Oszczędzanie pieniędzy

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
missi1213
Jestem tu nowa :)

Oszczędzanie pieniędzy

Post autor: missi1213 »

Cześć, co uważacie o rozwiązaniu, jakim jest fotowoltaika? Mnie bardzo przekonuje możliwość zaoszczędzenia funduszy i szukam firmy, która mi zamontuje taką instalację. Słyszałam dużo dobrego o SPR-Polska. Podobno są najlepsi. Co sadzicie? Mieliście styczność z tą firmą?
Xenalia
Miła Kobietka

Re: Oszczędzanie pieniędzy

Post autor: Xenalia »

Z pewnością to dobry pomysł
ellena
Fajna Kobietka

Post autor: ellena »

Tez tak uwazam. Zreszta teraz bardzo wiele osób decyduje sie na takie rozwiązanie. Warto jednak pomyśleć aby znaleźć odpowiednią firmę. To droga inwestycja i każdy chciałby mieć panele jak najlepszej jakości. Polenergia Fotowoltaika stosuje bardzo nowoczesne rozwiązania technologiczne. Dlatego warto właśnie u nich pytać o szczegóły instalacji. Z pewnością udziela wszelkich potrzebnych informacji.
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

Fotowoltaika + pompa ciepła, teraz za komplet większe są dopłaty.
:angrywife atujest.blogspot.com
olcia.a

Post autor: olcia.a »

Czasem można nawet dostac dofinansowanie, warto poczytać
Klosok
Miła Kobietka

Post autor: Klosok »

Można zwrócić uwagę jak wygląda sytuacja Sun Eko Energy - www-sunekoenergy-com-pl. Firma oferuje pompy ciepła i panele fotowoltaiczne w Radzionkowie. Na stronie znajduje się formularz, który można uzupełnić i na tej podstawie dokonać również wyceny za wykonanie instalacji.
Awatar użytkownika
freya
Miła Kobietka

Post autor: freya »

Jakiś czas temu zdecydowałam że nie wypiszę się z ppk i okazuje się że udało mi się tam już sporą kwotę uzbierać, nie odczułam tego oszczędzania więc każdemu mogę ten sposób polecić.
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

Można i tak oszczędzać :cooking
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
:angrywife atujest.blogspot.com
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

IKE, IKZE, promocyjne konta oszczędnościowe na min. 6%, jak się trafi lokata na większy procent to czasem z oszczędnościowego tam wrzucę, ale generalnie ponieważ mam od dawna poduszkę finansową, to w ramach inwestycji nadpłacam hipotekę żeby szybciej zmienić mieszkanie na większe.

Zastanawialismy się też z meżem nad kupnem złotych monet https://mennicamazovia.pl/australijski-kangur.html
ursacheba

Post autor: ursacheba »

A może nieruchomości? Takie apartamenty inwestycyjne potrafią zarobić. A jak dobra lokalizacja, gdzieś nad morzem, w pierwszej linii, przy plaży, to cena zawsze będzie tylko wyższa. Oczywiście nie trzeba wszystkim zarządzać, pilnować i mieć tego całego najmu na głowie, bo są takie firmy jak Sun&Snow, które praktycznie robią wszystko od podstaw. Od kupienia świetnie ulokowanych działek, których nie ma za dużo na rynku i są bardzo w cenie, po cały proces budowy, a potem zarządzaniu tym obiektem. Mają doświadczenie i to wieloletnie. A do tego jak na tak dużą grupę to i kontakty, które pomagają wystawiać apartament i dotrzeć wszędzie z ofertą, ale i zadbać o nasz apartament. Najlepsza opcja na kupno, bo w jednym miejscu możemy mieć kompleksową obsługę. I spokój na lata.
ODPOWIEDZ