Pralka-nowa czy używana??
-
bacha975
Pralka-nowa czy używana??
Czy możecie doradzić mi w wyborze pralki?? Czy lepeij używaną czy nową? Moja córka wybiera sie na studia i w mieszkaniu, które wynajmuje nie ma pralki więc stwierdziliśmy z męzem że kupimy jakąś nie za dużą i najlepiej niedrogą. Trafiłam na ogłoszenie- używana pralka Amica za 700 zł i nie wiem czy warto :
elektronika.hiperogloszenia.pl/pralki/ogloszenie/128859-fantastyczna-pralka-automatyczna-amica-awcn10da-oferta-wroclaw/
elektronika.hiperogloszenia.pl/pralki/ogloszenie/128859-fantastyczna-pralka-automatyczna-amica-awcn10da-oferta-wroclaw/
-
dione
Re: Pralka-nowa czy używana??
Moim zdaniem lepiej jest kupić nową pralkę. Można znaleźć przecież dość tanie, a przynajmniej jak coś się zepsuje to mamy kartę gwarancyjną, dzięki czemu naprawa będzie za darmo, przy używanej pralce nie ma niestety tej pewności.
-
beata1980
Tak nową.
Teraz są gwarancje nawet na 5 lat.
A w używanej nigdy nie wiadomo kiedy się nie popsuje...
Teraz są gwarancje nawet na 5 lat.
A w używanej nigdy nie wiadomo kiedy się nie popsuje...
-
pozioma
Pralka zdecydowanie nowa - używana będzie niezbyt tańsza i pewnie zepsuje się o wiele szybciej, niz jakbyśmy kupili nową. Na magicznej planecie można sobie poszukać - tam maja sprzętu AGD od groma i w ni9skich cenach.
-
aura
Teraz pralki nie są takie drogie, żeby wybierać te używane. Jeżeli chcesz mieć dobrą pralkę i nie zapłacić za nią wiele, to tutaj znajdziesz bardzo dobry model amici w promocji: http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/agd ... prod=36050 No i masz przynajmniej 7 lat gwarancji, także na pewno jest to o wiele lepszy wybór.
-
roksanna
Oj, jeśli chodzi o pralki to zasugerowałabym zdecydowanie kupno nowej pralki
Ktoś już tu napisał, że używana zapewne będzie kosztować Cię niewiele mniej a zepsuje się z pewnością zdecydowanie szybciej... Jeśli chcesz zaoszczędzić to możesz skorzystać na przykład z ofert jakiegoś sklepu internetowego. Ja tutaj http://www.medialux.pl/dzial/agd/katego ... rod=112565 znalazłam stosunkowo tanią i dobrej firmy więc na pewno znajdziesz coś dla siebie 
-
MoniczkaM
Pewnie, że nowa - ja bym się nad tym nawet nie zastanawiała. Nie ma sensu marnować pieniędzy i kupować używany sprzęt, który nie posłuży nam za długo. Zgodze się też z tym, że jeśli ma się juz jakiś upatrzony model to wystarczy poszukać go w jakimś sprawdzonym sklepie internetowym i zamówić 
-
lavender
zdecydowanie nowa, można też sobie dokupić 5 lat gwarancji.
-
Adell
Niby lepiej nową ale jeśli to dla córki na studia, z którą później nie będzie miała co zrobić to może i lepiej używaną. Tylko taką trzeba jakoś sprawdzić przed zakupem, tylko jak?
-
Zorka
Do wynajmowanych na krótki czas mieszkań nie opłaca się kupować nowych rzeczy, mozna wybrać sprzęt z drugiej ręki, który wcale nie jest mocno wyeksloatowany, zobacz, moze jeszcze sie przyda tu używane pralki , tańsze, a kilka lat jeszcze mogą posłużyć.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
mimargo
Adell pisze:Niby lepiej nową ale jeśli to dla córki na studia, z którą później nie będzie miała co zrobić to może i lepiej używaną. Tylko taką trzeba jakoś sprawdzić przed zakupem, tylko jak?
Ja wręcz uważam odwrotnie. Przecież pralka to inwestycja na długie lata, zatem córka będzie już mieć na starcie w dorosłe życie - pralkę
-
Zorka
To chyba zależy od planów po studiach, poza tym uzywana pralka to nie jest spory wydatek.
-
mimargo
Zawsze można odsprzedać właścicielowi wynajmowanego mieszkania - przynajmniej w moim przypadku było tak z lodówką. Niemniej jednak jestem za kupnem nowej i z gwarancją.Zorka pisze:To chyba zależy od planów po studiach, poza tym uzywana pralka to nie jest spory wydatek.
zwsze bylam za tym zeby nie przeplacac, ale po trzeciej uzywanej pralce, ktora sie zepsula po roku a porzednie po dwoch to stwierdzam oficjanie, ze taniej jest kupic nowa. Ehhhh. Samo slowo pralka juz mnie stresuje 
-
Awsomegirl
ja uważam, że nie ma co się pakować w używaną pralke, przede wszytskim dlatego, że najczęściej można kupic kota w worku, a to chyba nie o to chodzi, teraz te pralki w cale nie są takie drogie można juz kupić za 700 zł spokojnie, duży wybór pralek widziałam w sklepie internetowym magiczna planeta , w bardzo dobrych cenach
- kobietka77
- Fajna Kobietka
W przypadku rzeczy używanych zawsze jest ryzyko, że przestanie działać zaraz po dokonaniu zakupu, a naprawy są teraz drogie.
Lepiej kupić nową, zwłaszcza że faktycznie ceny nie są takie wysokie.
Lepiej kupić nową, zwłaszcza że faktycznie ceny nie są takie wysokie.
-
marysia.we
- Jestem tu nowa :)
Zgadzam się najlepiej zainwestować i kupić lepszą praleczkę, niż potem żałować i się męczyć. Sama teraz dokonuje takiego zakupu, a zastanawiam się miedzy tymi dwoma modelami:\
AEG Lavamat 72850
lub
AEG Lavamat 72750
Jeszcze zastanawiamy się z mężem nad droższym ale bardzo dobrym modelem
BOSCH WIS 24140EU Logixx 7
AEG Lavamat 72850
lub
AEG Lavamat 72750
marysia.we pisze:Zgadzam się najlepiej zainwestować i kupić lepszą praleczkę, niż potem żałować i się męczyć. Sama teraz dokonuje takiego zakupu, a zastanawiam się miedzy tymi dwoma modelami:\
AEG Lavamat 72850
lub
AEG Lavamat 72750
kupiłaś którąś z tych wymienionych ?
-
marysia.we
Tak, zdecydowaliśmy się na zakup BOSHA. Mimo ceny ( która i tak jak na BOSHA\model jest adekwatna) pomyśleliśmy sobie że lepiej dołożyć i kupić coś na lata, aby służyło nam dłużej) Czekamy teraz na jej dostarczenie, pewno po weekendzie powinna być.
-
pomcia
Osobiście wybrałabym coś innego. A gwarancja na ile lat?
-
marysia.we
24 miesiące, z możliwością przedłużenia( na 36 lub 48)
-
pomcia
Ja w te przedłużane gwarancje nie wierzę. Zadowolona jesteś?
-
barburka
Polecam zdecydowanie nowe pralki bo zżerają znacznie mniej energii.
-
marysia.we
Tak, pralka sprawuje się świetnie, przywieźli mi ją bardzo szybko i sprawnie. Jestem zadowolona z prali jak i obsługi i fachowości sklepu.pomcia pisze:Ja w te przedłużane gwarancje nie wierzę. Zadowolona jesteś?