestraszyłam bo myślałam, ze się zatrzymają i Bóg wie co jeszcze zrobią... ale odjechali.
Ja się już przyzwyczaiłam.. Ale też prawda jest taka, że dużo osób zwraca na Ciebie uwagę gdy ty sama na nich tą uwagę zwracasz... Bo skąd np wiesz że 90% osób się za Tobą ogląda? Ok, widać czy się odwracają czy coś, ale jak ktoś idzie z naprzeciwka, to pewnie patrzysz im w oczy czy cokolwiek, więc ich to bardziej nakręca.. Najlepiej włóż okulary przeciwsłoneczne i nikomu nie patrz w oczy, haah :D
Ale proponuję się przyzwyczaić...
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Jak cię to tak męczy to może włosy przefarbuj na ciemne, już się nie będziesz tak rzucac w oczy :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Post autor: imloco »

Wyżej masz wątek odnośnie samoobrony - tak w razie czego, bo ta jazda autem dość dziwnie wygląda. Oglądanie się - okej, ale takie akcje to już chyba przegięcie.
Obrazek
hot.n.cold
Jestem tu nowa :)

Post autor: hot.n.cold »

Na poczatku zwracalam uwage. Teraz mam zawsze zalozone okulary sloneczne. I nie gapie sie na facetow! Kontem oka sie dojrzy czy ktos sie na ciebie gapi czy nie... jest to nie do unikniecia. Wyrozniam sie niestety. A wlosow na czarno nie chce farbowac, bo przy mojej bialej jak papier cerze, z czarnymi wlosami wygladam bardzo niekorzystnie. Jeszcze bardziej bede sie wyrowniac... samoobrona - chetnie ale mieszkam w dosc malej turystycznej miejscowosci i nie ma tu takich kursow niestety a aby dojezdzac - nie ma czasu. Pracuje duzo, a kazda inna wolnam chwile spedzam z dzieciakami. Ale jak cos sie kiedys zmieni w moim zyciu to chetnie zapisalabym sie na lekcje samoobrony :)
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Post autor: imloco »

Nie trzena od razu na kurs iść, gaz pieprzowy możesz za parenaście złotych kupić. A zmiana koloru włosów - to moim zdaniem nic nie da.
Obrazek
Sieria
Fajna Kobietka

Post autor: Sieria »

trzeba dodać że gaz to najdelikatniejsze rozwiązanie z możliwych i kosztuje 20zł
ODPOWIEDZ