Popękane i szorstkie dłonie
Re: Popękane i szorstkie dłonie
hudsalva, nic innego tak nie działa. tylko, że trzeba zamawiać w aptece, koszt ok. 25zł, ale maga wydajna i mega skuteczna
Polecam mazidła, których skład oparty jest na lanolinie, czyli naturalnym emulgatorze regulującym procesy wilgotności skóry. Ich skład powinien być uzupełniony o masło Shea, olejek lawendowy, wyciąg z nagietka, a także witaminę A i E. Posiadają one właściwości odżywcze, przeciwzapalne czy antybakteryjne. Dzięki temu przyspieszają regenerację, łagodzą podrażnienia i wygładzają skórę przesuszoną, popękaną i szorstką (w szczególności na stopach, łokciach i rękach).
u mnie dobry rezultat zdał krem baleneum na bazie mocznika, który dobrze nawilża skórę i dzięki właściwościom mocznika nawadnia ją, dodatkowo staram się nie korzystać z mocno drażniących detergentów, a jeżeli już to robię to w rękawiczkach.
mi kremy własnie nie pomagają...
To może się wybierz na jakiś zabieg do kosmetyczki? Mnie bardzo pomaga parafina raz na jakiś czas. Polecam też krem z Bomb Cosmetics, taki w dużym pudełku.
Rentgen zębów Kraków w Dentimie
Mi na noc pomagało posmarowanie olejem rycynowym i rękawiczki. Rano zmyć i zwykły krem
dobrze jest obok preparatów używać rękawiczek żeby chronić dłonie podczas prac
-
Biografianiepozorna
- Jestem tu nowa :)
a u mnie dziala zwykle moczenie w cieplej oliwie
- Marcinex30
ciepła woda pomaga, długa kąpiel i będzie ok 
- AquastopRadioterapia
Polecam kremy zawierające alantoinę, która przyspiesza gojenie, wygładza i regeneruje uszkodzoną skórę. Poza tym wspomaga działanie innego składnika takich preparatów, czyli witaminy F. Często pochodzi ona z oleju lnianego, zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, które biorą udział w metabolizmie lipidów. W skład kremów wchodzić może również witamina E, która usuwa wolne rodniki.
A to też niestety i ja zauważyłam... Nawet od samego zmywania widać masakryczną różnicę w i bez rękawiczek....gaia pisze:dobrze jest obok preparatów używać rękawiczek żeby chronić dłonie podczas prac
-
Biografianiepozorna
a dziewczyny! a co z olejem kokosowym? taki modny ostatnio
Też mam problem z suchymi dłońmi, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Dermatolog powiedział mi, że rękawiczki powinno się zakładać już w wtedy, gdy na zewnątrz jest 10 stopni. Co do kremów, to mi bardzo pomogły kremy dermo recepturowe Ziołoleku, linourea z mocznikiem i linocholesterol z lanoliną. Kremy bardzo dobrze nawilżają i natłuszczają, mają prosty skład i kosztują tylko 8 zł 
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Na suche dłonie najlepsze jest nawilżanie ciepła oliwą z oliwek a potem nawilżanie kremem. Trzeba to robić systematycznie
grywalizacja na http://sanitera.pl
Z tymi 10 stopniami to nie wiedziałam, chyba bym oszalała jakbym miała w takiej temperaturze nosić rękawiczki
, dobry krem, regularnie stosowany to podstawa 
-
milena3556
Ja natomiast słyszałam że popękane dłonie można smarować zwykłymi kremami na azs, ze względu na dużą ilość emolientów w składzie, co myślicie?
Mozna... tylko pytanie czy masz az takie problemy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
kremy noś ze sobą w torebce ale w domu najlepiej smarowac się oliwa z oliwek;)
https://hairlook.pl/
No chyba tylko jak siedzisz i nic nie robisz, bo ja bym wszystko zatłuściła i poplamiła. Więc u mnie to musi być krem. Chociaż i tak na zimę wybieram raczej tłustsze, jak balance i stosuję na noc. Strasznie mi się w sezonie grzewczym wysusza skóra.
Maść ochronna z witaminą A do kupienia za grosze w aptece, ponadto można jeszcze trochę połykać w kapsułkach A+E, szybciej minie.
Ale to chyba w rękawiczkach?Hadassa pisze:Oliwka dobra na noc
pamietajcie, zeby krem zostawiac na nhoc. Gruba warstwa i rekawiczki, zeby nic nie ubrudzić. Kremuje czesto, w pracy i po kazdym umyciu rak
Krem, krem i jeszcze raz krem. W domu, w pracy. Najlepiej silnie regenerujący.