Pasta na wrażliwe zęby
Pasta na wrażliwe zęby
Pasta na wrażliwe zęby - polecicie coś? Mam strasznie odsłonięte szyjki zębowe i szczotkowanie to dla mnie męka...
Re: Pasta na wrażliwe zęby
Wypróbuj pasty z firmy Splat. Mają bardzo dobry skład.
-
Zuzakowal09
- Jestem tu nowa :)
Jesli masz odsłonięte szyjki to sama pasta, choćby najlepsza, nie pomoze. Jest taki specjalny zabieg, który się nazywa pokrycie recesji dziąsłowych i to w skrócie polega na odtworzeniu i pogrubieniu linii dziąsła. Dzięki temu szyjki zostają z powrotem zasłonięte i znika problem z wrażliwością. Moja przyjaciółka ostatnio to sobie robiła, w Scandinavian Clinic przy Szczepańskim, sprawdz sobie ich ofertę, bo podobno najlepsi w Krakowie
jeśli chodzi o pasty ogólnodostępne to na mnie działa Sensodyne, a Elmex niekoniecznie
chcesz wypełniać płatne ankiety za pieniądze? wejdź na www ankiety.net.pl
Też mam problem wrażliwych zębów. Sama pasta okazała się u mnie niewystarczająca i kupiłam dodatkowo żel do pielęgnacji zębów Haxyl. Jestem bardzo zadowolona z jego działania. Oprócz zmniejszania nadwrażliwości zębów przynosi inne korzyści dla zdrowia jamy ustnej. Moim zdaniem, produkt jest warty swojej ceny 
http://www.estetica.warszawa.pl/
A pastę jakąś specjalną używasz? I kiedy i jak używasz tego żelu Haxyl? Przydałoby mi się coś skutecznego, z czym nie ma jakoś specjalnie dużo zachodujuka pisze:Też mam problem wrażliwych zębów. Sama pasta okazała się u mnie niewystarczająca i kupiłam dodatkowo żel do pielęgnacji zębów Haxyl. Jestem bardzo zadowolona z jego działania. Oprócz zmniejszania nadwrażliwości zębów przynosi inne korzyści dla zdrowia jamy ustnej. Moim zdaniem, produkt jest warty swojej ceny
Osobiście żel Haxyl używam dwa razy dziennie - po myciu zębów przy użyciu zwykłej pasty do zębów. Żel ten można ponoć stosować też jako samodzielny środek czyszczący, ale ja sama nie testowałam - btw @Mkarolka jeśli będziesz próbować, powiedz potem, czy warto. A co do pasty do zębów, nie mam żadnej konkretnej, wpisuję w wyszukiwarkę pasty do zębów na nadwrażliwość zębów i kupuję, co mi się akurat spodoba
http://www.estetica.warszawa.pl/
-
Kingax1996
- Jestem tu nowa :)
Hej,
w ciąży dziąsła często robią się mega wrażliwe
hormony potrafią sporo namieszać i nagle pojawia się krwawienie czy ból. To naprawdę dość częste.
To smarowanie dziąseł pastą na noc ma sens, tylko zamiast typowej pasty spróbowałabym czegoś bardziej ukierunkowanego na dziąsła, np. KIN Gingival
U mnie przy takich podrażnieniach sprawdzała się lepiej niż zwykłe pasty, które są „od wszystkiego”.
w ciąży dziąsła często robią się mega wrażliwe
To smarowanie dziąseł pastą na noc ma sens, tylko zamiast typowej pasty spróbowałabym czegoś bardziej ukierunkowanego na dziąsła, np. KIN Gingival
U mnie przy takich podrażnieniach sprawdzała się lepiej niż zwykłe pasty, które są „od wszystkiego”.
my używamy po prostu lacalut do wrażliwych i jest ok. wydajna i nie jest w szalonej cenie więc śmiało można polecić
https://wave.info.pl/
-
BabskieSprawy.pl
- Administrator
Tylko Paradontax - robi robotę. Pierwsze dni może być dziwnie, ta pasta ma smak zupełnie inny od innych past, ale nie ma co się zrażać. Po kilku dniach człowiek się przyzwyczaja.