Pasjonaci koni

Masz jakiegoś pupila? Chcesz się nim pochwalić? Nie wiesz jak go pielęgnować, czym karmić, kiedy zabrać do weterynarza? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące pytania.
ODPOWIEDZ
magda906
Jestem tu nowa :)

Pasjonaci koni

Post autor: magda906 »

Czy znajdują się tutaj jacyś pasjonaci koni? Ja jestem ich miłośniczką, jednym słowem je kocham. Zawsze lubię być na bieżąco na ich temat, akcesori i gadżetów. Wiele informacji czerpie z książek, stron, blogów. Ale warto by było podzielić się także tymi informacjami między sobą.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Re: Pasjonaci koni

Post autor: BlackWolf »

A jeździsz? Masz styczność z tymi zwierzętami?
I jak narodziła się Twoja pasja do koni, ogólnie to hobby, zamiłowanie do nich?
Muszę przyznać, że to śliczne, przepiękne i niesamowite zwierzęta.
Swego czasu lubiłam bardzo jazdę konną, ale wiadomo... Czas i pewne sprawy robią swoje.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
kolasunia
Jestem tu nowa :)

Post autor: kolasunia »

Dawno temu miałam lęk przed tymi zwierzętami....wydawały mi się takie ogromne nieobliczalne...Moja znajoma musiała wozić swoją córkę na rehabilitację do stadniny i siłą rzeczy musiłam jej pomagać a nie mogłam dać po sobie poznać, że się boje. Teraz wiem że to bardzo mądre i miłe zwierzęta.
Awatar użytkownika
argo
Miła Kobietka

Post autor: argo »

Konie często są wykorzystywane do hipoterapii. Obcowanie ze zwierzęciem pobudza zmysły, a także pozwala na uczenie się nowych umiejętności — to daje pacjentowi samodzielność i możliwość współpracy z innymi, dodatkowo poprawia równowagę i samopoczucie. Same zalety jeśli chodzi o pomaganie ludziom w rozwoju narządu ruchu. :)
ODPOWIEDZ