Rozmawiałam z nią mówiła, że to tylko niewinne nic nie znaczące flirty. Ja jednak uważam, że jak tak dalej pójdzie, to może się to kiedyś skończyć rozwodem. Zastanawiam się czy i jak jemu o tym powiedzieć? Co o tym sądzicie?
Powiedzieć mu?
-
Misia
Powiedzieć mu?
Mój dobry znajomy ma dziewczynę, już prawie narzeczoną, która niesamowicie przyprawia mu rogi.
Rozmawiałam z nią mówiła, że to tylko niewinne nic nie znaczące flirty. Ja jednak uważam, że jak tak dalej pójdzie, to może się to kiedyś skończyć rozwodem. Zastanawiam się czy i jak jemu o tym powiedzieć? Co o tym sądzicie?
-
Cara
Re: Powiedzieć mu?
Wydaje mi się, że lepiej jest powiedzieć. Ale z drugiej strony może to być bardzo ryzykowne - jeżeli bowiem im coś nie wyjdzie możesz być uznana główną tego sprawczynią...
-
Misiaczek1412
Dokładnie. To najlepszy sposób. Bo bez sensu żebyś Ty mu powiedziała bo albo uwierzy albo nie. A jak sam zobaczy to nie będzie się miał nad czym zastanawiaćanulka1 pisze:Sama nie mów,ale spraw żeby się dowiedział
-
swallow
Jezeli jest Twoim dobrym przyjacielem to jednak by było troche nie w porządku z Twojej strony :/ Tak mi sie wydaję. Bo kłamanie a utajanie prawdy nie rózni sie zbyd bardzo
jak by sie dowiedział o tym kiedys i wyszło by na jaw ze Ty wiedziałas o Tych rogach to pewnie by miał do Ciebie żal. Może wykombinuj coś w stylu " Ja nie powiem, ale sama się przyznaj" lub tak jak ktos juz napisał zrób tak abu dowiedział się zupełnie przez przypadek
pocierpi i wyzdrowieje 
-
Olka
jeżeli jest twoim przyjacielem to chyba powinnaś jakoś sprawić ze się dowie, tylko nie o jednym skoku tylko o tym co się dzieje naprawdę,
żal chłopaka ale lepiej jak teraz pocierpi, zanim się pobiorą
żal chłopaka ale lepiej jak teraz pocierpi, zanim się pobiorą
-
mooony
Z doświadczenia własnego wiem, że lepiej się nie wtrącać w takie sprawy :/
Daruj sobie. Mozna w taki sposob bardzo latwo stracic czyjes zaufanie a w dodatku wyjść na bardzo złą osóbkę lub na kogoś kto chce rozwalic czyjs zwiazek. Nie warto w zaden sposob angazowac sie w takie kwestie pomiedzy dwojga ludzmi. Zostaw to im, moze sprawa sama się rozwinie, rozwiąże w tę czy inną stronę. Nie wiesz czy tez nie znajdziesz sie kiedys w podobnej sytuacji i co chcialabys zeby ktos mowil na twoj temat twojemu chlopakowi o czyms co faktycznie moze nie jest takie znaczące?
Daruj sobie. Mozna w taki sposob bardzo latwo stracic czyjes zaufanie a w dodatku wyjść na bardzo złą osóbkę lub na kogoś kto chce rozwalic czyjs zwiazek. Nie warto w zaden sposob angazowac sie w takie kwestie pomiedzy dwojga ludzmi. Zostaw to im, moze sprawa sama się rozwinie, rozwiąże w tę czy inną stronę. Nie wiesz czy tez nie znajdziesz sie kiedys w podobnej sytuacji i co chcialabys zeby ktos mowil na twoj temat twojemu chlopakowi o czyms co faktycznie moze nie jest takie znaczące?
-
eveline
Wszystko zależy jakie masz relacje z nim i z nią. Które z nich jest dla Ciebie wazniejsze, masz z nim/nią lepsze stosunki, itd.
Jeżeli on jest naprawdę Twoim przyjacielem, to chyba opcja jest tylko jedna... musisz powiedzieć, a przynajmniej silnie zasugerować to i owo.
Jeżeli on jest naprawdę Twoim przyjacielem, to chyba opcja jest tylko jedna... musisz powiedzieć, a przynajmniej silnie zasugerować to i owo.
-
grzmotna
jeśli jesteś jego bardzo dobrym przyjacielem lepiej mu powiedz nie wie ze jego dziewczyna nie jest z nim szczera ... zawsze lepiej żeby wiedział przed ślubem niż po nim
-
mrw111
Najlepiej, żeby on ją na tym namierzył. Tak byłoby najbezpieczniej dla Ciebie
-
MadziulaMycha
- Jestem tu nowa :)
Bardzo mądre slowa. Też tak sądzę. Lepiej się nie wtrącać, to są bardzo osobiste sprawy ,a prawda i tak prędzej czy później wyjdzie na jaw. Jak to sie mówi "Kłamstwo ma krótkie nogi"mooony pisze:Z doświadczenia własnego wiem, że lepiej się nie wtrącać w takie sprawy :/
Każdy dzień jest nowym wyzwaniem aby uczynić go najleszym dniem Twojego życia 
-
Awoqa
Z tym, że kłamstwo ma krótki nogi to macie rację, jednak powiedziałabym przyjacielowi o takim zachowaniu jego narzeczonej tylko wtedy jeśli miałabym niezbite dowody na jej niewierność.
-
oOosylwiaoOo
Ja raczej też bym powiedziała...dla jego dobra. Skoro narzeczona go ciągle by oszukiwała, to po co mają razem żyć w kłamstwie?
Tylko z drugiej strony może być tak, że przyjaciel pomyśli, że chcemy rozbić jego związek...i zająć np. miejsce tej dziewczyny...
Z jednej strony dobrze byłoby powiedzieć prawdę, a z drugiej nie...bo nie wiadomo jaka byłaby przyjaciela reakcja.
Tylko z drugiej strony może być tak, że przyjaciel pomyśli, że chcemy rozbić jego związek...i zająć np. miejsce tej dziewczyny...
Z jednej strony dobrze byłoby powiedzieć prawdę, a z drugiej nie...bo nie wiadomo jaka byłaby przyjaciela reakcja.
Ja uważam, że nawet jak powiesz to i tak Ci nie uwierzy, tylko stracisz przyjaciela, wyjdziesz na tą złą a ona wymyśli jakąś historię tak czy siak, dla Ciebie skończy się to źleMisia pisze:Mój dobry znajomy ma dziewczynę, już prawie narzeczoną, która niesamowicie przyprawia mu rogi.![]()
-
arcticone
Dziewczyny dobrze mówią. Z jednej strony powinien wiedzieć. Z drugiej strony Twoje wtrącanie się może być bardzo źle odebrane i tak naprawde Ty ucierpisz na tym najbardziej. Powienien się sam dowiedzieć, bo takie flirty sa jednak niebezpieczne, ale jak to zrobić nie wiem...