Podrażnienia po depilacji

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Qxxina
Miła Kobietka

Podrażnienia po depilacji

Post autor: Qxxina »

Jakie znacie sposoby na podrażnioną skórę po depilacji?
ladyD22
Fajna Kobietka

Re: Podrażnienia po depilacji

Post autor: ladyD22 »

Dołanczam sie do pytania:) bardzo czesto po depilacji strefy intymnej mam podrazniona skure wyskakuja czerwone krostki i bardzo swedza jest to dosc nie komfortowe i nie wyglada zbyt ladnie:d znacie jakies sposoby zeby tego nie bylo?
jakies kremy czy balsamy??DZIEWCZYNY NAPISZCIE SWOJE SPOSOBY:D
wizazpaznokcie.pl
Jestem tu nowa :)

Post autor: wizazpaznokcie.pl »

Witam.
Po tradycyjnym goleniu maszynką mogą pojawiać się krostki, które są wynikiem podrażnienia lub tępej maszynki. W jakimś stopniu pomagają kremy po depilacji. Mają w sobie składniki łagodzące.
Ja polecam depilację woskiem. Jeżeli nie potraficie sobie tego same zrobić zapraszam do salonu na Kasprowicza 62 w Warszawie. Przy okazji metoda ta na dłużej starcza, ponieważ włoski wolniej odrastają:).
wizazpaznokcie.pl :woman:
Katia
Miła Kobietka

Post autor: Katia »

To wszystko zależy czym się golicie. Ja używam kosmetyków z joanny (pianka, krem do depilacji) do których są dołączone olejki z aloesu czy kremy po depilacji. Fajnie się sprawdzają bo nie mam takiego problemu jak wy. Pozdrawiam
całodobowa opieka nad starszymi kraków
ladyD22
Fajna Kobietka

Post autor: ladyD22 »

Ja uzywam maszynek jednorazowych, gole sie na mydlo z dave naturalne. i zastanawiam sie nad zmiana wlasnie :d dzieki za odpowiedzi :D
jadwinia
Miła Kobietka

Post autor: jadwinia »

wizazpaznokcie.pl pisze:Witam.
Po tradycyjnym goleniu maszynką mogą pojawiać się krostki, które są wynikiem podrażnienia lub tępej maszynki. W jakimś stopniu pomagają kremy po depilacji. Mają w sobie składniki łagodzące.
Ja polecam depilację woskiem. Jeżeli nie potraficie sobie tego same zrobić zapraszam do salonu na Kasprowicza 62 w Warszawie. Przy okazji metoda ta na dłużej starcza, ponieważ włoski wolniej odrastają:).
wizazpaznokcie.pl :woman:
a od depilacji woskiem lepszy jest jeszcze laser ;) na dłużej starcza i mnie boli ;) Studio Laser, które ma swoje ośrodki w Warszawie - dwa, i w Częstochowie i w Poznaniu, zapewnia fachową obsługę w tym zakresie ;)
Kammilia

Post autor: Kammilia »

Jedynym znanym mi sposobem na podrażnienia jest po prostu balsam po goleniu. Najlepiej też używać dobrego kremu do golenia :)
tred102

Post autor: tred102 »

Ja mam to samo . Niestety. i jet coraz gorzj. nie wiem co robic.
Ostatnio na plazy wstydziłam się włóżyć bikini. czy nie ma na
to jakiegoś lekarstwa??? :(((
fachadas de piedras - Pozdrowienia Mart1k4a
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

jadwinia pisze:
a od depilacji woskiem lepszy jest jeszcze laser ;) na dłużej starcza i mnie boli ;) Studio Laser, które ma swoje ośrodki w Warszawie - dwa, i w Częstochowie i w Poznaniu, zapewnia fachową obsługę w tym zakresie ;)
faktycznie laser jest obecnie najlepszy, ale niestety nie każdy, wiele dziewczyn nawet nie zdaje sobie sprawy, że salony nie są tak samo wyposażone i niektóre idą na ILP, a potem dziwią się, że zabieg nie przyniósł efektu, w innych miastach to nie wiem jak to wygląda, ale w Częstochowie depilacja laserowa jest jeszcze mało popularna i nie każdy salon ma np. salon Light Sheer, czyli ten obecnie najlepszy jakościowo na rynku
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Czasami jest tak, że skóra po prostu nie może ulegać depilacji. Mam koleżankę w pracy, która nie może golić nóg ponieważ wyskakuje jej mega uczulenie. Ja już nawet nie pamiętam co to jest ale jak tylko ją zobaczę to zapytam.
Amantium irae amoris integratio.
Leticia

Post autor: Leticia »

Moim sposobem jedynym skutecznym i absolutnie niezawodnym od lat jest posmarowanie okolic bikini zaraz po goleniu oliwką dla dzieci, taką najprostszą bez żadnych ulepszaczy.
Czasem, na wyjazdach, kiedy nie mam przy sobie oliwki sprawdza się krem Nivea (zwykły z niebieską nakrętką, bo np. soft jeszcze bardziej podrażnia), jednak konsystencja podczas rościerania nie odpowiada mi w stosowaniu na co dzień.
maggy2013

Post autor: maggy2013 »

Ja przerzuciłam się ze zwykłej maszynki na depilator bikini i przestałam mieć jakiekolwiek problemy z podrażnieniem skóry. Polecam. Jednorazowy wydatek, a efekty super.
Olejek kokosowy do włosów
Awatar użytkownika
marlenkanieziewaj

Post autor: marlenkanieziewaj »

Ja po depilacji wrażliwych miejsc nakładam maść z witaminą A lub Panthenol w piance. Oba preparaty doskonale regenerują podrażnioną skórę. Coraz bardziej zastanawiam się też nad depilacją światłem. Widziałam, że Philips wypuścił teraz taki depilator lumea. Spory wydatek, ale i tak wychodzi sporo taniej niż depilacja laserowa. Co o tym myślicie? Używałyście, albo coś o tym słyszałyście?
Ostatnio zmieniony pn paź 28, 2013 1:57 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować.
sama się podpis.
hot.n.cold

Post autor: hot.n.cold »

Ja miejsca intymne depiluje zwykla maszynka uzywajac pianki do golenia, pozniej uzywam kremu sudokrem do pielegnacji pup niemowlat (dostepny w aptece) nakladam gruba warstwe kremu, nie wmasowuje tylko pozostawiam tak do wyschniecia. czerwonych punktow brak, gladka skora :)
Misiek

Post autor: Misiek »

Mnie na podrażnienia pomaga krem-żel aloesowy z HB. Pomaga zarówno na podrażnienia po depilacji jak i po opalaniu. Zajrzyj sobie na stronę HB i poczytaj o nim.
Awatar użytkownika
Catherine
Extra Kobietka

Post autor: Catherine »

ja smaruje po depilacji sudokremem bądź lepszym tribiotic maść która kosztuje 1,70 chyba mała saszetka za to tubka kosztuje 18 chyba zł. mnie ta mała saszetka starcza na dwa trzy razy w aptece sie to znajdzie.
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
Awatar użytkownika
RioGrande

Post autor: RioGrande »

Ja po depilacji używam najbardziej zwykłego kremu nivea jest najlepszy co do tego :P
Podobno nieźle idzie zarobić w call center
hania30

Post autor: hania30 »

Zdecydowanie polecam depilację laserową. Zabieg zajmuje 5 minut, nie ma podrażnień no i nie trzeba ciągle się pilnować. Należy także starannie dobrać gabinet, w którym wybierany jest taki zabieg - nie należy kierować się ceną, chodzi o nasze ciało :)
Ostatnio zmieniony czw paź 03, 2013 2:06 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
Misiek

Post autor: Misiek »

Polecasz depilację laserową? Ja ją natomiast odradzam. Zabieg w Częstochowie jest zupełnie nieopłacalny. Koszty duże, a zabieg jest nieskuteczny. Jak zobaczyłam, że włoski znów odrastają, zaraz kupiłam wosk do depilacji hb i zrobiłam ponowną depilację. Nie zamierzam już wydawać pieniędzy na laser. Czy tylko w moim przypadku był one nieskuteczny?
orientalna
Miła Kobietka

Post autor: orientalna »

Mnie także wyskakują krosteczki. Na krótką metę pomaga mi trochę balsam nivea, ale też niespecjalnie i nie wszystkie krostki znikają. Ktoś w innym temacie napisał, że utrzymują się one niby jeden dzień.. ja bym się z tego niezwykle cieszyła..
Obrazek
EPStudio_pl

Post autor: EPStudio_pl »

To bardzo częsty problem i dlatego ważnym jest to abyśmy korzystali z dobrego kremu który zredukuje podrażnienia do minimum. U mnie rzadko który zdaje egzamin,dlatego też za każdym razem udaje się na depilację do salonu kosmetycznego gdzie mam fachową opiekę.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Depilacja laserowa dobra jest ale przy ciemnych włosach , np. siwe nie wychwyta , :x
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
sabinamusial

Post autor: sabinamusial »

Mam ten sam problem, najgorsze jest uczulenie i zapalenie mieszkaów włosowych
depilacja kraków
Awatar użytkownika
wish.
Miła Kobietka

Post autor: wish. »

ja kiedyś miałam problem z podrażnieniami na nogach, ale wyczytałam, żeby przed goleniem zrobić peeling. pomogło.
my nawet nie mieliśmy siebie w planach, a
teraz budzę się i zasypiam z Twoim imieniem
na ustach
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Chciałam być piękna ,zrobiłam sobie depilację pod nosem paskami z woskiem , tragedia , trzy dni łuszczyła mi się skóra , pomimo nałożenia później kremu . :cry: Może jestem uczulona na jakiś składnik . Paski woskowe kupiłam w aptece .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
ODPOWIEDZ