Pomysł na ogród
Pomysł na ogród
Hej, postanowiłam ostatnio wziąć się za ogród w naszym nowym domu, ale kompletnie nie mam pomysłu jak go urządzić, macie jakieś ciekawe pomysły co posadzić ?
portugalia last minute
- Atlantic Polska
- Miła Kobietka
Re: Pomysł na ogród
Modernistyczny ogródek, mimo małych rozmiarów, może prezentować się b. efektownie! Trawiasty dywan, dobrze dobrane rośliny, elementy z betonu i drewna, a także nowoczesny kominek, oczarują naszych gości 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
U mnie jest tylko trawa i mała rabatka z różami. Moim zdaniem jest to bardzo praktyczne rozwiązanie, nie wymaga jakiejś wielkiej pracy a ładnie wygląda.
https://dotwojegodomu.wordpress.com/
Pomysły na ogród
Jak urządzone macie balkony i jakie kwiaty? Ostatnio nie miałam czasu, ale w tym tygodniu zajmowałam się balkonem
Ciekawi mnie jak u innych?
Żywopłot zapewnia trochę intymnośći
poza tym ja lubię dużo zieleni: trawę, drzewo... może altana ? 
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
Ooo, super pomysł z altaną. Chroni przed ciekawskim wzrokiem no i jest gdzie posiedzieć wieczorami 
Rogatka - kwiaciarnia Kraków
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja mam kawałek ogrodu koło swojego domu i w sumie dopiero w tym roku mogliśmy się nim w końcu zająć. Posadziliśmy trochę traw ozdobnych i krzewów. Najładniej jak dla mnie wyglądają azalię, mam coś takiego LINK. W przyszłym roku zamierzamy jeszcze postawić jakąś altankę właśnie.
ZA MALO KOLEZANKO POSTOW NA LINKI
ZA MALO KOLEZANKO POSTOW NA LINKI
Moja pasja moim życiem!
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Założenie ogrodu to fajna zabawa, ale wszystko zależy od tego czy chcesz sama dbać o ogród i jak masz na to dużo czasu, czy nie chcesz nic w nim robić oprócz koszenia trawy. Te czynniki determinują dobór roślin do ogrodu. Są fajne czasopisma i książki można się zainspirować.
grywalizacja na http://sanitera.pl
A czego oczekujesz od takiego ogródka? Chcesz mieć kwiaty i warzywa czy tylko warzywa? Chcesz mieć grill czy raczej takie atrakcje Cię nie interesują?
http://www.twojogrodnik.pl/pl/jak-ciac-aktinidie
U mnie są dwa. Jeden taki warzywny, a drugi na tarasie z roślinami. Krzewy w donicach. Też rozważam, ogródek z kwiatami z prawdziwego zdarzenia. Chciałam przesadzić róże z doniczki do ogródka, ale nie wiem, czy już pora i jak nią pielęgnować. Czy macie jakieś wskazówki, bo się troche pogubiłam od ilości informacji 
-
Rosa Mania
- Jestem tu nowa :)
Ja wciąż poszukuję inspiracji 
W ogrodzie, to pewnik, nie powinno zabraknąć różnokolorowych kwiatów oraz dodatków, które ten ogród "zrobią". Mam na myśli nie tylko meble, oświetlenie, ale także różne donice i koszyki, które można obsadzić tak naprawdę wszystkim. Polecam koszyki do ogrodu firmy TIN TOURS. W ich sklepie internetowym można wybrać coś dla siebie spośród kilkuset modeli koszy i donic do domu i ogrodu. Ja kupuję tam już 3. sezon i mogę śmiało, z czystym sumieniem polecić!
Ja też zastanawiam się nad tym jak urządzić swój ogród, szczególnie jakie kwiaty posadzić oraz jak uchronić się od szkodników takich jak krety i nornice - w mojej okolicy to jest praktycznie plaga... całe trawniki są zryte przez te małe szkodniki...
Cześć wszystkim! Polecam wam zapoznać się z moją stroną dentysta w Wałbrzychu
Trzeba przede wszystkim poznać wielkość ogrodu. Na tej podstawie można stworzyć fajny projekt ogrodu. Wiele zależy również od nasłonecznienia terenu.
http://deflorist.pl
W końcu udało nam się kupić działkę pod miastem. Zamówiliśmy już altanę, mąż buduje grill murowany, a ja zajmę się kwiatami i ogródkiem warzywnym.
http://www.bylinylucyny.pl/o-nas
Macie rację, najpierw muszę dokładnie zbadać jaki rozmiar będzie miała działka i wtedy będę planować dalej. Nie ma co przyśpieszać i zamartwiać się na zapas!
Cześć wszystkim! Polecam wam zapoznać się z moją stroną dentysta w Wałbrzychu
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Najprościej to wziąć kartkę zrobić sobie skalę zacieniować miejsca w zależności od nasłonecznienia, a potem zaznaczyć warunki wodne na koniec dobrać rośliny najpierw na około działki. Wyznaczyć miejsce do wypoczynku, relaksu. A reszta pójdzie z górki. jak nie mamy na coś pomysłu to albo architekt krajobrazu albo zostawiamy, aż natchnienie przyjdzie.
Moja pasja moim życiem!
-
barbaros.pio.70
- Miła Kobietka
w ogrodzie dywan z trawy to podstawa.Proponuję,żeby zasadzić kwiaty wieloletnie.Są wytrzymałe w naszym klimacie i nie wymagają jakiejś specjalnej troski.
Moja zazdrość nie zna granic jeśli chodzi o ogrody, zawsze mi się marzył własny..
Płytki cementowe marokańskie - valentile.pl
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Mnie też marzy się ogród. Jednak póki co mieszkam w bloku i mogę tylko pomarzyć o ogrodzie.
https://www.twojpasaz.pl/pl/c/Lampy-solarne/57
No tak, jeśli ktoś nie ma balkonu to alternatywą może być właśnie jego wertykalna wersja na balkonie. Wygląda to super.
Room99 by ehomeconcept - pościele
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ogród super sprawa, zawsze się tym interesowałam, więc rośliny, które posadzę miałam już wybrane na długo przed :p Gorzej z płytkami na taras tutaj wybieranie zeszło mi tyle, że hoho, nie wiem czy dalej bym się na coś zdecydowała, gdyby nie doradztwo miłego pana z Kiermaszu Płytek TaniGres, pomógł, doradził i stanęło, że na tarasie będziemy mieć takie płytki: LINK. Co myślicie bo ja już sama nie wiem? Dajcie dziewczyny jakiś znak, czy warto je kupować, czy szukać czegoś innego :p
Moja pasja moim życiem!
Ja mam ogród od paru lat i ciągle coś w nim zmieniam
W tym roku padło na ścieżki pomiędzy rabatami,przerobiłam trochę skalnik. Kupiłam palisady i elementy skarpowe w firmie Joniec. Bardzo ładnie to się prezentuje i zabezpiecza rośliny przed uszkodzeniami mechanicznymi. Dokupiłam też gazony i posadziłam mnóstwo kolorowych surfinii,uwielbiam te kwiaty ;-)a ścieżki wysypałam drobnym białym żwirkiem 
-
trefnoknus
- Miła Kobietka
A ma ktoś z Was w ogrodzie, albo na tarasie jakieś dodatkowe gadżety? W stylu piłkarzyki? Mąż uparł się i chce koniecznie sprawić sobie LINK coś takiego. A nawet to bardziej twierdzi, że to dzieci chcą mu sprawić taki prezent na dzień ojca.