oczekiwana ciąża

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
tysia1411

oczekiwana ciąża

Post autor: tysia1411 »

witam mam pytanie czy normalną rzeczą jest mieć okres na początku ciązy? co prawda byłam juz w ciąży ale to było dawno i nie pamietam abym coś takiego miała. Czy mam się czegoś obawiać?
Cukiereczek19

Re: oczekiwana ciąża

Post autor: Cukiereczek19 »

Z tego co wiem to na początku ciąży można mieć okres . Moja znajoma nawet do 3 miesiąca miała miesiączkę ;) Pozdrawiam i trzymam kciuki :baby
Laalaa

Post autor: Laalaa »

doklanie :-) nie martw sie na zapas :-)
nesca
Jestem tu nowa :)

Post autor: nesca »

ja też słyszałam, że plamienia mogą być, nawet takie przypominające miesiączkę. Ale jak coś cię przy tym boli, albo kolor niepokojący - to umów się do lekarza może?
KoKa
Jestem tu nowa :)

Post autor: KoKa »

W ciąży nie ma miesiączki/okresu. Można mieć jedynie plamienie, które kobiety często mylą z miesiączką chociaż są mniej obfite i stosunkowo krótsze.
Carpe Diem, ale Memento Mori...
Awatar użytkownika
kobietkaXY
Miła Kobietka

Post autor: kobietkaXY »

Tak jak wyżej... mogą występować plamienia, w szczególności na początku, jednak w każdej takiej sytuacji lepiej jest skonsultować się z lekarzem.
Carpe diem...
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Post autor: ona-3-slask »

ja miałąm takie palmernia ale chwilowe i dniu oczekiwanej @
ale lepiej skonultowac tro u lekarza
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Można mieć tak zwane plamienie inicjacyjne w czasie terminowej miesiaczki lub kilka dni przed jest to moment gdy dochodzi do zagniezdzenia zarodka w macicy można rownież mieć plamienie po stosunku i o ile lekarz nie zaleci celibatu są one nie groźne mogą rownież wystąpić krwotoki nawet w wysokiej ciąży nie zawsze oznacza to poronienie trzeba tylko mniej wiecej określić ilośc krwi jaka poleciała i udać sie szybko do szpitala bo może to byc nie groźne oczyszczenie lub lozysko przodujace co już nie jest zbyt ciekawe
ODPOWIEDZ