Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
monika w

1 sex

Post autor: monika w »

witam chciała bym sie zapytac bo mam taki problem a mianowice uprawiałam nie jeden sex z kilkoma chłopakami a ten coi teraz sie zemna spotyka on ma tak ochote na sex na kazdym spotkaniu no to robimy normalnie a na ostanim spotkaniu robilismy troche czasu i robilismy to bez zabezpieczenia i dlatego teraz tutaj na forum chciała bym sie zapytac czy moge byc w ciazy bo jak uprawialismy to jak lezał namnie to nic niebyło wytrysku a jak troche sie podniusł i podparł sie na rekach to wtedy własnie doszło do wytrysku a a dni płodne mam dopiero od 7 listopada a uprawialismy 2 listopada czy mogła bym byc w ciazy poradzcie mi jak sie znacie natym i po jakim czasie mozna uzyc testu ciazowego..
jagoda

Re: 1 sex

Post autor: jagoda »

ryzyko jest zawsze a test najlepiej po pierwszym dniu spodziewanej miesiączki jesli nie wystąpiła
evka

Post autor: evka »

Testu mozna uzyc juz po 24 godzinach napisz czy udalo mu sie cie zasiac hihihi :diabel
jagoda

Post autor: jagoda »

oj evcia evcia :D a możesz zdradzic który test działa po 24 godzinach??????
kinius33

Post autor: kinius33 »

Ja słyszałam (i robiłam) taki, który działa po tygodniu.
A ja nie napiszę nic poza tym, że lepiej myśleć przed niż po :)
monika w

Post autor: monika w »

witam was dziewczyny naprawde warto uprawiac sex bez zabezpieczenia niezaszłam w ciaze chociasz miałam okres i krew mi sie lała ale to szczeguł i teraz bez przezerwatywy uprawiamy :woman
BabskieSprawy.pl
Administrator

Post autor: BabskieSprawy.pl »

Ha ha :patyk

To, że się raz udało to fajnie, ale nie myśl, że zawsze się będzie udawać, chyba, że Ci wszystko jedno, co będzie to będzie.

p.s. ja polecam tabletki, bez prezerwatywy i bez strachu ;)
agat

Post autor: agat »

BabskieSprawy.pl pisze:Ha ha :patyk

To, że się raz udało to fajnie, ale nie myśl, że zawsze się będzie udawać, chyba, że Ci wszystko jedno, co będzie to będzie.

p.s. ja polecam tabletki, bez prezerwatywy i bez strachu ;)
Mogę się pod tym podpisać w 100%
Tym razem ciąży nie było ale kto wie co będzie następnym razem.
Lepiej nie ryzykować jak się nie chce dziecka.
A tabletki dają pewność i komfort.
KwiatKalafiora

Post autor: KwiatKalafiora »

Sex bez zabezpieczenia ,to jak rosyjska ruletka...
ede3

Post autor: ede3 »

W rosyjskiej ruletce mozna stracić zycie a tu można je stworzyć - ot taka jest różnica :)
Ania70

Post autor: Ania70 »

Stworzyć nowe życie to jedno, ale jak się zmienia partnerów to można się czymś zarazić... więc lepiej gumki jeszcze użyć.

Może niepotrzebnie, ale tak zawsze mówię mojej córce.
nullity

Pierwszy stosunek

Post autor: nullity »

Mam pytanie... Jestem drugi dzien po pierwszym stosunku z moim chłopakiem. Mój 'pierwszy raz' był bardzo bolesny, teraz występują u mnie bóle podbrzusza, oraz biała wydzielina z pochwy. Czy to normalne ? i czy drugi stosunek równiez jest tak bolesny jak pierwszy ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)
Luśka

Re: Pierwszy stosunek

Post autor: Luśka »

krwawienie przy pierwszym stosunku to przeważnie norma, bo zostaje "przebita"błona dziewicza.co do bólu podbrzusza...no wiesz..raczej nie powinno Cię nic boleć 2 dni po stosunku, jak nie przejdzie to szybko do lekarza. co do bólu w następnych stosunkach, każdy jest indywidualną jednostką...jednych boli..innych nie..
she336

Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Post autor: she336 »

W ogóle nie poznaje siebie, ale odważyłam się na mój pierwszy raz z moim narzeczonym po 3 latach bycia ze sobą. Powiem Wam, że nie żałuję. To było tak piękne i było idealnie. Na razie nic mnie nie bolało. Wszystko stało się niespodziewanie i nie planowałam tego. Byłam u niego na weekend i byłam pewna, że do niczego nie dojdzie. Przecież on wie, że ja się boję... Pewnie będziemy się tylko pieścić, a tu taka niespodzianka... :) Pierwszej nocy faktycznie chciał, byłam twarda. W drugiej nocy zapytał czy tylko może trochę włożyć, żeby poczuć jak to jest. Pozwoliłam mu. Tak się nam to spodobało, ze już nic nie mówiliśmy. :))) Mam pytanie. Bałam się czy jeszcze mam tą błonę, bałam się bólu i wszedł we mnie tak w połowie może. Orientujecie się na jakiej długości ona może być? Czy jest szansa, że jak 3 lata się pieściliśmy to mam to tak naciągnięte, albo w ogóle jej nie mam? Oczywiście pojawiają się pytania po pierwszym razie ze stresu i sumienia. Kiedy jest owulacja? Czy jeżeli współżyliśmy po 2 dniu mojego okresu, miał prezerwatywę i wyszedł przed wytryskiem to nie będę w ciąży nie? Nie pękła nam prezerwatywa. Po prostu takie może trochę głupie obawy, bo to coś nowego... I następne pytanie, jeżeli ja go dotykałam i dotknęłam trochę jego prezerwatywę, czy przez takie coś też może być ciąża?
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Re: Pierwszy raz - opis przeżyć, antykoncepcja, ciąża

Post autor: smutny aniołek »

Może tak być, że podczas pieszczot twoja błona została przerwana przez partnera, to sie czasem zdarza.
Co do reszty, to nie ma obaw, w ciązy nie będziesz;)
No i fajnie jest czyrać ze pierwszy raz idealny był;) Nieczesto sie to zdarza;)
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

CZYLI JEDNAK NIE POCZEKAŁAŚ DO ŚLUBU....
A miałaś orgazm :)??? Raczej rzadko się to zdarza żeby kobieta miała za pierwszym razem. Bo ja za pierwszym nie miałam. I podczas kolejnych stosunków tez nie miałam. Musieliśmy się porostu tego nauczyć. jaka pozycja czy dużo pieszczot czy mało. To wszystko trzeba wiedzieć i poznać partnera :) Faceci mają łatwiej a u kobiet trzeba to jednak wszystko wiedzieć :)
she336

sylwia1991 pisze:CZYLI JEDNAK NIE POCZEKAŁAŚ DO ŚLUBU....
A miałaś orgazm :)??? Raczej rzadko się to zdarza żeby kobieta miała za pierwszym razem. Bo ja za pierwszym nie miałam. I podczas kolejnych stosunków tez nie miałam. Musieliśmy się porostu tego nauczyć. jaka pozycja czy dużo pieszczot czy mało. To wszystko trzeba wiedzieć i poznać partnera :) Faceci mają łatwiej a u kobiet trzeba to jednak wszystko wiedzieć :)
Wiesz co myśmy się tego uczyli właśnie przez ten czas jak nie kochaliśmy się normalnie, gdzieś z 3 lata ;) Chodzi o orgazm łechtaczkowy. Gdy się kochaliśmy to byliśmy bardzo już podnieceni i on szybko skończył, więc jako tako nie miałam tego orgazmu, ale było mi bardzo dobrze. W dodatku jak nie dociskał do końca to wiadomo, że też go nie będę mieć, ale jak potem mnie całował i pieścił to od razu dostałam. Będąc z nim to często miałam orgazm, ale ten łechtaczkowy. Sylwia1991, a daj mi poradę plisss... W mojej sytuacji nie będę w ciąży nie??? :))) Bo ja mu go całowałam przed stosunkiem i dotykałam, a potem jak wsadzał i wyciągał to na chwilę dotknęłam zbiorniczka prezerwatywy, żeby się upewnić czy nie pękła...
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Na pewno nie będziesz w ciąży. Mieliście prezerwatywę i jak mówisz nie wkładał do końca wiec nie będziesz na pewno :) Nie możesz się tak stresować za każdym razem. Bo będziesz bać się z nim kochać :) My jak się kochamy to raz czy dwa mój chłopak wyciąga i sprawdza czy gumka jest cała.
she336

sylwia1991 pisze:Na pewno nie będziesz w ciąży. Mieliście prezerwatywę i jak mówisz nie wkładał do końca wiec nie będziesz na pewno :) Nie możesz się tak stresować za każdym razem. Bo będziesz bać się z nim kochać :) My jak się kochamy to raz czy dwa mój chłopak wyciąga i sprawdza czy gumka jest cała.
Wiem... :) No, ale to był mój pierwszy raz, więc zrozum moje przewrażliwienie ;] A Wy zabezpieczacie się tylko gumką? Orientujesz się jak to jest z tymi dniami płodnymi mniej więcej? Po czy przed okresem?
Justyna 32

Post autor: Justyna 32 »

O jaki miły temacik :D mój pierwszy raz był okropny! Gorszy ból czułam tylko przy porodzie! A jeśli chodzi o zabezpieczenia to zabezpieczamy się prezerwatywą i mąż dochodzi w niej i jest ok. Żadnej niechcianej dzidzi nie mamy. Dodam, że po stosunku sprawdzamy prezerwatywę, bo raz nam pękła i leciałam po escapellę ( tabletka na której połknięcie masz 72 godziny po nieudanym stosunku, by nie zajść w ciążę). Dni płodne oblicza się od pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszy dzień miesiączki jest pierwszym dniem cyklu, cały cykl trwa ok. 28dni, a dni płodne są w połowie. Musisz jednak pamiętać, że mogą się zacząć np. w 12 dniu cyklu, albo dopiero w 15. Dlatego musisz być ostrożna. Pozdrawiam i życzę samych rozkosznych uniesień :sex1
she336

O, dziękuję za informację, ale takie tabletki bym nie wzięła NIGDY W ŻYCIU. Nie mogłabym mieć coś takiego na sumieniu. Po prostu byłaby dzidzia :)))
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Nie mam pojęcia jak to jest. Ja mam strasznie nie regularny okres i ja nie mogę na tym za bardzo polegać :) To nic ze to był twój pierwszy w ciąży nie będziesz :)
she336

Ja mam od roku cykl 28 dni, albo 29, więc nawet fajnie... :)
JestemMartyna
Miła Kobietka

Pierwszy stosunek - miesiączkowe krwawienie?

Post autor: JestemMartyna »

Mam 17 lat, wczoraj przeżyłam swój pierwszy raz, na początku zaczęłam lekko krwawić, teraz muszę nosić podpaski, wcześniej po powrocie do domu nastąpił ostry ból brzucha.
Przejrzałam kilka for i w wielu miejscach dużo pisało o opóźnianiu się okresu, bądź o silnym kilkudniowym krwawieniu - i zalecana wizyta u ginekologa . Ja mam ten problem że.. koniec kwietnia/początek maja przypada moja miesiączka, wcześniej "objawów miesiączkowych" nie miałam.. teraz nie wiem czy te krwawienie jest po stosunku czy jest to miesiączka.
Ból brzucha, krwawienie jak przy miesiączce.. to możliwe że stosunek przyspieszył nadejście miesiączki która przypadała na te dni choć nie było objawów się jej zbliżania? Jeszcze czytałam coś o stresie.. ale wtedy pisało że się opóźnia.

Na razie się nie denerwuje, ale wolę podpytać na forum, może ktoś miał podobny przypadek :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Re: Pierwszy stosunek - miesiączkowe krwawienie?

Post autor: mycha25 »

To najbardziej prawdopodobne że zwyczajnie dostałaś okres.Zwykły zbieg okoliczności.Nie ma się co stresować.No chyba że bedzie to trwało dużo dłużej niż Twoja normalna miesiączka to wtedy zgłoś się do lekarza ale jestem pewna że wszystko jest ok :)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
ODPOWIEDZ