Nutraceutyki
-
babeczka27
- Jestem tu nowa :)
Nutraceutyki
Od kilku miesięcy mam straszne bóle w kolanach. Bardzo dużo jest różnych leków i nie wiem co jest skuteczne. Podobno teraz popularne są nutraceutyki, czyli naturalne leki uzyskiwane z roślin. Pewnie jest to bezpieczniejsze niż leki uzyskiwane chemicznie. Czy ktoś ma doświadczenia z nutraceutykami?
Re: Nutraceutyki
Chce powiedziec, ze bol kolan to naprawde powazna sprawa.
Zreszta pewnie sama o tym doskonale wiesz , ze konieczna jest wizyta i diagnoza lekarska ktora wskaze
sposob ew leczenia.
Nutraceutyki, sa z pewnoscia za slabe na tego typu schorzenia jak bole kolan i to jak piszesz straszliwe.
A w ogole bylas u ortopedy?
Moja znajoma borykala sie z taki bolem pare miesiecy az zdecydowala sie pojsc do lekarza i uslyszala ze
musi zrobic zabieg zwany artroskopia.
Oczywiscie dziewczyna sie nie zgodzila .
Natomiast skorzystala z wizyty u starszego doktora ktory ostrzyknal jej jakims lekiem robiac blokade w kolanie i bole ustapily jak reka odjal.
Chodzi w szpilkach i nie ma wreszcie bolu, a o astroskopii zapomniala juz dawno.
Z tego co wiem , je bardzo duze ilosci wapnia zawartego w jogurtach naturalnych z wapniem i biale sery.
Przez chyba 3 miesiace pila wywar z korzeni pietruszki ktory wlasnie z miesni i kosci usuwa rozne ,,brudy,,.
Zastanow sie i popytaj jakiegos madrego i doswiadczonego lekarza , bo jak pokazuje zycie konowalow i pseudo ortopedow jest zatrzesienie .
To byloby na tyle w temacie.
Zreszta pewnie sama o tym doskonale wiesz , ze konieczna jest wizyta i diagnoza lekarska ktora wskaze
sposob ew leczenia.
Nutraceutyki, sa z pewnoscia za slabe na tego typu schorzenia jak bole kolan i to jak piszesz straszliwe.
A w ogole bylas u ortopedy?
Moja znajoma borykala sie z taki bolem pare miesiecy az zdecydowala sie pojsc do lekarza i uslyszala ze
musi zrobic zabieg zwany artroskopia.
Oczywiscie dziewczyna sie nie zgodzila .
Natomiast skorzystala z wizyty u starszego doktora ktory ostrzyknal jej jakims lekiem robiac blokade w kolanie i bole ustapily jak reka odjal.
Chodzi w szpilkach i nie ma wreszcie bolu, a o astroskopii zapomniala juz dawno.
Z tego co wiem , je bardzo duze ilosci wapnia zawartego w jogurtach naturalnych z wapniem i biale sery.
Przez chyba 3 miesiace pila wywar z korzeni pietruszki ktory wlasnie z miesni i kosci usuwa rozne ,,brudy,,.
Zastanow sie i popytaj jakiegos madrego i doswiadczonego lekarza , bo jak pokazuje zycie konowalow i pseudo ortopedow jest zatrzesienie .
To byloby na tyle w temacie.
Niestety nie mialam z tego typu lekami kontaktu -bynajmniej w kwestii bolu kolan.Jednak tak jak pisala Astra, z ktora sie w pelni zgadzam najlepiej to skonsultowac z kims doswiadczonym.Bo tak naprawde w takich przypadkach nie ma sensu bawic sie w leczenie tylko leczyc.

szybkiego powrotu do zdrowia.
szybkiego powrotu do zdrowia.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
-
babeczka27
Dziękuję dziewczyny. Tak zrobię. Idę w poniedziałek zapisać się do lekarza:) Macie racje, że nie ma co tego zaniedbywać, bo może być gorzej. Zapytam też lekarza o nutraceutyki, zawsze to dobrze zapytać specjalistę:)
Albo do reumatologa. Mniee piszczele bola i kolana troche też ale u mnie myslę że od biegania bo troche za cięzka jestem :/
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
babeczka27
Trochę to trwało zanim dostałam się do lekarza. Pierwsza sprawa - nadwaga. To strasznie obciąża stawy, niestety muszę zacząć zwracać uwagę na to co jem. Druga sprawa - lekarz przepisał mi Lyprinol. Do najtańszych nie należy, ale jest podobno skuteczny. Mam brać po 3 tabletki przez miesiąc, po miesiącu kolejna wizyta i zobaczymy.