Pokoje dzieciece

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
puść_puść
Jestem tu nowa :)

Re: Pokoje dzieciece

Post autor: puść_puść »

dla swoje córeczki sama wykombinowałam parę fajnych rozwiązań:
- przemalowałam stare meble na nowy kolorek - róż :)
- zainwestowałam w legowisko sako Fatty XL - turkusowe
..........
- ściany zrobiłam szare i zainwestowałam w szabloniki do wzorów na ścianach - kwiatki
- kupiłam jasno szarą wykładzinę
- uszyłam nowe zasłonki z kupionego materiału

pobawiłam się trochę, ale było warto! efekt bombowy!

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
pomcia

Post autor: pomcia »

Teraz w sierpniu brachol robił mały re-design pokoju starszemu synowi. Zmiana koloru ścian - weszła śliwka z pasem zieleni. Odświeżył też starą szafę, wymienił drzwi na takie z grafiką. Jak wasz pan ma smykałkę, to przy niższych kosztach można zbudować sobie taką komandorską szafę, bo większość elementów zamówił w hurtowni komandor w tym płytę z indywidualną grafiką. Teraz szukam fajnych gadżetów, dodatków do pokoju - klimat pociągi, wiek 11 lat.
Zorka

Post autor: Zorka »

Bardzo się cieszę, że piszecie o pokojach dla starszych dzieci, na forach wiele pisze się raczej o pokojach dla maluszków.

Pomcia - dodaj może jakieś zdjęcia, jestem bardzo ciekawa jak wyszły te zmiany.
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Ja ostatnio sprawiłam swojej córce SPAM Wybierałam razem z nią więc jest teraz wniebowzięta, że sama zaprojektowała sobie pokój ;P> Fajna sprawa, bo taki mały gadżet potrafi całkowicie odmienić wnętrze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:48 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
karolinka34

Post autor: karolinka34 »

Hej. Właśnie skończyliśmy remont pokoju naszej pociechy. Pokój wygląda dość nowocześnie więc szukamy jakichś ciekawych gadżetów do dekoracji. Mogą być jakieś nowinki techniczne jak np. tutaj SPAM Widziałyście może podobne sklepy do tego ? A może znacie taki sklep stacjonarny w Warszawie ? Jak znajde kabel USB to wrzuce zdjęcia pokoju po remoncie :)
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:47 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Katja13

Post autor: Katja13 »

Ja bym też poleciła odnośnie wykończenia to przede wszytkim fototapete. Polecam sklep z SPAM Mają naprawdę fajne wzory ( przynajmniej jak dla mnie). A sądzę że dla dziecka to taka fototapeta to zawsze jest jakaś uciecha:)
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:47 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
My life my problem
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

Dzisiaj są duże możliwosci ale też i wybór i zalezy to co dzieciom sie podoba
melinda
Miła Kobietka

Post autor: melinda »

Też jestem zdania, że dzieci powinny mieć swój udział w decyzji na temat ich pokoju. Oczywiście im większe tym więcej powinny mieć do powiedzenia. W końcu to one mają tam przebywać.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
MagdaMalaMi

Post autor: MagdaMalaMi »

Tak, to prawda. Jeśli same zadecydują to czują, że ten pokój jest właśnie ich. Czasami trzeba dać dziecku wybór, bo jak się zada ogólne pytanie "Jak ma wyglądać Twój pokój?" możemy nie uzyskać konkretnej odpowiedzi. Lepiej podpytać "Które łóżko chcesz mieć w pokoju?" i pokazać dziecku np. dwa. Świetnym pomysłem jest pomalowanie jednej ściany farbą tablicową. UWAGA!!! Po pomalowaniu strasznie śmierdzi. Pan z ekipy SPAM która remontowała nam mieszkanie, poradził mi, żebym umyła ścianę wodą z mydłem. Pomogło!!!
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:46 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

U nas królują meble drewniane :baby
sat107

Post autor: sat107 »

Wszystko zależy od tego czy ma się królewicza czy królewnę;p Ja mam synka i kupiłam mu nad łóżeczko takiego słodkiego misia lampkę SPAM niedrogi, no i spełnia swoja funkcję. A to najważniejsze, bo jak synek się urodził, to lampa całą noc się świeciła. W sumie już kilka ładnych miesięcy się świeci :D
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:46 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
lolekk1

Post autor: lolekk1 »

Ja mojemu małemu kupiłem łóżeczko w kształcie samochodu :D
naklejki na ścianę
posterka
Miła Kobietka

Post autor: posterka »

Ja ostatnio widziałam bardzo fajne meble dla dzieci w sklepie internetowym i chyba zamówię komplet do pokoju swoich dzieci.
Ostatnio podobają mi się mebelki dziecięce z wstawkami w różnych kolorach - są takie zabawne i podobają się maluchom ;)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 08, 2013 12:03 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
mara

Post autor: mara »

Pokój dziecięcy to często prawdziwe wyzwania dla rodziców. Gdy dziecko jest małe to jeszcze o.k, ale kłopoty zaczynają się w okresie dojrzewania.
Designerskie lampy podłogowe - mandihouse.pl
Awatar użytkownika
argo
Miła Kobietka

Post autor: argo »

chyba niezależnie od wieku, pokój dziecka /nastolatka to dosyć spore przedsięwzięcie, niemniej jednak powinien być tworzony z udziałem, wedle pomysłu przyszłego lokatora, bo to w końcu on musi się czuć tam najlepiej .
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

Kupowanie nowego, kompletnego zestawu mebli dla niemowlaka, przedszkolaka, ucznia, a wreszcie dla nastolatka, jest nieekonomiczne. Dlatego postawić należy na proste, neutralne w stylu meble dla dzieci, które mogą służyć długie lata.
tolla9

Post autor: tolla9 »

Wielu rodziców ma ogromną przyjemność z urządzania takiego pokoju. ;)
Bańki mydlane - Tuban.pl
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Ja już drugi rok robię pokój mojej córeczki i jeszcze nie skończyłam :) ale została mi już praktycznie kosmetyka także nie martwi mnie to zbytnio.
Moja pasja moim życiem!
Awatar użytkownika
truskawa

Post autor: truskawa »

U nas trwa faza na róż i jednorożce :D
Także pokój stał się różowy, ciemne meble pomalowałam na biało i jestem na etapie szukania dodatków z rogiem ;P
Niby nie chciałam nigdy robić pokoju tematycznego, który mógłby się znudzić, ale miłość trwa już dłuższy czas, więc w sumie czemu nie. Ściany zawsze mogę pomalować. Wyszukałam też na LINK lampkę "Koń", która co prawda nie ma rogu, ale nawet mi tak się podoba, że chyba ją kupię xD
jlammi
Miła Kobietka

Post autor: jlammi »

Dziewczyny, a jam mam inne pytanie – z jaką częstotliwością wietrzycie pokoje dzieci? Problem jest wiadomo zimą, bo jak ktoś pod miastem mieszka to jest smog. Normalnie 30 minut wietrzenia i gardło swędzi, w nosie szczypie. Masakra generalnie, no ale wiadomo wietrzyć trzeba jakoś, żeby nie zakisić dziecka.
cocochanel2000

Post autor: cocochanel2000 »

nie no kisić dziecka, czy siebie samego nie ma sensu. Smog w wielkich miastach (i nie tylko) to realny problem. Tysiące ludzi umiera przez takie zanieczyszczenia, to nie jest temat który można lekceważyć.ja mieszkanie wietrzę co wieczór i nie wyobrażam sobie inaczej.Mam ramki fakro antysmogowe w oknach i czuję wyraźną różnicę. Moim zdaniem lepsze niż oczyszczacze powietrza, ale co kto lubi. Poza tym sporo roślinek zielonych i od razu lepiej
Kubiczkowa

Post autor: Kubiczkowa »

My mamy meble od Dedekids :) Fajne białe meble drewniane, wyglądają na prawdę cudownie w pokoju naszej małej księżniczki LINK
https://www.krakvet.pl/podloza-zwirki-d ... c-504.html
komm

Post autor: komm »

Strasznie mi się podobają takie "konceptualne" pokoje z bohaterami ulubionych bajek na ścianach. Sama bym w takim zamieszkała ;)
ATOM Comics - Wielka kolekcja komiksów Marvela sklep
joasia_m

Post autor: joasia_m »

Fajny sposób na umeblowanie pokoju dziecięcego to wykorzystanie mebli z serii Miki z sklepu Artbo, mamy tam szafę komodę regał oraz biurko i łóżko w zasadzie to co potrzebne aby umeblować kompletnie pokój najprościej wejść na SPAM i wpisać w wyszukiwarce Miki
Ostatnio zmieniony ndz sie 05, 2018 9:45 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
apart
Miła Kobietka

Post autor: apart »

Co robicie ,żeby dziecko nie dostało alergii na kurze? Kurcze sprzatam non stop i widzę,że wciąż powietrze jest takie fuj.
ODPOWIEDZ