oczyszczanie twarzy
Re: oczyszczanie twarzy
Ja używam najpierw olejku do mycia twarzy, potem żelu na bazie wody do mycia twarzy i na koniec tonik
Wtedy wiem że moja skóra jest oczyszczona z makijaży i zanieczyszczeń 
kaligrafia
Danuta8787 pisze:Cześć dziewczyny, czy płyn micelarny jest bezpieczny? Kiedyś stosowałam bodajże krem 3w1 Under Twenty, który strasznie mi podrażniał skórę. Co stosujecie do demakijażu?
Firmę Swederm znasz??
Ja używam od jakiegoś czasu i jest do dla mnie nr jeden, z tych wszystkich które stosowałam.
Nie mam po niej suchej, ściągniętej skóry. Do tego dobrze zmywa makijaż i oczyszcza skórę.
Dokładna jego nazwa to SWEDERM® MICELLE SOLUTION. Ja ogólnie bardzo polecam.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Marka prael ma świetną oczyszczającą piankę do twarzy HIGH EFFECTIVE CLEANSING FOAM, ale ta marka to marka luksusowa i ceny kosmetyków są bardzo wysokie. Ale kiedyś miałam możliwość testowania kremu z tej marki i powiem, że warte są swojej ceny,
Strumyk a coś poza ceną są warte ?? Tak bardzo ją podkreślasz....
Ja mam bardo delikatna skórę twarzy, więc co dwa tygodnie robię peeling enzymatyczny, a na co dzień oczyszczam twarz płynem micelarnym i żelem do mycia twarzy. Co parę miesięcy chodzę też na zabiegi oczyszczania twarzy do kosmetyczki.
Hmm ja uważam że nie cena decyduje o kosmetyku, są tansze a znacznie lepsze czasem od tych co górują ceną z niewiadomych przyczyn. Nie patrze nigdy na cenę pod katem tego, ze co droższe to lepsze bo już sie przekonałam ze wcale tak nie jest. Uwielbiam np kosmeyki z Bielendy, nie rujnuja portfela a sa bardzo dobre, tak uwazam , przynajmniej na mnie sie sprawdzają. Co do oczyszczania - fajny płyn micelarny mają z serii Botanic Spa Rituals do suchej, zmęczonej i bez blasku z kurkumą i chia, w ogóle ta seria z Bielendy mi przypadła do gustu, bardzo dobrze wpływa na moją skóre
ja mam jakiś nowy płyn micelarny z nivei i dla mnie jest jak woda, zero różnicy na cerze :/ także szukam intensywnie czegoś nowego. ale polecam piling z korundu, można kupić sam korund i dodawać do innych produktów do mycia twarzy.
Dla mnie ogólnie kosmetyki z nivea są beznadziejne :/
Chcesz wymienić swoje meble i szukasz czegoś oryginalnego? Sprawdź meble Jupiter.
Moja skóra jest mega wrażliwa, i muszę stosować dermokosmetyki. Tylko one nie podrażniają mi twarzy. Od dłuższego czasu stosuję emulsję micelarną Cetaphil EM Do mycia, ktora nie dość, że pięknie i delikatnie nawilża to jeszzzcze oczyszcza moja twarz. Nie zawiera ani mydła, ani innych sztuczności.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Fajnie działają peelingi medyczne, coś na wzór zwykłego peelingu, ale o zdecydowanie mocniejszym działaniu
Ja miałam delikatne przebarwienia i nawet z tym sobie poradzili w Mojej Estetyce z Rzeszowa z ulicy Litewskiej 4/5 także też możesz spróbować 
Moja pasja moim życiem!
olululo dobrze mowi.. ta emulsja jest super, ja jeszcze uzywam dodatkowo do niej cetaphil md dermoprotektor to taki balsam nawilzajacy.. skora jest po nim miekka i gladka, ladnie naturalnie pachnie i nadaje sie do cery zwyklej jaka i problematycznej
ja również nie uważam, ze kosmetyk musi byc drogi, zeby działac..ja oczyszczanie zaczynam od peelingu gruboziarnistego, bielendy - niedrogi, dobry, potem zel do mycia twarzy loreal - tez nie jakis za miliony i na koniec olejek wielofunkcyjny annabelle stay pure tez niedrogi, bo starcza na długo, powiem szczerze, ze sprawdzone przeze mnie w 100% raz na tydzien wystarczy, a tak to tylko zel i plyn miceralny
-
Mattlips33
- Jestem tu nowa :)
Próbowałyście maski z węglem aktywnym?super oczyszcza skórę,mogę polecić ciekawy artykuł który ostatnio znalazłam
Polecić może i możesz, byle byś linku nie wkleiła 
Natomiast fakt obecnie jest masa różnych wersji masek z węglem aktywnym
Natomiast fakt obecnie jest masa różnych wersji masek z węglem aktywnym
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
moją buzię najlepiej oczyszcza szare mydło
raz w tygodniu również stosuje peeling drobnoziarnisty Under Twenty
- pączkuszka
Słyszałam ostatnio, że istnieje coś takiego jak pianka sodowa do mycia twarzy. Ona pewnie strasznie wysusza twarz, nie?
„Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu” – Antoine de Saint-Exupéry, „Mały Książę”
-
Julitka034
Mi kosmetolog po komputerowej analizie skóry twarzy zalecił oczyszczanie wodorowe. Pierwszy raz będę miała taki zabieg, czego mogę się spodziewać?
Są po tym efekty?
Są po tym efekty?
- Maroko Sklep
Polecam wodę różaną, czyli hydrolat, który powstał w procesie otrzymywania olejku eterycznego, z róży damasceńskiej. Może być stosowana jako tonik lub mgiełka odświeżająca. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i regeneruje naskórek.
Świetne są żele miceralne od Bielendy z serii Fresh Juice, najlepszy chyba jest ten z pomarańczą. Jest nawilżający, ma fajną lekką formułę i ekstra pachnie. Nawilżenie jest odczuwalne a skóra nie dość, że czysta to jeszcze jest mięciutka <3
ja sobie oczyszczam twarz ostatnio zieloną glinką z hydrolatem, a tak poza tym to lepiej chyba brać peelingi enzymatyczne na twarz, a na ciało to zazwyczaj stosuje peeling mechaniczny z fusów kawy 
Jako, że jestem posiadaczką cery suchej i wrażliwej do oczyszczania twarzy używam pianki do mycia twarzy marki NovaClar, która oprócz tego, ze skutecznie oczyszcza cerę, pozostawia ją gładką i nawilżoną, bez uczucia szorstkości czy ściągnięcia. Plusem jest, to że pianka nie zawiera mydła, zawiera za to organiczny olej konopny, które ma silne właściwości natłuszczające.
Zabiegi oczyszczające i rewitalizujące skórę miałam wykonywane w Salonie Kosmetycznym Maestria maestriaklinikaurody . com w Szczecinie. Powiem Wam, że bardzo potrzebowałam tego typu odświeżenia a do tego poczułam się znów młodo! Oczekiwania w zupełności spełnione. 
Ja wolę takie delikatniejsze sposoby. JEdnak oczyszczanie w salonie to dość duży koszt. Wypracowałam u siebie super metodę. Maseczki peel off mega dobrze oczyszczają cerę. Kiedy robimy je regularnie efekty są świetne
Przynajmniej u mnie to się bardzo dobrze sprawdza. Moja ulubiona ostatnio to maseczka peel-off od Bielendy z wodą bambusową i zielonym kawiorem w zielonym opakowaniu
Dodatkowym jej plusem jest to, że nie jest jednorazowa a wystarczy na kilka użyć. JEst w tubce a nie w listku.
U mnie świetnie sprawdza się płyn micelarny hydrain 3 z dermedica. Ładnie oczyszcza skórę, nie podrażnia, nie zatyka porów a przy tym zostawia uczucie świeżości i czystości;)