Oddawanie krwi- ratunek życia

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
bluestar
Jestem tu nowa :)

Oddawanie krwi- ratunek życia

Post autor: bluestar »

Oddaje ktoś z was krew??? Ja byłam dzisiaj drugi raz. Mi oddanie 450 mililitrów krwi nie zaszkodzi a komuś może pomóc... Kawkę wypiłam, ciasteczko zjadłam, 8 czekolad dostałam i nawet oddali mi za koszty podróży Wiem chociaż teraz jaką mam grupę krwi i że nie jestem zakażona jakimiś nieprzyjemnymi chorobami. Więc wszystkich zachęcam do oddawania krwi. Podczas oddawania, panuje bardzo miła atmosfera, całość trwa około 1,5-2 godzin. Dostaje się zwolnienie z całego dnia ze szkoły lub z pracy, jak również dostaję się książeczkę Honorowego Dawcy Krwi.
fotobudka warszawa
Ivette
Jestem tu nowa :)

Re: Oddawanie krwi- ratunek życia

Post autor: Ivette »

ja oddawałam jak tylko mogłam, teraz niestety mam niedowagę i Pani przegoniła mnie z fotela ;(
Awatar użytkownika
Wilczarz
Miła Kobietka

Post autor: Wilczarz »

Ja na swoim koncie mam już 5 litrów. Tak jak w temacie jest to ratunek dla innych, a i dla nas samych jest to zdrowe ponieważ obniża ciśnienie krwi.
Moja dusza zagubiła się gdzieś w odłamkach codzienności.
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

Bardzo Was podziwiam i zarazem dziękuję. Nigdy w tym codziennym pędzie swojego życia nie wpadłam na pomysł by zostać dawcą, ale dałyście mi do myślenia.... Czytając ten wątek nasunęło mi się jedno, a wiecie, że jako Honorowym Dawca Krwi możecie skorzystać z ulgi podatkowej?
Awatar użytkownika
Demeter
Fajna Kobietka

Post autor: Demeter »

Oddawałam krew regularnie, teraz tez staram się przynajmniej raz w roku. Mi nie ubędzie, a zawsze może komuś uratować życie.
Awatar użytkownika
zwyczajna
Fajna Kobietka

Post autor: zwyczajna »

Kiedyś zdarzało mi się oddać krew, ale teraz mam problemy z tarczycą i słyszałam, że to mnie wyklucza jako dawcę.
Wiecie coś na ten temat?
Awatar użytkownika
Wilczarz
Miła Kobietka

Post autor: Wilczarz »

Zwyczajna najlepiej iść spróbować oddać krew zawsze przed oddaniem jest konsultacja z lekarzem więc można się zapytać
Moja dusza zagubiła się gdzieś w odłamkach codzienności.
Awatar użytkownika
zwyczajna
Fajna Kobietka

Post autor: zwyczajna »

Wilczarz pisze:Zwyczajna najlepiej iść spróbować oddać krew zawsze przed oddaniem jest konsultacja z lekarzem więc można się zapytać
Zapytam przy okazji, dzięki
Awatar użytkownika
Pysiana
Miła Kobietka

Post autor: Pysiana »

Ja niestety mdleje, natomiast mój mężczyzna robi to regularnie :)
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:

http://patrycjamisiewicz.pl

Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą. :woman:
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Ja nigdy nie oddawałam bo nie mogę, a nawet gdybym mogła to nie dałabym rady. Przy zwykłym pobieraniu krwi mdleję i cały dzień jestem jak trup i musze lezeć w łóżku bo mi słabo, a co dopiero takie coś... ughh.
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
ODPOWIEDZ