Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
mam wielki problem..
moj syn ma 2.5roku. od ostatniego czasu gdy wychodzimy na spacer w pewnym momencie mowi ze dalej nie idzie bo mu sie nie chce a gdy namawiam go do tego bysmy dalej szli to robi histerie.potrafi tak plakac z po godziny albo dluzej..i ma byc tak jak on chce. o co w tym chodzi.? nie radze sobie!! czym to moze byc spowodowane? jesze niedawno mogl przejsc mnostwo kilometrow a teraz jest problem:( w czasie histerii nie chce przyjsc na rece ani nie pozwala sie dotknac...az sie plakac chce czy to jest normalne w tym wieku.? pomozcie mi bo nie wiem co robic...
A nie bierzesz ze soba wozka?
moj synek ma 2 latka i 2 mies i nie wyobrazam sobie zeby szedl mi kilometry piechota, Raz ze on lubi biegac a ja musze zanim a dwa ze jest zdecydowanie za maly zeby musial sam tyle chodzic.
Mysle ze jesli nie chce isc wsadz Go do wozka a druga sprawa ze moze wlasnie przechodzi bunt dwulatka. Z czasem mu przejdzie wiec zycze duzo cierpliwosci.
Pytanie - czy te napady histerii występują zawsze w tym samym miejscu? Może one są związane nie tyle z chodzeniem, co po prostu z jakimiś przykrymi skojarzeniami z daną lokalizacją?
własnie,chodzisz bez wózka?
ja mam 3 dz,
najmłodsza sk za 2tyg 2lata
i tez miewa histerie
ale na spacer jak ide dalej od domu i wiem ze moze nie dac rady to biore wzoek
konczy sie tak ze ja wozek pcham ale ..sam bo mała woli isc
ale jak sie zmeczy to siada
a mzoe tez byc ze jakies miejsce dziecku zie żle kojarzy
zaczelam brac wozek i do wozka tez nie chce isc jak sobie ubzdura ze nigdzie nie idzie. a histeria jest w roznych miejscach...czesto spowodowane powrotem do domu ale nie zawsze... moze rzeczywiscie to bunt dziecka.nie wiem..
dzieki dziewczyny..musze sobie z tym poradzic jakos:)
Dziecko to też człowiek.. ma swoje zachcianki i humorki. Zapytaj poprostu małego gdzie chce iść, niech pokaże paluszkiem kierunek i wie że ma cos do powiedzenia