Pranie i odplamianie

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Pranie i odplamianie

Post autor: Theila »

Nie widziałam takiego tematu więc zakładam.

Obrazek

W czym pierzecie ubrania maluchów? Jak odplamiacie? Jak dużo prań w tygodniu robicie?
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Re: Pranie i odplamianie

Post autor: barbórka »

Ja zawsze stosowałam zapieranie szarym mydłem, oczywiście najlepiej na świeże plamy, sprawdza się. A co do detergentów zawsze wybieram delikatne, żeby nie uczulały.
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ja od zawsze używałam Lovela. Ostatnio zamiast proszku używam płynu do prania i od niedawna używam ich odplamiacza bo pojawił się na rynku. Jestem zadowolona. A i swoje delikatniejsze rzeczy zdarza mi się nim potraktować :)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Używałam proszku lovela, teraz tez będę, bo się sprawdził. Odplamiacz mnie zaintrygował, napiszesz coś więcej? "Za moich czasów" takiego cuda nie było, więc sporo ubranek wylądowało w koszu :/
gohusia

Post autor: gohusia »

Odplamiacz Loveli powala mnie zapachem :) mam ochotę dodawać go do każdego prania jako płyn do płukania :) choć na szczęście żel do prania ubranek kolorowych też ma super zapach.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Myślisz, ze poradzi sobie ze starymi plamami? czy raczej świeże tylko?
gunar
Jestem tu nowa :)

Post autor: gunar »

Moja żona używa mydełka odplamiającego z Rossmana, wciera je w plamę na mokro i zostawia na jakiś czas. Później standardowo Lovela. Właśnie mam listę zakupów od żony z Lovelą.
http://gunar.szczecin.pl Pranie dywanów w Szczecinie - zapraszam
Awatar użytkownika
DoradcaLovela

Post autor: DoradcaLovela »

Drogie Mamy,
małe dzieci są ekspertami w brudzeniu ubranek ;) jeśli macie problem z uporczywymi plamami, polecam miejscowe stosowanie odplamiacza, bowiem same proszki do prania nie mają właściwości odplamiających. Dostępne na rynku odplamiacze do ubranek dziecięcych radzą sobie z większością typowych plam, jak np. z dań słoiczków. Dzięki ich stosowaniu można dbać o skórę dziecka przez cały okres jej wrażliwości, który obejmuje pierwsze 3 lata życia.
Warto wiedzieć, że w tym czasie, skóra dziecka nie stanowi odpowiedniej bariery dla szkodliwych substancji, które mogą przedostać się do krwiobiegu i przeniknąć w głąb organizmu. Wybór środków, w których pierzecie ubrania swoich maluchów jest oczywiście Waszą indywidualną sprawą jednak dobrze jest zwrócić uwagę na skład produktu po który sięgacie. Ważne jest, by nie zawierał on w swoim składzie sztucznych barwników, enzymów chemicznych, substancji takich jak rozjaśniacze optyczne czy silne związki zapachowe, które mogą uczulać skórę dziecka.
Chętnie posłużę Wam pomocą, w razie dodatkowych pytań lub wątpliwości.
Pozdrawiam,
Doradca Lovela
Maryś44

Post autor: Maryś44 »

Ja zawsze cieżkie plamy namaczam vanishem, a potem dopiero do pralki. Albo robie paste z proszku do odpalmiania i nacieram plame.
Kwiatek
Miła Kobietka

Post autor: Kwiatek »

Proszek https://market-perelka.pl/strona-glowna ... estaw.html, który z jednego opakowania pozwala na 100 prań, więc spokojnie na kilka miesięcy wystarczy. Poza tym skład taki, że nie drażni skóry, bezpieczny dla dzieci, pachnący, produkt całkowicie wegański, jeżeli lubisz takie klimaty.
ODPOWIEDZ