Plastikowe(?) sandałki

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
gabriela494
Miła Kobietka

Plastikowe(?) sandałki

Post autor: gabriela494 »

witam :)

Ostatnio zauważyłam w sklepach sandałki zrobione z plastiku, tak mi się przynajmniej wydaje. Mam z związku z tym pytanie, czy męczą one nogi? Chodzi mi tu o jakieś otarcia, odparzenia itp. Bardzo mi sie spodobały, a nie wiem czy jest sens wydawać na nie pieniądze. Ma może któraś z was ma buty tego typu? Sprawdzają się?
Tylko mnie nazywa kochaniem ,to mój teren pod jego ubraniem.
Awatar użytkownika
CynamonkaZrodzynkiem
Extra Kobietka

Re: Plastikowe(?) sandałki

Post autor: CynamonkaZrodzynkiem »

Ja kilka lat temu miałam taki butki ale przypominały one bardziej całkowite niż sandałki. One nadają się raczej na ciepłe dni, takie powiedzmy do 20 stopni nie więcej bo stopy się w nich okropnie grzeją. Podejrzewam, że w przypadku sandałków będzie troszeczkę inaczej bo są jednak odkryte. Podzielam Twój zachwyt takimi bucikami ja też mam do nich słabość ale na to lato zdecydowałam się na parę przepięknych czerwonych japonek ;)
Amantium irae amoris integratio.
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Moja mama ma jedną parę takich butów. Mowi, że są bardzo wygodne i lekkie. Żadnych otarć itp.;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
paula

Post autor: paula »

jak byłam mała to takie właśnie były modne i mi mama je kupiła. I z tego co pamiętam to dość obcierały nogi w upał.
Jednak ja prócz wygody, patrzę jeszcze na wygląd obuwia - i jakoś nie wyobrażam sobie ubrać butów plastikowych :D
Gumkadowlosow
Miła Kobietka

Post autor: Gumkadowlosow »

widziałam kilka dziewczyn w takich, ale nie wierzę, że nie obcieerają. mnie obcierają nawet skórzane, więc i w tych pewnie bym cierpiała. jak dla mnie za duże ryzyko
paula

Post autor: paula »

ja zazwyczaj kupuję sandałki w trochę wyższych cenach. To jest obuwie które noszę bez dodatkowych skarpetek, kolanówek itd, więc wkładam je na gołą stopę, a to za tym idzie - nie uśmiecha mi się mieć odparzenia na stopie.
jagodowa
Jestem tu nowa :)

Post autor: jagodowa »

Mam z hd chyba i są spoko, można śmigać tylko troszkę się nagrzewają bo są czarne :)
Luna93

Post autor: Luna93 »

jesli chodzi o mnie to w życiu nie zdecydowałabym się na takie buty, ponieważ mam delikatne stopy i niestety takie buciki szybko odparzyłyby mnie :/ szczególnie w ciepłe dni :/
Torba papierowa - zobacz w co zapakować prezent dla bliskiej osoby.
Olka

Post autor: Olka »

Jak byłam mała miała takie sandałki :) bardzo je lubiłam ale teraz nie wiem czy bym chciała takie nosić :) to chyba tylko dla małych dzieci :)
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Wszystko zależy od tego, jak takie sandałki są wykonane. Ciężko tak generalizować.
allison
Fajna Kobietka

Post autor: allison »

Ja mam te Obrazek i jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam je na początku wakacji. Nic mnie nie uwiera (a zawsze mam z tym problem), krew się nie leje i są naprawdę wygodne.
Awatar użytkownika
Mirabella

Post autor: Mirabella »

A czy któraś z Was miała lub ma meliski (czy jakoś tak). To są podobno buty z pachnącego silikonu. Mają mieć owocowy zapach, nie obcierać itp. Na zdjęciach w necie wyglądają fajnie, ale są dośc drogie. Waham się czy kupić, bo zawsze mnie wszystko obciera, odparza itp
allison
Fajna Kobietka

Te, które wkleiłam wyżej to są właśnie pachnące melissy :). Są miękkie i mają wygodną wkładkę (noga się nie poci tak jak w tych "zwykłych" całych z tego samego tworzywa). Jeśli chcesz gumowe buty to warto zainwestować w melisski, bo jest ogromna różnica jeśli chodzi o wygodę. A co do ceny to teraz jest dobry czas bo są wyprzedaże i można dodatkowo w necie poszukać rabatów.
Awatar użytkownika
lilkan

Post autor: lilkan »

Omamo, zazdroszcze Ci melisek. Są piękne ale nadal poza moim zasięgiem.
Zastanawiam się za to nad Mel by mellisa, ktoś tu ma jakieś doświadczenia z nimi? Obuwie prawie tak ładne jak projekty wivienne, a przy tym tańsze.
allison
Fajna Kobietka

Hehe, to są właśnie Mel by Melissa. Na te od Westwood szkoda mi pieniędzy póki co. Są miękkie, wygodne no i w dobrej cenie. W zupełności mi wystarczą. Teraz chyba kupię baleriny, bo jest obniżka cen, więc zaopatrzę się na przyszły rok.
Awatar użytkownika
Kalinka22

Post autor: Kalinka22 »

Bardzo ładne te sadandałki. Zastanawiam się jednak, czy faktycznie byłyby wygodne? Miałam kiedyś podobne i niestety nie dało się w nich chodzić. :(
:)
allison
Fajna Kobietka

Dlaczego? Noga Ci się pociła i ślizgała się w bucie? Mam jedne takie sandały...całe gumowe i wyszłam w nich raz...Ledwo do domu dotarłam :P. Te moje Mel mają taką wkładkę z innego tworzywa niż reszta buta, więc jest wygodnie i noga nie wyjeżdża z buta :).
eleganckaPani_pl

Post autor: eleganckaPani_pl »

Czyli nie były zbyt wygodne i właśnie na takie też wyglądają... Jeżeli już kupujemy buty to warto zadbać o to aby były naprawdę wysokiej,solidnej jakości i posłużyły na więcej niż jeden sezon.
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

nigdy bym tego plastiku nie założyła na nogi
eleganckaPani_pl

Post autor: eleganckaPani_pl »

A ja widziałem niektóre dziewczyny właśnie w czymś podobnym i szczerze to na żywo prezentowało się to jeszcze gorzej niż na tych zdjęciach.. Oby ta moda nie powróciła podczas przyszłego lata...
Awatar użytkownika
Sophie001
Miła Kobietka

Post autor: Sophie001 »

mi sie osobiscie nie podobaja ;) wole skorzane
WszystkozAmeryki_com
Extra Kobietka

Post autor: WszystkozAmeryki_com »

Moi też nie przypadły do gustu,chociaż tego lata dało się zaobserwować wiele dziewczyn które je noszą i jakoś im to nie przeszkadzało,wiec to też kwestia gustu i stylu. Pewnie są tańsze niż skórzane.
www.WszystkozAmeryki.com
allison
Fajna Kobietka

Odświeżam! Bo oglądałam nową kolekcję Mel by Melissa i spodobało mi się kilka modeli. Najgorsze, że nie mogę się zdecydować... Widziałyście już tegoroczną kolekcję?
mrorkaa

Post autor: mrorkaa »

dokładnie! jeśli kupisz jakieś tanie to możesz zamęczyć stopy. A jak wybierzesz coś lepszego, droższego to i materiał powinien być bardziej przystosowany.
torebki sklep
allison
Fajna Kobietka

Pisałam już o sandałach takich "zwykłych". Naprawdę nie da się w nich chodzić. Nie warto oszczędzać na tych butach, bo to wyrzucone pieniądze.
ODPOWIEDZ