Oszczędzanie pieniędzy
Oszczędzanie pieniędzy
Cześć, co uważacie o rozwiązaniu, jakim jest fotowoltaika? Mnie bardzo przekonuje możliwość zaoszczędzenia funduszy i szukam firmy, która mi zamontuje taką instalację. Słyszałam dużo dobrego o SPR-Polska. Podobno są najlepsi. Co sadzicie? Mieliście styczność z tą firmą?
Re: Oszczędzanie pieniędzy
Z pewnością to dobry pomysł
Tez tak uwazam. Zreszta teraz bardzo wiele osób decyduje sie na takie rozwiązanie. Warto jednak pomyśleć aby znaleźć odpowiednią firmę. To droga inwestycja i każdy chciałby mieć panele jak najlepszej jakości. Polenergia Fotowoltaika stosuje bardzo nowoczesne rozwiązania technologiczne. Dlatego warto właśnie u nich pytać o szczegóły instalacji. Z pewnością udziela wszelkich potrzebnych informacji.
Fotowoltaika + pompa ciepła, teraz za komplet większe są dopłaty.
Czasem można nawet dostac dofinansowanie, warto poczytać
Można zwrócić uwagę jak wygląda sytuacja Sun Eko Energy - www-sunekoenergy-com-pl. Firma oferuje pompy ciepła i panele fotowoltaiczne w Radzionkowie. Na stronie znajduje się formularz, który można uzupełnić i na tej podstawie dokonać również wyceny za wykonanie instalacji.
Jakiś czas temu zdecydowałam że nie wypiszę się z ppk i okazuje się że udało mi się tam już sporą kwotę uzbierać, nie odczułam tego oszczędzania więc każdemu mogę ten sposób polecić.
Można i tak oszczędzać 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
IKE, IKZE, promocyjne konta oszczędnościowe na min. 6%, jak się trafi lokata na większy procent to czasem z oszczędnościowego tam wrzucę, ale generalnie ponieważ mam od dawna poduszkę finansową, to w ramach inwestycji nadpłacam hipotekę żeby szybciej zmienić mieszkanie na większe.
Zastanawialismy się też z meżem nad kupnem złotych monet https://mennicamazovia.pl/australijski-kangur.html
Zastanawialismy się też z meżem nad kupnem złotych monet https://mennicamazovia.pl/australijski-kangur.html
A może nieruchomości? Takie apartamenty inwestycyjne potrafią zarobić. A jak dobra lokalizacja, gdzieś nad morzem, w pierwszej linii, przy plaży, to cena zawsze będzie tylko wyższa. Oczywiście nie trzeba wszystkim zarządzać, pilnować i mieć tego całego najmu na głowie, bo są takie firmy jak Sun&Snow, które praktycznie robią wszystko od podstaw. Od kupienia świetnie ulokowanych działek, których nie ma za dużo na rynku i są bardzo w cenie, po cały proces budowy, a potem zarządzaniu tym obiektem. Mają doświadczenie i to wieloletnie. A do tego jak na tak dużą grupę to i kontakty, które pomagają wystawiać apartament i dotrzeć wszędzie z ofertą, ale i zadbać o nasz apartament. Najlepsza opcja na kupno, bo w jednym miejscu możemy mieć kompleksową obsługę. I spokój na lata.