Nowy serial - Lekarze

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
Awatar użytkownika
drzemag
Fajna Kobietka

Re: Nowy serial - Lekarze

Post autor: drzemag »

Obejrzałam całą pierwszą serię. Jak na polski serial "Lekarze" naprawdę trzymają poziom. Wiecie może kiedy pojawi się druga?
Jakoś tak na dniach, reklamują już na TVN
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Zbyt nierealny bo zbyt uprzejmi i uśmiechnięci ci lekarze. Poza tym żaden nowy pomysł Tvn. Wszystkie "nowe" seriale to kopie.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Benedicto
Jestem tu nowa :)

Post autor: Benedicto »

W Polsce właśnie jest ten problem, że boją się tworzyć czegoś sami, tylko zawsze coś kopiują, albo na czymś się wzorują. Tak bardzo się boją, że coś co wymyślą sami będzie wtopą :P Niestety to widać na każdym kroku :P
fajne wiatraczki reklamowe
Awatar użytkownika
Amanda

Post autor: Amanda »

Blackfox pisze:Zbyt nierealny bo zbyt uprzejmi i uśmiechnięci ci lekarze. Poza tym żaden nowy pomysł Tvn. Wszystkie "nowe" seriale to kopie.
Dokładnie, amerykańskie seriale o lekarzach są o wiele lepsze i mają klimat
C'mon!
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Mają klimat, bo starają się odzwierciedlić prawdziwe życie, sytuacje i zachowania. Nie jestem zwolenniczką tego typu amerykańskich seriali ale są w nich emocje.
"Lekarze" to nie jest jakiś najgorszy serial ale też nie ma w nim prawdziwości. Ktoś umiera a i nagle kamera na uśmiechniętą Różdżkę, która sobie duma nie wiadomo o czym. Albo jakieś rozterki miłosne lekarzy. Zbyt złagodzony ten serial. Wszystko piękne, cacy i spokojnie -nieważne w jakich momentach -wszystko cudowne. Brakuje kolorowych serduszek i kwiatuszków a najlepiej zmienić tytuł na "Troskliwe misie".

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
filmomanka

Post autor: filmomanka »

nie oglądam, housa nic nie przebije ! Obrazek
posterka
Miła Kobietka

Post autor: posterka »

A jak dla mnie serial jest bardzo fajny, pokazuje on w 100% jad działa szpital. Jak są jakieś wypadki gdzie muszą kogoś ratować to operacje podobają mi się najbardziej;)

Post autor: Fanaberia »

Oglądam, chociaż serial sam w sobie nie porywa. Chyba dla zabicia czasu oglądałam. Było kilka fajnych momentów, ale niektóre wydają się takie naciągane.
paula

Post autor: paula »

niedawno zaczęłam oglądać od pierwszego odcinka. I powiem szczerze że o ile pierwsza seria była w miarę, o tyle druga już taka bardzooo naciągana była.
ojeguna

Post autor: ojeguna »

Niestety dla mnie to była marna imitacja ostrego dyżuru. Czy my nie potrafimy samemu tworzyć ciekawych seriali tylko opieramy się na tym co serwują nam amerykanie ?
paula

Post autor: paula »

jak dla mnie to połączenie Ostrego dyżuru z Dr Housem :P
epiglottis

Post autor: epiglottis »

"połaczenie Ostrego dyżuru z House'm", "upodabnianie do Chirurgów"
Co wy gadacie ? trudno żeby w serialu "lekarze" nie pokazali sali operacyjnej lub lekarza ( bo przecież ktoś mógłby posadzić ich o plagiat ). "Lekarze" nie są rewelacyjni,( Małaszyński jest za stary na role amanta filmowego, powinni dać kogoś świeżego - reszta obsady jak najbardziej trafiona;może wydarzenia mijają się z rzeczywistością, ale należy pamiętać że to nie dokument ) i na pewno nie są też imitacja zagranicznych seriali ;p Chirurdzy są kapitalni i nikt ich nie podrobi.
BadRomance

Post autor: BadRomance »

może i jest dobry, ale nienawidzę szpitali i ten klimat w życiu do mnie nie przemówi jeśli chodzi o serial
epiglottis

Post autor: epiglottis »

Szpitale są suuuuper <3 .... chyba że jet się chorym to juz nie są takie fajne ....;p
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

Oglądam i bardzo lubię... Aczkolwiek drażni mnie Maks i ta cała Olga męczennica...
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

No to się narobiło ....

Uważąm, że powinni skończyć po 2 sezonach, a teraz to będą problemy wymyślać niczym w Modzie na suckes ... ]:-)
ODPOWIEDZ