Pasjonaci koni
Pasjonaci koni
Czy znajdują się tutaj jacyś pasjonaci koni? Ja jestem ich miłośniczką, jednym słowem je kocham. Zawsze lubię być na bieżąco na ich temat, akcesori i gadżetów. Wiele informacji czerpie z książek, stron, blogów. Ale warto by było podzielić się także tymi informacjami między sobą.
Re: Pasjonaci koni
A jeździsz? Masz styczność z tymi zwierzętami?
I jak narodziła się Twoja pasja do koni, ogólnie to hobby, zamiłowanie do nich?
Muszę przyznać, że to śliczne, przepiękne i niesamowite zwierzęta.
Swego czasu lubiłam bardzo jazdę konną, ale wiadomo... Czas i pewne sprawy robią swoje.
I jak narodziła się Twoja pasja do koni, ogólnie to hobby, zamiłowanie do nich?
Muszę przyznać, że to śliczne, przepiękne i niesamowite zwierzęta.
Swego czasu lubiłam bardzo jazdę konną, ale wiadomo... Czas i pewne sprawy robią swoje.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
Dawno temu miałam lęk przed tymi zwierzętami....wydawały mi się takie ogromne nieobliczalne...Moja znajoma musiała wozić swoją córkę na rehabilitację do stadniny i siłą rzeczy musiłam jej pomagać a nie mogłam dać po sobie poznać, że się boje. Teraz wiem że to bardzo mądre i miłe zwierzęta.
Konie często są wykorzystywane do hipoterapii. Obcowanie ze zwierzęciem pobudza zmysły, a także pozwala na uczenie się nowych umiejętności — to daje pacjentowi samodzielność i możliwość współpracy z innymi, dodatkowo poprawia równowagę i samopoczucie. Same zalety jeśli chodzi o pomaganie ludziom w rozwoju narządu ruchu.