Plamenia w trakcie brania tabletek:(

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Martlajtis
Jestem tu nowa :)

Plamenia w trakcie brania tabletek:(

Post autor: Martlajtis »

Hej wszystkim jestem nowa na tym forum . mam problem poniewarz biorę ponad 7 miesięcy tabletki naraya i nie miałam zadnych problemow biore teraz ósme opakowanie i w srodku barnia tabletek wystapiły plamienia, wczesniej miałam wachania nastrojów i dziwne samopoczucie. byłam u ginekologa zrobił mi na odwal usg i pow ze jest wporzadku jak sie nie poprawi to zmieni mi tabsy... a

mam do Was pytanie czy jesli jestem we wczesnej fazie ciąży czy usg to wykryje..??
i co może jeszce powodowac plamienie w trakcie brania tabletek...?

poradzcie mi coś bo mnie to martwi...
młoda.kobieta
Miła Kobietka

Re: Plamenia w trakcie brania tabletek:(

Post autor: młoda.kobieta »

Z tego co wiem to USG wykrywa od razu ciąże. Też dzisiaj byłam USG robić, a tabletki biorę od 3 lat i lekarz mówił że to od razu widać, a nawet czuć przy badaniu bo macica już się zmienia. Może po prostu coś się dzieje w Twoim życiu, jakieś stresy, nieprzyjemne sytuacje i organizm reaguje, a te plamienia z tego co wiem mogą występować co jakiś czas i podobno nie jest to nic niepokojącego.
Martlajtis

Dziekuje za odpowiedz pujde jeszcze do innego ginekologa bo ten jest fajny do pogadania ale moje wrazenie ze na odwal zrobil usg. Nie moze mi wyjsc z glowy , tak na szybko to wszystko bylo za bardzo moim zdaniem
młoda.kobieta
Miła Kobietka

Post autor: młoda.kobieta »

W takim razie daj nam znać co wyszło :)
witaminka

Post autor: witaminka »

Też mi się wydaje, że to kwestia stresu, jakiś sytuacji, zmiany stylu życia (sport, dieta) - ja bym się nie przejmowała, zdarza się :) Ale jesli się martwisz, to oczywiście tylko wizyta u lekarza Cię uspokoi.
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

A nie zdarzyło Ci się pominąć jakiejś tabletki, albo przyjąć jej poźniej niż zwykle?
Martlajtis

no raz mi się zdarzyło pominąć tabletkę, i myslisz ze to jest powód plamień??
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Tak, to może być powód plamień. Nie jestem lekarzem, więc nie twierdzę, że to na pewno to, ale jak kiedyś pominęłam tabletkę, to tak właśnie się działo.
ODPOWIEDZ