papa samoprzylepna - łatwo położyć?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Tilmaniel
Jestem tu nowa :)

papa samoprzylepna - łatwo położyć?

Post autor: Tilmaniel »

Chcę zrobić w końcu porządny remont dachu. Bo jak dalej pójdzie, to zacznie nam kapać na głowy.
robię rozeznanie ws. materiałów budowlanych i szczególnie zainteresowała mnie papa samoprzylepna. Jesli dobrze rozumiem, to nie dość, że wykazuje się interesującymi właściwościami, to jeszcze z jej położeniem poradzi sobie nawet średni rozgarnięta "złota rączka" :oops:
Ktoś może powiedzieć coś więcej na ten temat?
Tilmaniel

Re: papa samoprzylepna - łatwo położyć?

Post autor: Tilmaniel »

Tilmaniel pisze:Chcę zrobić w końcu porządny remont dachu. Bo jak dalej pójdzie, to zacznie nam kapać na głowy.
robię rozeznanie ws. materiałów budowlanych i szczególnie zainteresowała mnie papa samoprzylepna. Jesli dobrze rozumiem, to nie dość, że wykazuje się interesującymi właściwościami, to jeszcze z jej położeniem poradzi sobie nawet średni rozgarnięta "złota rączka" :oops:
Ktoś może powiedzieć coś więcej na ten temat?
Update: trochę czytałem o tym na https://polskiecentrumdachowe.pl/produk ... przylepna/, ale prydałoby mi się zdecydowanie więcej wiadomości. W końcu w miarę możliwości warto ją położyć samodzielnie. Też żeby wiedzieć, jak się później zabrać do ew. poprawek... Pomoże ktoś?
finik

Post autor: finik »

Może po prostu zatrudnicie fachowca? On zna się na rzeczy i będzie wiedział, co położyć na dach.
Awatar użytkownika
sprice

Post autor: sprice »

Przy nachyleniach dachu do 20% papę należy układać pasami równoległymi do okapu, natomiast przy większym spadku papę układa się pasami prostopadłymi do okapu ze względu na możliwość osuwania się układanych pasów papy podczas ich zgrzewania, co spowodowane jest znaczną masą papy.
https://roofchallenge.eu/
jlammi
Miła Kobietka

Post autor: jlammi »

Nowoczesny dom to trwały i solidny dach. U nas zrobiono dachówkę ceramiczną roben z Klinkierbud i to strzał w 10. Bardzo dobra jakość dachówki
OlaMola
Miła Kobietka

Post autor: OlaMola »

Ładnie wygląda, jest trwała i praktyczna. Również polecam
ODPOWIEDZ