Prace przed komputerem

Czyli to co kobiety "podobno" lubią najbardziej. Plotki nie tylko z życia gwiazd w tym właśnie dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Prace przed komputerem

Post autor: xena »

Już jakiś czas pracuję przed komputerem i odczuwam ból w plecach? Czy jesteście w stanie mi coś poradzić?
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Re: Prace przed komputerem

Post autor: lulumiranda »

Praca przed komputerem wiąże się z różnymi nieprzyjemnymi dolegliwościami. Pomocna na takie bóle może być poduszka sensomotoryczna. Kładziesz ją na krzesło czy fotel, i jej właściwości powodują rozluźnienie mięśni karku oraz pleców. Co ważne, pomaga.
Ostatnio zmieniony czw lip 25, 2013 5:04 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Przede wszystkim prawidłowa postawa w trakcie siedzenia..
i ćwiczenia wzmacniające mięśnie kregosłupa
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
sztaba
Jestem tu nowa :)

Post autor: sztaba »

Witam serdecznie! Macie może jakąś dobrą poradę odnośnie bolących oczu? Pracuję przed komputerem od poniedziałku do piątku po 8 godzin i od mniej więcej 2/3 tygodni jak kładę się spać to oczy mnie strasznie pieką. Rano kropię Visinem i przechodzi ale czuję że gorzej widzę z każdym kolejnym dniem w pracy..
złoto inwestycyjne
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Może okulary ?
Pójdziesz do okulisty, opiszesz problem i coś zaradzi napewno :)
Są okulary przeznaczone dla osób przebywających większość dnia przed komputerem.
Same kropelki raczej nie pomogą i nie zlikwidują przyczyny piekących i bolących oczu, jedynie ją złagodzi.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

xena pisze:Już jakiś czas pracuję przed komputerem i odczuwam ból w plecach? Czy jesteście w stanie mi coś poradzić?
ja nosze ciężkie żelastwo (około 170 kg we dwóch) na barku i od wczoraj tak mnie boli że nie umiem wytrzymać tego przeszywającego bólu
Adrian
:P
leszaka

Post autor: leszaka »

Ja miałam podobnie od takiej pracy. udałam się do fizjoterapeutki na masaże oraz kazała mi robić odpowiednie ćwiczenia rozluźniające i rozciągające mięśnie lędźwiowe. Poszukaj takich ćwiczeń na youtube i rób je rano i wieczorem. Powinno pomóc :)
lampy mosiężne
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Okulary i krople do oczu.. tzw sztuczne łzy.. np moja okulistka poleca Keratostill albo tanszy odpowiedni Lacrimal
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Matra

Post autor: Matra »

Na bóle kręgosłupa związane z pracą siedzącą: prawidłowa postawa ciała podczas siedzenia, robienie przerw co godzinę, ćwiczenia rozciągające, a dodatkowo regularna aktywność fizyczna, szczególnie ta związana ze wzmocnieniem mięśni kręgosłupa.

Co do oczu: podczas pracy ćwiczenia na wzrok, regularne krótkie przerwy, ewentualnie okulary (potrzebna wizyta u oklisty) oraz filtr na monitor. Dobre są kropelki Systane Ultra.
Sanki dla młodszych i dla starszych- moc emocji!
Ankh

Post autor: Ankh »

Na bóle kręgosłupa przy biurku polecam specjalne maty masujące, sama stosuje już jakiś czas i widzę pozytywne efekty.
Kupiłam taką mate na stronie:
SPAM
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2014 10:48 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Jowitta
Miła Kobietka

Post autor: Jowitta »

No mi kręgosłup wysiadł..
ODPOWIEDZ