Prawo jazdy na kat. B - jak zdać?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Prawo jazdy na kat. B - jak zdać?

Post autor: katrinka »

Jak zdać prawo jazdy na kat. B? Długo się uczyłyście? Dużo oblewałyście? Z góry dzięki za informacje i ewentualne podpowiedzi.
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Re: Prawo jazdy na kat. B - jak zdać?

Post autor: redorange666 »

Po pierwsze nauczyć się kodeksu.
Po drugie zapisać się do szkoły która nauczy jeździć a nie tylko nastawiona jest na zdanie egzaminu.
Po trzecie jeżeli nie potrafisz nauczyć się jeździć i wykonywać zadania...to nie ma obowiązku posiadania prawka i lepiej sobie odpuścić niż być zagrożeniem dla siebie i innych.
Po czwarte B za pierwszym, A za drugim, D za pierwszym
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

pytania testowe zaliczyłam za pierwszym razem, praktyczny za 4 (choć jeden raz się nie liczy bo skończyłam 18-tkę koleżanki o 4 w nocy a o 8 byłam na placu manewrowym ;P ). Mam prawko od 19 lat (połowę swojego życia), ale tak naprawdę pewności w jeździe dodało mi przejechanie 2000 km w Stanach. Rady - faktycznie przede wszystkim 1 i 2 punkt z powyższych
Obrazek
Awatar użytkownika
malami86
Fajna Kobietka

Post autor: malami86 »

Też poczytam ;) bo zdawałam 3 razy i zrobiłam sobie przerwę... 8 lat ;D i chcę wrócic teraz
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Post autor: xena »

Jeżeli chodzi o plac i miasto - to nie ma przebacz, trzeba umieć.
Teorię też trzeba znać. Pamiętam, że na teorii moja grupa liczyła 16 osób, i 4 nie zaliczyły. A więc nie jest tak jak kiedyś, że każdy zdaje. Pytania są wielokrotnego wyboru, trudniejsze - ale można zdać. Tak, to na pewno. Pytania są ogólnodostępne - ważne aby były aktualne. Uczyłam się przy pomocy LTesty - wygodne. 2-3 razy powtórzysz (pytań jest ponad 1500) i spokojnie zdarz. Można też się uczyć przy pomocy apki na smartfona. Np podczas dojazdów do pracy.
niezapominajka30
Jestem tu nowa :)

Post autor: niezapominajka30 »

Testy na prawo jazdy przerobiłam sama w domu z pomocą strony LINK Wszystkie pytania na egzaminie w WORD były identyczne i zdałam za pierwszym podejściem z wynikiem 74/74. Dopiero po egzaminie teoretycznym zapisałam się na szkolenie praktyczne do OSK. Trafiłam na bardzo dobrego instruktora, który swietnie mnie przygotował. Praktyczny również zdałam z 1 razem :)
Życzę wszystkim powodzenia! :)
liśka_a

Post autor: liśka_a »

Trzeba ćwiczyć i nie przejmować się jeśli nie będziesz dobrze jeździć po 25 godzinacvh - zawsze zanim podejdziejsz do egzaminu mozesz wykupic sobie dodatkowe godziny i tyle :D
Świat się zmniejszył na zawsze o twą drobną postać,
I zmalał cały świat!
B. Lesman
toska

Post autor: toska »

Trochę chęci i czasu poświęconego na naukę z pewnością da efekt pozytywny podczas egzaminów państwowych na prawo jazdy :) W zeszłym miesiącu odebrałam prawko i teraz mogę się cieszyć z jazdy samochodem :)
http://www.prawojazdytesty.pl
tamcia

Post autor: tamcia »

uspokoić nerwy i ćwiczyć te manewry, które najgorzej Ci wychodzą. Ja sobie wykupiłam godziny dodatkowe i co ważne, z innym instruktorem, niż podstawowy kurs, bo inny ma nowe spojrzenie i dał mi nowe porady, które pomogły.
polka.k

Post autor: polka.k »

Przede wszystkim wybierz dobrą szkołę jazdy. Ja trafiłam na świetnego instruktora, który wszystko dokładnie tłumaczył, nie było żadnej nerwowej atmosfery podczas zajęć. 3 miesiące szkolenia zleciały bardzo szybko i mogłam się cieszyć zdanymi egzaminami :)
https://www.prawo-jazdy-360.pl/test
UlaM26
Miła Kobietka

Post autor: UlaM26 »

A jeśli są tutaj również mamusie, które szukają odpowiedniego miejsca do rozpoczęcia kursu prawa jazdy. Ja robiłam go w Poznaniu, więc z własnego doświadczenia mogę polecić Ci abyś również sprawdziła OSK Pegaz, gdzie go skończyłam i muszę przyznać, że wywiązali się w pełni z umowy bo wyrobiłam się jeszcze w zeszłym roku z egzaminami w WORD dzięki czemu w końcu mogę jeździć do pracy swoim autem i nie stać godzinami na przystankach (szczególnie zimą).
Dariio95

Post autor: Dariio95 »

katrinka pisze:Jak zdać prawo jazdy na kat. B? Długo się uczyłyście? Dużo oblewałyście? Z góry dzięki za informacje i ewentualne podpowiedzi.

Za pierwszym ale ogólnie to pod choć do egzaminu na luzie.
https://www.studiourody.net
Olcia20

Post autor: Olcia20 »

redorange666 pisze:Po pierwsze nauczyć się kodeksu.
Po drugie zapisać się do szkoły która nauczy jeździć a nie tylko nastawiona jest na zdanie egzaminu.
Po trzecie jeżeli nie potrafisz nauczyć się jeździć i wykonywać zadania...to nie ma obowiązku posiadania prawka i lepiej sobie odpuścić niż być zagrożeniem dla siebie i innych.
Po czwarte B za pierwszym, A za drugim, D za pierwszym

Potwierdzam w 100 procentach.
http://www.e-piecyki.pl
Awatar użytkownika
bogata

Post autor: bogata »

Nie poddawać się. Ja zdałam za szóstym ;) A obecnie pracuję jako przedstawicielka handlowe i dużo czasu spędzam za kółkiem :)
UlaM26
Miła Kobietka

Post autor: UlaM26 »

Na pewno podstawą jest motywacja, chęci i także dobra szkoła jazdy w Poznaniu na pewno do takich można zaliczyć OSK Pegaz na który z resztą sama postawiłam ponieważ tutaj też wiele z moich koleżanek uczęszczało na kurs. Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni z efektów i dość szybko zdacie oba egzaminy za pierwszym razem!
Hania1878

Post autor: Hania1878 »

Ja zdawałam prawko w Warszawie ,kurs również miałam w Warszawie w Motostart. Tam mają świetnych instruktorów, potrafią naprawdę nauczyć. Ja byłam ciężkim kursantem a jednak dobrze wpoili mi wszelkie zasady ruchu drogowego. Jazdy też można u nich zrobić jak nam pasuje,albo szybciej albo wolniej. To już według uzgodnienia z nimi ,sa bardzo elastyczni.
Andzejoxmixx

Post autor: Andzejoxmixx »

Wystarczająco długo. Aż zdawałem testy na komputerze.
Sprawdź tutaj Poliwęglan komorowy i bądź zdrowy
Bucio994

Post autor: Bucio994 »

Ja oblałam 3 razy i za 4 razem zdałam, więc chyba trze po prostu iść za ciosem aż się zda
zanetkaaa54

Post autor: zanetkaaa54 »

Najważniejsze są ćwiczenia. Ja zdałam dopiero za trzecim razem. W międzyczasie chodziłam na jazdy doszkalające. Niektórzy potrzebują więcej czasu.
polish copywriting
ODPOWIEDZ