patelnie
Re: patelnie
zobacz w marketach albo w klubach zakupowych, kupowałam kiedyś rzeczy kuchenne na storepedia, nie wiem jak teraz z ofertami ale może będą mieli coś co ci się spodoba
W lidlu są fajne
Noże z biedronki 
Ja tam kiedyś trafiłam na fajną patelnię grillową w biedronce 
Ja uzywam patelni tefala. Nic do nich nie przywiera...nie potrzeba do smazenia duzo oleju..łatwa w myciu 
My kind of love
Używam żeliwnej patelni.Mam pewność,że nie zaszkodzi zdrowiu.
Ja korzystam z patelni ambition (selection się nazywa). Teflonowa powłoka więc nic nie przywiera i bardzo dobrze mi się na niej smaży. Mogę też zapiekać na niej więc dodatkowy plus.
Nie wiem czy teraz gdzieś jeszcze można kupić żeliwną patelnie?truskawka pisze:Używam żeliwnej patelni.Mam pewność,że nie zaszkodzi zdrowiu.
Żeliwne... mówi się ,że dobrze rozprowadzaja ciepło. Ale sa ciężkie , nieporęczne . osobiście odchodzę od takich rozwiązań,na rzecz lekkich i co lepsze działających na indukcje
Ja mam z dnem groszkowym w całości ze stali nierdzewnej. Jest lekka , łatwo zmywalna i co najważniejsze nie wymaga tłuszczu.
Ja kupiłam Kolimaxa- patelnia ręcznie produkowana w Czechach. Czekam na dostawę. Jak dostanę, podzielę się uwagami. Nie miałam jeszcze patelni z powłąką ceramiczną. To moja pierwsza. Jestem starsznie ciekawa jak to będzie działać.
Ręcznie to robią, w necie jest filmik:
[youtube=][/youtube]
Ręcznie to robią, w necie jest filmik:
[youtube=][/youtube]
Mialam wiele rodzajów patelni:
Stalowe - nie podeszły mi, są wytrzymałe ale trzeba do nich dużo tłuszczu
Ceramiczne - niedrogie ale nie są zbyt wytrzymałe
Teflon - nic sie nie przykleja aczkolwiek trzeba o tę powłokę dbać
Tytan - drogie oraz wygodne,
Żeliwne - tych nie mam ale planuje sobie zamówic bo jest to mercedes wśród patelni, są to najbardziej wytrzymałe patelnie ze wszystkich na jakie mozna się zdecydować
Czasami dobrze jest zaglądać sobie w poszukiwaniu akcesoriów do kuchni do hurtowni gastronomicznych https://gastropuls.pl/przybory-do-kuchni-gastronomiczne Ceny w takich miejscach bywają korzystniejsze. Wybór jest również ogromny.
Stalowe - nie podeszły mi, są wytrzymałe ale trzeba do nich dużo tłuszczu
Ceramiczne - niedrogie ale nie są zbyt wytrzymałe
Teflon - nic sie nie przykleja aczkolwiek trzeba o tę powłokę dbać
Tytan - drogie oraz wygodne,
Żeliwne - tych nie mam ale planuje sobie zamówic bo jest to mercedes wśród patelni, są to najbardziej wytrzymałe patelnie ze wszystkich na jakie mozna się zdecydować
Czasami dobrze jest zaglądać sobie w poszukiwaniu akcesoriów do kuchni do hurtowni gastronomicznych https://gastropuls.pl/przybory-do-kuchni-gastronomiczne Ceny w takich miejscach bywają korzystniejsze. Wybór jest również ogromny.
Używam granitowej, zachęcona opiniami twierdzącymi, że posiłki na niej przygotowywane mają obniżoną kaloryczność. Więc zamówiłam z PrymusAGD i po jakimś czasie podzielam opinie :3