oczekiwana ciąża
-
tysia1411
oczekiwana ciąża
witam mam pytanie czy normalną rzeczą jest mieć okres na początku ciązy? co prawda byłam juz w ciąży ale to było dawno i nie pamietam abym coś takiego miała. Czy mam się czegoś obawiać?
-
Cukiereczek19
Re: oczekiwana ciąża
Z tego co wiem to na początku ciąży można mieć okres . Moja znajoma nawet do 3 miesiąca miała miesiączkę
Pozdrawiam i trzymam kciuki 
ja też słyszałam, że plamienia mogą być, nawet takie przypominające miesiączkę. Ale jak coś cię przy tym boli, albo kolor niepokojący - to umów się do lekarza może?
W ciąży nie ma miesiączki/okresu. Można mieć jedynie plamienie, które kobiety często mylą z miesiączką chociaż są mniej obfite i stosunkowo krótsze.
Carpe Diem, ale Memento Mori...
- kobietkaXY
- Miła Kobietka
Tak jak wyżej... mogą występować plamienia, w szczególności na początku, jednak w każdej takiej sytuacji lepiej jest skonsultować się z lekarzem.
Carpe diem...
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
ja miałąm takie palmernia ale chwilowe i dniu oczekiwanej @
ale lepiej skonultowac tro u lekarza
ale lepiej skonultowac tro u lekarza
Można mieć tak zwane plamienie inicjacyjne w czasie terminowej miesiaczki lub kilka dni przed jest to moment gdy dochodzi do zagniezdzenia zarodka w macicy można rownież mieć plamienie po stosunku i o ile lekarz nie zaleci celibatu są one nie groźne mogą rownież wystąpić krwotoki nawet w wysokiej ciąży nie zawsze oznacza to poronienie trzeba tylko mniej wiecej określić ilośc krwi jaka poleciała i udać sie szybko do szpitala bo może to byc nie groźne oczyszczenie lub lozysko przodujace co już nie jest zbyt ciekawe