Plac zabaw przy domu
Plac zabaw przy domu
Witajcie
Co sądzicie o tym aby mieć plac zabaw przy domu? Czy to dobre rozwiązanie dla dziecka? Co sądzicie o tym?
Co sądzicie o tym aby mieć plac zabaw przy domu? Czy to dobre rozwiązanie dla dziecka? Co sądzicie o tym?
Pozdrawiam, Karmazynowa
Re: Plac zabaw przy domu
Ja mam w ogrodzie i jestem bardzo zadowolona zwłaszcza latem własny plac zabaw plus trampolinia to super sprawa wypuszczam maluchy i sama moge napić sie na ogrodzie kawy
Pewnie że fajna sprawa, jakaś zjeżdżalnia i piaskownica:)
Latem święty spokój z dziećmi ja zainwestowałam w dwie śluzgawki 3,5m i dla niemowląt,ścianę do wspinaczki, domek z ogrodem hihi, i huśtawki podwójną,niemowlęcą i zwykła kładkę, do tego tylko dokupilam trampoline i piakownice ,spokojnie moge sobie obiad gotować a dzieciaki bawią sie w ogrodzie a ja ich widze przez okno.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Tez uwazam ze plac zabaw przy domu to super sprawa
-
MagdaLena30
ja na szczęście mam dwa place na osiedlu, bo mieszkam w bloku... za to moja znajoma, która zrobiła na osiedlu domków jednorodzinnych swoim synom mini plac zabaw, ma latem codziennie pół osiedla u siebie
więc chcąc nie chcąc pilnuje wszystkich, bo czuje się odpowiedzialna... więc są i minusy 
-
Sylwia12345678
- Jestem tu nowa :)
jasne,ze fajnie! jezeli masz warunki ,t odlaczego nie
sama chcialabym dla mojej corki miec taki bajer;) tutaj : http://top-ogloszenia.net/Dom-i-ogrod-Ogrod-3-11 masz fajne rozwiazania placów zabaw. moze cos fajnego wpadnie Ci w oko ! 
-
a_gatka
Fajne te pomysły, no i temat z nadchodzącą wiosną znowu na czasie! Powiem Wam jednak, że jakoś nie ufam placom zabaw, gdzie jest dużo metalu i plastiku. Dlatego u nas stoi plac zabaw taki zupełnie tradycyjny, jak w czasach mojego własnego dzieciństwa - drewniany. Kupowaliśmy w Andrewexie, bo mają tego duży wybór i równie dużą rozpiętość cenową, dzięki czemu każdy znajdzie coś na swoją kieszeń. No a poza tym mają place modułowe, dzięki czemu można ten wydatek jakoś sobie porozkładać i rozbudowywać plac o kolejne elementy, jak się już dzieciakom te posiadane znudzą dzieci">http://sklep.andrewex.com.pl/place-zaba ... dla-dzieci
Fajna sprawa tylko kosztowna dosyć. Ja musiałem wziąć Kredyt hipoteczny żeby wybudowac taki plac zabaw. Ale spoko:p Zrobiłem to w taki sposób że jeszcze na tym zarabiam ;P
-
Zorka
Chyba każde dziecko marzy o swoim placu zabaw, Fajnie móc coś takiego zbudować u siebie, trzeba dysponować ogródkiem i to raczej nie małym, zwłaszcza jeśli mamy zamiar postawić taki
, choć może niektórym dzieciom wystarczy tylko pisakownica 
Ostatnio zmieniony sob lip 20, 2013 11:22 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę używać opcji [img]
Moim zdaniem to świetne rozwiązanie jeśli tylko ma się wystarczająco dużo miejsca, trzeba tylko dobrze przemyśleć co gdzie ma być bo jak nam się potem odmieni to ciężko jest cokolwiek przenosić w inne miejsce np. piaskownicę. Też myślę o takim placu zabaw dla synka i jego osiedlowych kolegów, koleżanek, ale chyba muszę to odłożyć na przyszły rok bo mam ograniczone fundusze. W tym roku kupimy piaskownicę i może trampolinę. Jak tylko masz warunki to nawet się nie zastanawiaj. Place osiedlowe przy blokowiskach czy na terenie szkół podstawowych mają duży plus bo dziecko ma kontakt z innymi rówieśnikami kiedy jeszcze nie chodzi do przedszkola (jak moje), ale przecież własny plac koło domu nie jest przeszkodą by chodzić na te większe place gdzie jest jednak więcej możliwości zabawy. Musimy jednak pamiętać że mogą być tam szkła, pety, kapsle (które maluchy uwielbiają), już o kupach psich i sikach nie wspominając. Ale ogólnie uważam, że nie ma co dziecka chować pod kloszem, zresztą im dziecko starsze tym bardziej rozumne. Chociaż oczywiście najlepiej jak plac zabaw osiedlowy jest ogrodzony, co jednak rzadko się zdarza.
-
Zorka
Przy szkole mojego syna jest taki plac zabaw zamykany właśnie i ogrodzony, ale czynny tylko wtedy kiedy pracuje szkoła...., szkoda.
Moi chłopcy uwielbiają zabawę na swoim placu zabaw ,dzieci z osiedla mi nie przeszkadzają po za tym u mnie na osiedlu większość dzieci ma swoje place zabaw
wiec nagonki nie ma.
Mimo wszystko moi chłopcy uwielbiają wszystkie place zabaw ,piłki,rowerki grunt to dobra zabawa
Mimo wszystko moi chłopcy uwielbiają wszystkie place zabaw ,piłki,rowerki grunt to dobra zabawa
Mam mały plac zabaw w ogrodzie. Dzieciaki mogłyby tam chyba zamieszkać
. Trochę to kosztowało, ale na pewno był to strzał w dziesiątkę.
-
kasianowak94
No pewnie ze fajny pomysl
my prz domu mamy i jak przyjdzie do czasu kiedy juz tylko mozna wyjsc to nasze dzieciaki a takze przyjaciol potrafia siedziec caly dzien tam, wytarczy dac im picie i jakies jedzenie i ma sie wolne
:-):-):-):-):-):-)
wczasy nad morzem
Dokładnie i nie muszę się martwić gdzie ganiają bo mam ich pod okiem 
-
mrw111
Ostatnio poświęciłam sporo czasu, by znaleźć jakieś artykuły, poradniki na temat mebli ogrodowych. Czym się kierować, spośród czego wybierać. Udało mi się taki jeden wyszukać, ale macie może jeszcze jakieś inne strony ?
http://www.ksiegaogrodow.pl/aktualnosci ... kie-wybrac
http://www.ksiegaogrodow.pl/aktualnosci ... kie-wybrac
-
Amaretto
Ja zaufałam profesjonalnej ekipie i firma zaprojektowała plac zabaw dla moich dzieciaków
Bardzo fajna sprawa - maluchy są wniebowzięte, spędzają na nim praktycznie całe dni 
Polecam każdemu ponieważ ważne aby miejsce zabaw dla dzieci było przede wszystkim bezpieczne.
Polecam każdemu ponieważ ważne aby miejsce zabaw dla dzieci było przede wszystkim bezpieczne.
-
Zatori
Ostatnio zmieniony sob lip 20, 2013 11:26 am przez 456, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Adrianna_88
Ile ja bym dała, żeby mieć plac zabaw niedaleko, żeby moi się mogli pobawić.. heh, życie na starych blokach :p
http://movino.pl/
siostra tez zrobiła taki plac zabaw w ogrodzie, to jest super sprawa, dzieciak mają frajdę
Niektórzy nawet robią boiska dla dzieci, ale to już większy wydatek. Sama sztuczna trawa oraz jej konserwacja wymaga nakładów, a jeszcze trzeba szukać od tego takich firm https://orlikserwis.pl/Amaretto pisze:Ja zaufałam profesjonalnej ekipie i firma zaprojektowała plac zabaw dla moich dzieciakówBardzo fajna sprawa - maluchy są wniebowzięte, spędzają na nim praktycznie całe dni