Ostatnio coraz częściej słyszę od znajomych, że mają problemy z bezsennością
Ostatnio coraz częściej słyszę od znajomych, że mają problemy z bezsennością
Ostatnio coraz częściej słyszę od znajomych, że mają problemy z bezsennością, napięciem albo ciągłym zmęczeniem. Sam też zauważyłem, że ciężko się czasem naprawdę zregenerować, nawet po dłuższym odpoczynku. Zacząłem się zastanawiać, jak bardzo współczesny styl życia wpływa na zdrowie psychiczne i fizyczne. Ciągły stres, telefon w ręce praktycznie cały dzień i brak ruchu chyba robią swoje. Jestem ciekawy, co Wam najbardziej pomogło poprawić zdrowie albo samopoczucie. Może jakieś małe zmiany, które dały duży efekt?
Re: Ostatnio coraz częściej słyszę od znajomych, że mają problemy z bezsennością
Najbardziej śmieszy mnie to, że kiedyś uważałem zdrowy styl życia za coś nudnego. Teraz widzę, że dobre samopoczucie i energia w ciągu dnia są dużo ważniejsze niż chwilowe przyjemności typu zarwana noc czy fast foody codziennie. Organizm potrafi się odwdzięczyć naprawdę szybko, jeśli zacznie się o niego trochę lepiej dbać.