Pani domu

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
ooona89
Jestem tu nowa :)

Pani domu

Post autor: ooona89 »

Czy ktoraś z was też uważa, że to facet powinien zarabiać, a kobieta korzystać z życia? :D
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Re: Pani domu

Post autor: hurri »

W jakim sensie ?? :)
Awatar użytkownika
zwyczajna
Fajna Kobietka

Post autor: zwyczajna »

Jeśli w sensie, że kobieta leży i pachnie, to ja tak nie chcę :)
Już się napachniałam - czas trochę się porealizować :D
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Proponuję autorce, rozwinięcie tematu, inaczej wyląduje w koszu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Malinowapoziomka

Post autor: Malinowapoziomka »

Nie.
Jestem takim samym człowiekiem, niezależnie od płci. I mam TAKIE same obowiązki i uprawnienia. Czyli zarabiać na życie i się realizować.
U nas w domu jest po równo - i on potrafi ugotować i wyprać (w prasowaniu jest dużo lepszy ode mnie!), a ja potrafię też wkręcić żarówkę i przybić gwóźdź. Oboje pracujemy, oboje studiujemy.
A korzystać z życia można mimo pracy ;) Albo nawet bardziej, bo jak pracujesz, to chociaż nie biedujesz i masz bardziej za co korzystać :D
Awatar użytkownika
Demeter
Fajna Kobietka

Post autor: Demeter »

To nie dla mnie ja sama pracuję i nie mam zamiaru z tego rezygnować.
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

Uważam, że kobieta powinna stanowczo i kategorycznie również rozwijać się zawodowo. Ponieważ w życiu nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. A sprawa zarobkowa dla kobiety jest i powinna być równie istotna do samorealizacji i bycia niezależną - jak to by facet również potrafił ugotować, wyprać czy odkurzyć w domu.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Układ, o którym wspominasz (przy założeniu, że dobrze rozumiem - facet zarabia a kobieta siedzi w domu, jest od niego zależna i to wykorzystuje), świadczy tylko o lenistwie i braku ambicji tejże kobiety. Czyli niezbyt dobrze. Ale co kto lubi ;-)
maszyna12

Post autor: maszyna12 »

W dzisiejszych czasach lepiej taką kwestię dobrze przemyśleć - jeżeli się coś stanie i się rozstaniecie możesz zostać bez środków do życia i z pustką w CV. I wtedy okaże się że masz duuuży problem.
Jestem grafikiem - polecam moje twory obrazy canvas - sprawdźcie, może was zainteresuje :)
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Maszyna12 - i najczęściej takie osoby mają później żal do całego świata tylko nie do siebie, o zgrozo...
wrozka-bajuszka
Miła Kobietka

Post autor: wrozka-bajuszka »

Kobieta powinna chodzić do pracy, mieć swoje towarzystwo, posiadać swoje pieniądze - przeżyłam tylko 8 miesięcy w związku małżeńskim, ale bardzo się u nas sprawdzało to, że była jakaś tam rozdzielność pieniędzy (wspólne konto, ale żadne z nas nie rozliczało drugiego z tego co sobie kupiło). Siedzenie w domu, w 4 pustych ścianach powoduje że człowiek zaczyna się cofać w rozwoju. Zaczyna dziczeć, zaczyna tak naprawdę szukać dziury w całym. Lepiej jest wyjść do ludzi, a prawda jest taka że domem można się zajmować pracując nawet po 12 godzin dziennie - wiem na własnym przykładzie :)
Silesiana
Miła Kobietka

Post autor: Silesiana »

Wszystko zależy od kobiety oraz od tego co woli. Są takie, które chcą robić karierę zawodową i takie, które wolą siedzieć w domu. Ja sama pracuje i nie wyobrażam sobie rezygnacji z pracy, z drugiej strony nie czuje potrzeby robienia wielkiej kariery i zarabiania mnóstwa pieniędzy. Jeżeli chce pracować, to niech pracuje, mamy wolny kraj, możemy o sobie decydować :) A siedzenie w domu? Jest dobre, ale na krótką metę. Przez kilka miesięcy nie miałam pracy i przez ten czas myślałam, że oszaleje, nie dałabym rady wysiedzieć dłużej.
timi

Post autor: timi »

Myślę, że bycie panią domu to coś, co każda kobieta ma po prostu w psychice ma to coś
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

wróżka - nie uważam, żebym zdziczała i cofnęła w rozwoju ...

może dajmy wybór i niech ludzie, kobiety robią jak uważają i niech robią to co kochają.
Awatar użytkownika
joaska86
Miła Kobietka

Post autor: joaska86 »

ja jestem za równouprawnieniem. traktowanie się jak partnerów (pełnoprawnych) bardzo dobrze wpływa na relacje w związku!
ODPOWIEDZ