Ogólne badanie moczu

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Werra
Jestem tu nowa :)

Ogólne badanie moczu

Post autor: Werra »

Witajcie dziewczyny! Mam prośbę, a w zasadzie pytanie, ponieważ podobno są dostępne jakieś testy na badanie moczu, które można kupić w aptece i zrobić w domu. Czy któraś z Was się z takimi spotkała, a najlepiej jeszcze, aby można było wykonać je i dla dorosłego i dla dziecka. Jeśli ktoś kojarzy coś takiego będę wdzięczna za jakąś podpowiedź :)
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: Ogólne badanie moczu

Post autor: mamajulci »

http://www.domowelaboratorium.pl/ogólne ... herza.html

Tu masz wszelakie testy. Jednak test wykonany w przychodni jest o wiele tańszy. Ogólne badanie moczu kosztuje ok 8-9 zł. Natomiast testy domowe są znacznie droższe i ciężko dostępne (w aptekach na zamówienie)
Werra
Jestem tu nowa :)

Re: Ogólne badanie moczu

Post autor: Werra »

Dziękuję bardzo za info :) przejrzałam sobie ten urs10 i właśnie o coś takiego chyba mi chodziło. Ale cenowo to chyba nie wychodzi tak źle bo napisane jest, że opakowanie to 5 testów, a nie jeden, czyli 22zł/5 = nieco ponad 4zł za test. To już wychodzi tanio. Tzn. nie chodzi mi tu o cenę w ogóle, tylko kwestię możliwości zrobienia takiego testu całkowicie profilaktycznie co kilka miesięcy w domu, bez biegania do przychodni jeśli wynik jest w porządku.
Może któraś z Was korzystała z takich testów i mogłaby coś więcej jeszcze napisać?
ODPOWIEDZ