Pocałunek- czy to zdrada ? :(
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Re: Pocałunek- czy to zdrada ? :(
To chyba juz mowi o wszystkim. Moze tak bylo zawsze, ale potrzebowalas jakiegos bodzca, zeby w koncu zauwazyc, iz do siebie nie pasujecie? Takie odczucia nie biora sie z nieba, cos je wywoluje.
Czarny chleb i czarna kawa, opętani samotnością,
Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością.
-
fallinlove
- Miła Kobietka
własnie nie rozumiem dlaczego tak nagle się zepsulo, jeszcze 3 tyg temu tęsniłam za nim i nie mogłam się doczekać jego powrotu, a tutaj taka zmiana.. nie chciałam żeby to się tak konczyło, boję się : ( zawsze było nam razem dobrze, dogadywaliśmy się, obawiałam się tego że ten wyjazd nie wpłynie dobrze na nasz związek i niestety tak się chyba stało, ale myślałam jednocześnie że jeśli za sobą zatęsknimy to będzie nam się chciało do siebie jeszcze bardziej , dlaczego to wszystko jest takie trudne..
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
No ja wiem, ze sie boisz znam to uczucie, ale Kochana, czy warto? Czy patrzac na swojego partnera czujesz radosc, ze on po prostu jest? Nie caluje sie kogos innego, bo tak. Zrobilas to z jakiegos konkretnego powodu. Na dodatek odleglosc nie powinna byc dla zwiazku takim problemem i w tym momencie sama widzisz, ze wystarczyl niedlugi odcinek czasu, kiedy jestescie dalej od siebie a juz wszystko ulega zmianom.
Kazda zmiana moze byc dla nas dobra, bo wymaga pracy nad soba. Otworz sie na siebie i zaufaj sobie, przeciez sama zauwazylas, ze to juz nie jest to. Nie ma sensu krzywdzic siebie i partnera, bo tylko oboje bedziecie przez taka sytuacje cierpiec.
Kazda zmiana moze byc dla nas dobra, bo wymaga pracy nad soba. Otworz sie na siebie i zaufaj sobie, przeciez sama zauwazylas, ze to juz nie jest to. Nie ma sensu krzywdzic siebie i partnera, bo tylko oboje bedziecie przez taka sytuacje cierpiec.
-
fallinlove
- Miła Kobietka
tym bardziej że wiem , że do tego drugiego przytuliłabym się z wielką chęcią, boję się podjęcia tej decyzji, boję się że będę żałowała, ale z drugiej strony nie chce się też oszukiwać, boję się go zostawić kilka razy już o tym rozmawialiśmy i mówił że gdyby nasz związek się zakończył to on nie miałby juz po co żyć że nikogo innego by już nie chciał, z drugiej strony nie chcę zmuszać się do czegoś czego być może już nie chcę, on bardzo dużo mi pomagał, był ze mną gdy Go potrzebowałam, jednak ostatnio wydarzyło się coś bardzo przykrego w mojej rodzinie i bardzo potrzebowałam bliskiej osoby, nie było go być może w jakimś sensie czuje do niego żal chociaż wiem że nie powinnam, już sama nie wiem co myslę, nie wiem już nawet czy nadal Go kocham..
Tym bardziej się boję bo nie jestem pewna co do tego drugiego, nie wiem jakie on ma intencje, czy zależy mu na mnie naprawdę czy chodzi mu tylko o jedno, mówi że coś do mnie czuje, ale nie jestem pewna tych słów.. ale dobrze mi się z nim rozmawia, on mówi że zaakceptuje każdą moją decyzję i nie oczekuje abym zrywała z chłopakiem, nie wiem co mam myśleć
Tym bardziej się boję bo nie jestem pewna co do tego drugiego, nie wiem jakie on ma intencje, czy zależy mu na mnie naprawdę czy chodzi mu tylko o jedno, mówi że coś do mnie czuje, ale nie jestem pewna tych słów.. ale dobrze mi się z nim rozmawia, on mówi że zaakceptuje każdą moją decyzję i nie oczekuje abym zrywała z chłopakiem, nie wiem co mam myśleć
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Chlopak bierze Cie na litosc, przeciez tak sie nie robi. Wiele zwiazkow konczy sie kazdego dnia i ludzie zyja dalej z pelniejszym bagazem doswiadczen, tyle. Poza tym, jezeli tak bardzo mu zalezy, to tym bardziej nie powinien trzymac Cie przy sobie tylko dlatego, ze inaczej nie potrafi funkcjonowac. Sam widok Twojego smutku powinien dac mu do myslenia, ze sie w tym wszystkim zwyczajnie dusisz.
Powiedz mi, to jest jego pierwszy zwiazek? Bo ludzie w takiej sytuacji zazwyczaj rzucaja hasla tylu, bez Ciebie moje zycie nie ma sensu itd.
I jak obecnie wyglada Twoja relacja z tym drugim? On wie o Twoich rozterkach?
Powiedz mi, to jest jego pierwszy zwiazek? Bo ludzie w takiej sytuacji zazwyczaj rzucaja hasla tylu, bez Ciebie moje zycie nie ma sensu itd.
I jak obecnie wyglada Twoja relacja z tym drugim? On wie o Twoich rozterkach?
-
fallinlove
- Miła Kobietka
tak to jego pierwszy poważniejszy związek, z tym drugim rozmawiałam o tym wszystkim, powiedziałam mu że ciężko jest mi podjąć jakąkolwiek decyzję i zapytałam czego w ogóle on oczekuje i co myśli o tym i o całej naszej relacji, z obecnym chłopakiem dogadywałam się świetnie, mieliśmy plany, mogliśmy rozmawiać o wszystkim i swobodnie się czułam przy nim, czego nie do końca mogę powiedzieć o przebywaniu z tym drugim, może to tylko dlatego że ciągle będąc z tym myślałam o swoim chłopaku, boję się ryzykować bo jesli się okaże że jednak to było prawdziwe uczucie a ja tak łatwo z tego zrezygnowałam .. Jutro mam się spotkać ze swoim chłopakiem i porozmawiac o tym co się dzieje między nami ..
z tym drugim jestem w stałym kontakcie i spotykaliśmy się codziennie, przytulaliśmy się, całowaliśmy.. ale ciagle mialam w głowie to że robię źle wobec mojego chłopaka, że nie postępuje właściwie, jestem totalnie rozbita
z tym drugim jestem w stałym kontakcie i spotykaliśmy się codziennie, przytulaliśmy się, całowaliśmy.. ale ciagle mialam w głowie to że robię źle wobec mojego chłopaka, że nie postępuje właściwie, jestem totalnie rozbita
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
No to juz wiesz, dlaczego mowi takie rzeczy. On po prostu nie przeszedl jeszcze powaznego rozstania i tyle.
Wydaje mi sie, ze czulabys sie o wiele swobodniej przy tym drugim, gdybys nie byla w zwiazku i tylko to jest problemem. Czy on doradzal Ci zerwanie? Chce z Toba byc? Moze warto zaryzykowac? Kochana, czy strata dla Ciebie bedzie odejscie od tego ciezaru, jaki obecnie czujesz? Watpie. Na dodatek z czasem bedzie pewnie tylko gorzej, bo zaczniesz sie od niego jedynie oddalac i on rowniez bedzie cierpiec, jeszcze bardziej niz po zwyklym rozstaniu. Nic na sile, zwiazku nie buduje sie na litosci, tylko uczuciu a u Ciebie to juz wymiera. Drugi zapewne tez nie jest w najlepszej sytuacji, bo zdaje sobie sprawe, iz interesuje go zajeta kobieta, no ale widzisz, ze czujesz sie przy nim lepiej. Teraz kwestia co jest wedlug Ciebie lepsze. Bycie z kims na sile dla tej drugiej osoby, czy danie obojgu wolnosci.
Nie lam sie, przede wszystkim zadbaj o siebie. Ja ide spac, ale jutro czekam na jakies wiadomosci ;*
Wydaje mi sie, ze czulabys sie o wiele swobodniej przy tym drugim, gdybys nie byla w zwiazku i tylko to jest problemem. Czy on doradzal Ci zerwanie? Chce z Toba byc? Moze warto zaryzykowac? Kochana, czy strata dla Ciebie bedzie odejscie od tego ciezaru, jaki obecnie czujesz? Watpie. Na dodatek z czasem bedzie pewnie tylko gorzej, bo zaczniesz sie od niego jedynie oddalac i on rowniez bedzie cierpiec, jeszcze bardziej niz po zwyklym rozstaniu. Nic na sile, zwiazku nie buduje sie na litosci, tylko uczuciu a u Ciebie to juz wymiera. Drugi zapewne tez nie jest w najlepszej sytuacji, bo zdaje sobie sprawe, iz interesuje go zajeta kobieta, no ale widzisz, ze czujesz sie przy nim lepiej. Teraz kwestia co jest wedlug Ciebie lepsze. Bycie z kims na sile dla tej drugiej osoby, czy danie obojgu wolnosci.
Nie lam sie, przede wszystkim zadbaj o siebie. Ja ide spac, ale jutro czekam na jakies wiadomosci ;*
-
fallinlove
- Miła Kobietka
wiem, że gdybym była wolna to relacje z tym drugim byłyby prostsze, nie doradzał mi zerwania, powiedział jedynie że zaakceptuje każdą moją decyzję, ale że widzi że nie jestem szczęśliwa w obecnym związku i mówi że widzi że boję się zaryzykować i że nie jestem pewna czy związek z nim by się udał. Jest mi ciężko z tą całą sytuacją, naprawdę nie chciałam nikogo ranić, przecież tego nie planowałam.. Jestem młoda, może warto zaryzykować i spróbować, albo po prostu odciąć się od nich obu i dać sobie spokój z tym wszystkim ..
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Albo rozstac sie ze swoim partnerem, sprobowac z tym drugim. Jezeli nie wyjdzie, to oderwac sie od obu. Wtedy juz bedziesz wiedziala, czy warto bylo. Nie wydaje mi sie, ze duzo stracisz konczac zwiazek, ktory i tak juz powoli przestaje istniec a przynajmniej dasz sobie samej szanse na cos lepszego, innego.
Jezeli chodzi o Twojego obecnego partnera, to tak sie czasami dzieje, ze cos nie dziala jak dzialac powinno i ludzie zwyczajnie sie rozstaja. Kto go ma nauczyc zycia, skoro on zaklada, ze nie ma go bez jego kobiety? Prosze Cie, pozna kogos i znow bedzie widzial zwiazek do konca zycia a to sie dzieje bardzo rzadko, wiec zamiast tak rozkminiac co on na to, co jezeli bedzie tak, co jak bedzie siak - SPROBUJ chociaz. Przekonaj sie sama, jaki efekt przyniesie Twoj wybor zamiast tylko obrazowac sobie jakies skutki.
Mozesz teraz obawiac sie, jak jedna decyzja zmieni Twoja przyszlosc, ale dla mnie bardziej przerazajaca jest wizja, w ktorej masz 60 lat i zalujesz, ze nie odpuscilas kiedy moglas, bo ten drugi ma juz dawno wnuki a ze swoim nie rozmawialas o niczym od lat i juz dawno stracilas radosc zycia. To jest raczej gorsze ;d
Jezeli chodzi o Twojego obecnego partnera, to tak sie czasami dzieje, ze cos nie dziala jak dzialac powinno i ludzie zwyczajnie sie rozstaja. Kto go ma nauczyc zycia, skoro on zaklada, ze nie ma go bez jego kobiety? Prosze Cie, pozna kogos i znow bedzie widzial zwiazek do konca zycia a to sie dzieje bardzo rzadko, wiec zamiast tak rozkminiac co on na to, co jezeli bedzie tak, co jak bedzie siak - SPROBUJ chociaz. Przekonaj sie sama, jaki efekt przyniesie Twoj wybor zamiast tylko obrazowac sobie jakies skutki.
Mozesz teraz obawiac sie, jak jedna decyzja zmieni Twoja przyszlosc, ale dla mnie bardziej przerazajaca jest wizja, w ktorej masz 60 lat i zalujesz, ze nie odpuscilas kiedy moglas, bo ten drugi ma juz dawno wnuki a ze swoim nie rozmawialas o niczym od lat i juz dawno stracilas radosc zycia. To jest raczej gorsze ;d
-
fallinlove
- Miła Kobietka
Wypomina mi że od kilku dni nie napisałam mu nawet że Go kocham, zaczynam mieć po woli tego dosyć, jutro mamy się spotkać, więc chyba zakończe to co i tak już chyba nie ma sensu, przemyślę to sobie na spokojnie i podejmę jakieś decyzje, najwyżej jeśli z kolejnym nie wyjdzie to dam sobie spokój, ale przynajmniej będę wiedziała że spróbowałam i zrobiłam cokolwiek żeby być szczęśliwszą, bo teraz chyba tego juz nie czuję.
Dziekuję za rady ; ) zajrzę tu po rozmowie z chłopakiem.. Dobranoc : )
Dziekuję za rady ; ) zajrzę tu po rozmowie z chłopakiem.. Dobranoc : )
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Trzymam kciuki
Zadbaj o swoje szczescie, to powinno byc dla Ciebie teraz najwazniejsze. 
-
fallinlove
- Miła Kobietka
hej, to znowu ja .. spotkałam się ze swoim chłopakiem i już kompletnie nie wiem co robić, zdecydowaliśmy że chyba jednak damy sobie jeszcze jedną szanse i nie wiem, jakoś teraz nie jestem pewna już zadnych uczuć , nie wiem czy go kocham czy nie, chyba jednak zależy mi na nim skoro nie chce go skrzywdzić i zdecydowałam żeby spróbować jeszcze raz, ale wciąż myśle o tym drugim że jego też nie potrafię skrzywdzić i że chce mieć z nim kontakt ..
Tak, pocałunek to moim zdaniem zdrada... i to gorsza niż seks.
W mlm można naprawdę sporo zarobić jak i zdobyć cenne nagrody! 
po prostu musisz zdecydować i tyle 
niestety.... jakąkolwiek decyzje podejmiesz... zranisz jednego z nich.. a lepiej zrobić to jak najszybciej,,,,
niestety.... jakąkolwiek decyzje podejmiesz... zranisz jednego z nich.. a lepiej zrobić to jak najszybciej,,,,
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
Seks to gorsza zdrada niz pocalunek, bo mamy swiadomosc, ze nasz partner byl dotykany bardziej intymnie, to moje zdanie ;d
Sama musisz podjac decyzje, czy to milosc, czy przywiazanie.

Sama musisz podjac decyzje, czy to milosc, czy przywiazanie.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Twoje zycie w twych rekach i wybory takze
-
Dead Sea Premier
- Jestem tu nowa :)
Powinnaś dać sobie nieco czasu. Odpocząć zarówno od jednego, jak i od drugiego pana. Inaczej pogubisz się w tym wszystkim. Niestety siłą rzeczy skrzywdzisz jednego z nich.fallinlove pisze:hej, to znowu ja .. spotkałam się ze swoim chłopakiem i już kompletnie nie wiem co robić, zdecydowaliśmy że chyba jednak damy sobie jeszcze jedną szanse i nie wiem, jakoś teraz nie jestem pewna już zadnych uczuć , nie wiem czy go kocham czy nie, chyba jednak zależy mi na nim skoro nie chce go skrzywdzić i zdecydowałam żeby spróbować jeszcze raz, ale wciąż myśle o tym drugim że jego też nie potrafię skrzywdzić i że chce mieć z nim kontakt ..
-
fallinlove
- Miła Kobietka
nadal nie podjęłam żadnej decyzji , spotkałam się znowu z tym drugim, mówi że coś do mnie czuje że będzie walczył .. jednocześnie spotkałam sie też z chłopakiem, ale te spotkania nie wyglądają jak wcześniej, nawet się nie przytulamy nie ma między nami żadnych czułości, myślałam o tym żeby odciąć się od obu ale teraz akurat to nie takie proste, obaj pomagają mi w pewnej sprawie i ciągle jesteśmy w kontakcie.. wiem że to moje życie i to ode mnei zależy co zrobię i jaką decyzję podejmę ale jestem zupełnie rozbita i nie jestem w stanie podjąć żadnej decyzji na chwilę obecną ..
- MlecznaCzekolada
- Fajna Kobietka
W takiej sytuacji ktos zawsze bedzie skrzywdzony. Pytanie, kto bardziej, wydaje mi sie ze jednak Ty bo pozostajac w zwiazku z chlopakiem, z ktorym bardziej jestes z racji na przywiazanie i strach przed zranieniem go meczysz i siebie i jego. Tu nawet nie chodzi o to, czy bedziesz z tym drugim, tylko jaki sens jest krzywdzic siebie i obecnego partnera? Pewnie on tez juz widzi, co wisi w powietrzu i nie czuje sie z tym najlepiej :/
-
Everesteam
- Jestem tu nowa :)
pocałunek to zdrada i każdy inny czyn który robimy. mamy własną wolę i odpowiadamy za własne czyny
Więcej niż kosmetyki Oriflame. Zespół Everesteam zaprasza. Pieniądze czekają!
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
w takim wypadku krzywdzisz ich obu przez swoje niezdecydowanie . Tak sie nie postepuje
-
fallinlove
- Miła Kobietka
rozstaliśmy się już nie jesteśmy razem, a z tym drugim nadal się spotykam, ale też mam kontakt ze swoim byłym, chciałabym żeby wszystko było jak wcześniej w moim związku, chciałabym z nim być ale mam jakieś opory przed tym chłopakiem, nadal ze sobą rozmawiamy i czasami się spotykamy ale nawet nie mamy już o czym rozmawiać .. ten drugi mówi mi że mnie kocha, że chce ze mną być, ale nie chce się pakować w żadne związki póki co, wiem że gdyby nie on to mysle ze moj związek by się nie zakończył, nawet gdyby teraz dał mi spokój to pewnie bym wróciła do swojego chłopaka i może jakoś by się ułożyło bo nie chce go tracić
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
sama dokonujesz wyborów . sama podejmujesz decyzje , nieraz sa słuszne nieraz nie .Kazdy z nas zawsze zastanawia sie nad podjeta decyzja czy jest ona słusznaczy nie , bije sie z myslami . Wierze , ze postapisz rozsadnie to co najlepsze jest dla Ciebie . Powodzenia
Tak, pocałunek w usta moim zdaniem to juz zdrada...
Zapraszam Was drogie Panie na jedno z lepszych for o tej tematyce w Polsce - forum ubezpieczeń 
-
oliwkazz
Moim zdaniem pocałunek jest już pewnym rodzajem zdrady - bardziej emocjonalnej niż fizycznej. Należy liczyć się z tym, że krzywdzi się partnera.