jesteśmy z moim ukochanym na tyle daleko z planami że ustaliliśmy to wstępnie na wrzesień 2014, tylko czy rzeczywiście wrzesień to dobra pora? wiem oczywiście że w Polsce ta pogoda lubi płatać figle (a przede wszystkim o ładną pogodę chodzi!) i zapewne z moich cudownych planów wyjdzie tyle że będzie od rana lało
odpowiedni miesiąc na ślub
-
paula
odpowiedni miesiąc na ślub
Nie jestem osobą która wierzy w to że w miesiącu "ślubnym" musi być literka "r" itd
chciałabym ten dzień zaplanować jak najlepiej, jednak to wszystko zależy od miesiąca w którym on się odbędzie. Wobec tego - jaki, waszym zdaniem, jest najlepszy miesiąc na branie ślubu?
jesteśmy z moim ukochanym na tyle daleko z planami że ustaliliśmy to wstępnie na wrzesień 2014, tylko czy rzeczywiście wrzesień to dobra pora? wiem oczywiście że w Polsce ta pogoda lubi płatać figle (a przede wszystkim o ładną pogodę chodzi!) i zapewne z moich cudownych planów wyjdzie tyle że będzie od rana lało
no ale wiadomo - inny deszcz jest latem a inny jesienią. Chcielibyśmy wziąć ślub w pierwszej połowie września.
Re: odpowiedni miesiąc na ślub
Hmmm..... ślubu jeszcze nie brałam.... w planach też na pewno go nie będę mieć... ale z tego co pamiętam, to najfajniejsze śluby były właśnie we wrześniu... kiedy pogoda, jest jeszcze [zazwyczaj] dość słoneczna, a jednocześnie nie jest już bardzo upalnie, nie wiem jak dokładnie macie to w planach ale uważam że wrzesień będzie się nadawać i na przyjęcie w lokalu, i w sumie na plener też.... Dodatkowo napiszę, że wg. mnie dużo ciekawsze zdjęcia z sesji ślubnych są te na przełomie lata- jesieni, niż zimy- wiosny, kiedy są bagna błotne, roztopy śnieżne i wciąż jeszcze "gołe" bezlistne drzewa.... no i wrzesień ma to szczęśliwe "R" .....
życzę Wam dużo szczęścia Kochani ! 
fizjoterapeutka, masażystka, kosmetyczka, kobieta ...
Osobiście wybrałabym czerwiec. Ja brałam ślub 18 lipca i okazało się, że był to najgorętszy dzień lata. Było 39 stopni w cieniu, więc o godzinie 13.00 myślałam, że zemdleje w sukni. A po południu przyszła okropna burza i prądu zabrakło. Jest co wspominać 
-
paula
a ja zawsze marzyłam o ślubie w maju, gdy wszystko zaczyna rozkwitać. Tyle tylko że maj to komunie... poza tym jak w maju zacznie padać to jest tak zimno (wiem bo 2 lata temu byłam na komunii gdzie od rana lało i myśleliśmy że zamarzniemy w kościele...). Miesiące czerwiec - sierpień hmm.. to są miesiące wakacyjnie gdzie w Polsce głównie jest po 30parę stopni więc też raczej odpada. I jakoś chyba pozostaniemy przy tym wrześniu bo nawet jak będzie padać to nie będzie aż tak zimno, a jak będzie ciepło to skwarów też nie będzie 
-
sun979
Dokładnie. Zgadzam się z Tobą!paula.x111 pisze:a ja zawsze marzyłam o ślubie w maju, gdy wszystko zaczyna rozkwitać. Tyle tylko że maj to komunie... poza tym jak w maju zacznie padać to jest tak zimno (wiem bo 2 lata temu byłam na komunii gdzie od rana lało i myśleliśmy że zamarzniemy w kościele...). Miesiące czerwiec - sierpień hmm.. to są miesiące wakacyjnie gdzie w Polsce głównie jest po 30parę stopni więc też raczej odpada. I jakoś chyba pozostaniemy przy tym wrześniu bo nawet jak będzie padać to nie będzie aż tak zimno, a jak będzie ciepło to skwarów też nie będzie
Ja będę mieć ślub w tym roku i właśnie w 1 połowie września. Moim zdaniem jest to idealny miesiąc. Przesądna nie jestem, ale szczęśliwe "R" zawsze się przyda!
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Ja miałam ślub we wrześniu, była ładna pogoda. Nie było ani za gorąco ani za zimno. Goście wychodzili z sali na taras i tam wieczorem było tak fajnie, orzeźwiająco. Myślę, że lepsze to niż prawie 40 stopniowy upał. Weż pod uwagę, że masz na sobie makijaż a tu wszystko dosłownie się z Ciebie ześlizguje
suknie przykleja Ci się do ciała a fryzura rozpada.
Piękna pogoda w sezonie wakacyjnym kusi bo plenery zdjęciowe wyglądają bardzo pięknie sama chciałam ślubu w lipcu bo wymarzyłam sobie plener w polach zbożowych, długich złotych kłosach ale obecny mąż nie chciał wtedy. Plener we wrześniu też wypadł nam świetnie. Zamiast zbożowych pól mieliśmy zdjęcia nad jeziorkiem w okolicy i w lesie.
Piękna pogoda w sezonie wakacyjnym kusi bo plenery zdjęciowe wyglądają bardzo pięknie sama chciałam ślubu w lipcu bo wymarzyłam sobie plener w polach zbożowych, długich złotych kłosach ale obecny mąż nie chciał wtedy. Plener we wrześniu też wypadł nam świetnie. Zamiast zbożowych pól mieliśmy zdjęcia nad jeziorkiem w okolicy i w lesie.
Amantium irae amoris integratio.
-
VictoriaBeauty
- Jestem tu nowa :)
Jestem tego samego zdania. Myślę, że wrzesień jest jednym z najlepszych wyborów. Dostępnych jest wtedy wiele owoców i warzyw, pogoda najczęściej sprawdzona i słoneczna, mamy przesądne R i jakoś tak wszystko składa się w jedną całość. To oczywiście kwestia indywidualna, ale ja osobiście podpisuję się właśnie pod tym miesiącem. Często miałam okazje bywam na takich ślubach i pamiętam, że zawsze była pogoda i wszystko jak należySeena pisze:Hmmm..... ślubu jeszcze nie brałam.... w planach też na pewno go nie będę mieć... ale z tego co pamiętam, to najfajniejsze śluby były właśnie we wrześniu... kiedy pogoda, jest jeszcze [zazwyczaj] dość słoneczna, a jednocześnie nie jest już bardzo upalnie, nie wiem jak dokładnie macie to w planach ale uważam że wrzesień będzie się nadawać i na przyjęcie w lokalu, i w sumie na plener też.... Dodatkowo napiszę, że wg. mnie dużo ciekawsze zdjęcia z sesji ślubnych są te na przełomie lata- jesieni, niż zimy- wiosny, kiedy są bagna błotne, roztopy śnieżne i wciąż jeszcze "gołe" bezlistne drzewa.... no i wrzesień ma to szczęśliwe "R" .....życzę Wam dużo szczęścia Kochani !
Pozdrawiam i życzę Wam pięknych i cudownych chwil!
Ja brałam slub w pażdzierniku, i mimo, że cały wrzesień był pochmurny i deszczowy to mój dzień był wymodlony i od rana pięknie świeciło słonko
w polsce pogoda jest tak nieprzewidywalna, ze żaden z miesięcy nie gwarantuje słonka.
- briserlecoeur
- Miła Kobietka
Ja od zawsze miałam dylemat między czerwcem a wrześniem 
Oba miesiące są wprost idealne na ślub i wesele !
na początku czerwca nie jest jeszcze tak upalnie. Wydaje mi się, ze to własnie lipiec lubi te temperatury plus 30 .
Więc popieram wrzesień, ale warto zastanowić się nad czerwcem. Piękna pogoda i ta soczysta zieleń wszędzie !
Oba miesiące są wprost idealne na ślub i wesele !
Więc popieram wrzesień, ale warto zastanowić się nad czerwcem. Piękna pogoda i ta soczysta zieleń wszędzie !
Briserlecoeur - Jestem artystką ulotnej chwili.
- Alabastrowa
- Miła Kobietka
Myślę, że czerwiec byłby dobrym miesiące. Ciepło, ale nie gorąco. Dużo bardziej wiosennie, ale nie całkiem letnio : )
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
a ja mysle ze maj to piękny miesiac
- Alabastrowa
- Miła Kobietka
To prawda, ale nie w tym roku i nie w mojej okolicy. Chyba że komuś marzy się ślub w deszczu lub burzy to jest idealnie : Delzbieta45 pisze:a ja mysle ze maj to piękny miesiac
My wybraliśmy wrzesień. Pogoda jest wtedy dość stabilna. No i jak pojedziemy w podróż poślubną to już nie będzie takiego tłoku.
Nie inaczej, odpylacze
-
Basia1994
Widzę że większość wybiera między czerwcem a wrześniem, a ja mam ślub w pierwszej połowie października
. W tamtym roku pogoda w październiku była całkiem niezła. Liczę na słoneczną aczkolwiek nie gorącą pogodę. Temperatura w okolicach 20 stopni była by super 
A ja zawsze myślałam że koniec sierpnia to idealny czas bo prawie kończy się lato i delikatnie zaczyna jesień 
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
sierpień! chociaż tak naprawdę wszystko zależy od pogody w ten konkretny dzień.
ja jak na razie jestem gościem na ślubie i powiem Wam, że naprawdę dużo zależy od pogody. byłam na ślubie, który miał być w plenerze, ale od rana padało i nikt nie chciał ryzykować, więc był w kościele, a na czas ceremonii wyszło słońce (o ironio)
ślub w maju - było ciepło, ale wietrznie, ale plenery wśród kwitnących drzew - super
ale początek września też może być ciekawy, bo nie za gorąco, a i plenery ładne 
Jakie jest dobrej jakości szambo na działkę?
- redorange666
- Samiec
Najlepszy miesiąc na ślub to ten z numerem po grudniu a jeszcze nie styczeń...
Nie ma dobrego miesiąca... każdy jest taki sam i każdy prowadzi do rozwodu.. więc nie ma się co zastanawiac.
Nie ma dobrego miesiąca... każdy jest taki sam i każdy prowadzi do rozwodu.. więc nie ma się co zastanawiac.
- Majeczka090
- Jestem tu nowa :)
czerwiec, lipiec sierpień
Każdy wybiera indywidualnie maj jest pięknym miesiącem, my wybraliśmy sierpień chyba dlatego, że poznaliśmy się w sierpniu, w każdym miesiącu jest ten sam stres i te same załatwienia. Teraz z perspektywy wiem, że lepiej brać mniej upalne miesiące przymiarki garniturów i sukni a później perspektywa parowania się w tych zbrojach w trakcie ceremonii nie jest zachęcająca, ale nie wszystko da się przewidzieć. My po prostu nie pomyśleliśmy o tym wcześniej 
A dlaczego akurat litera "r" musi zawierać się w nazwie miesiąca? Bo nie bardzo rozumiem i podaj więcej szczegółów:) Dla mnie akurat zarówno te zimowe jak i letnie miesiące mają swój niepowtarzalny urok oraz klimat ślubny:)
www.lovrin.pl - biżuteria dla kobiet z klasą.
- Melania Si
- Miła Kobietka
Taki jest przesąd, że miesiąc, w którym chcemy brać ślub, musi mieć w nazwie literę "r". Wróży to wtedy trwały i stabilny związek oraz szczęście Młodej Pary. Ponadto ktoś mi kiedyś powiedział, że to "r" chroni przed rozwodem. My bierzemy ślub w sierpniu - głównie dlatego, że w sierpniu się poznaliśmy i akurat w tym miesiącu był wolny termin w restauracji 
Dum spiro, spero...
Według przesądów musi byc literka R - alle np ja bralam slub w lipcu i nic sie takiego złego nie stało 
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...