nieświeży oddech

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
annaa
Jestem tu nowa :)

nieświeży oddech

Post autor: annaa »

Witam:)
Mam problem z nieświeżym oddechem, zęby wyleczone, ale w dzieciństwie przechodziłam często anginę. Z tego co się doszukałam to właśnie po niej zostały mi takie dziury w migdałkach, w których zbierają się resztki jedzenia, no i później, co tu dużo mówić- brzydko pachną.....:( Czy macie jakieś sposoby (poza wycięciem migdałków),cokolwiek, byleby pomogło?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: nieświeży oddech

Post autor: Hadassa »

Polecam zaczac od wizyty u gastrologa.

Bo jak rozumiem doszukalas sie w internetach swojej diagnozy ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Tak jak mowi Hadzia.
Ale mozesz tez sprobowac halitozin jak dobrze pamietam.Podobno tez pomaga.Niestety nie uzywałam wiec pewnosci tez nie mamg;)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
paula1225

Post autor: paula1225 »

Pomóżcie mam podobny problem a do lekarza długa kolejka może coś co pozwoli doczekać?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Halitomil i natka pietruszki. Ale to zapobiegawczo
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Czyli zle zapamietalam ta nazwe ;p
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Antasia20

Post autor: Antasia20 »

Ja jestem zwolenniczką naturalnych sposobów typu mięta, pietruszka cytryna czy imbir. Spróbujcie żuć plasterek imbiru i od razu nieprzyjemny zapach znika!
margos0604

Post autor: margos0604 »

A nie pytałaś w aptece? Przecież są w tej chwili dostępne różne środki na tą dolegliwość. Niedawno widziałam reklamę ale nie przypatrywałam się specjalnie
aneczka020

Post autor: aneczka020 »

A ja ostatnio kupiłam w aptece taki spray odświeżający do ust Kin. Mała buteleczka, taka "do torebki". Na mnie działa, może Tobie też pomoże.
KasiulaKasiula

Post autor: KasiulaKasiula »

Zdecydowanie najlepsze i najszybsze w działaniu są te spraye do ust! Ja mam zawsze taki mały fresh breath,i jest w miarę ok...o tym kin nie słyszałam, jakieś opinie???
LadyEm

Post autor: LadyEm »

Idź do laryngologa na oczyszczanie migdałków z tych kamieni migdałkowych. Tylko zapytaj najpierw, bo nie każdy robi.
ew2112

Post autor: ew2112 »

sama przechodziłam przez to utrapienie,ale ostatnio koleżanka w aptece poleciła mi kinfresh,ma fajny mentolowy smak,mała ,poręczna buteleczka ,warto spróbować a na pewno nie zaszkodzi
Woli
Fajna Kobietka

Post autor: Woli »

Powodów nieświeżego oddechu może być wiele. Próchnica, niedoleczone migdałki, problemy z żołądkiem. Należy określić powód nieprzyjemnego zapachu i dopiero wtedy można coś z tym zrobić. Doraźnie można stosować np. gumę do żucia lub tabletki do ssania z cynkiem.
jola1-1

Post autor: jola1-1 »

Cześć. Mój mąż ma podobny problem. Halitomin jest dobry, ale można go stosować maksymalnie 3 razy dziennie, i czasem to nie wystarcza. Wtedy warto mieć spray, albo tik-taki. Ale to co napisała Woli jest ważne. Trzeba dokładnie znać przyczynę tej dolegliwości, bo inaczej każde działanie jest doraźne, na chwilę. Tylko jak zmusić męża do wizyty u specjalisty , to ja nie wiem :)
Awatar użytkownika
Pysiana
Miła Kobietka

Post autor: Pysiana »

Kiedyś czytałam książkę Timothy Ferrissa "4-godzinne ciało", w której pisał o tym, że najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić dla świeżego oddechu jest zmiana diety. Należy jeść jak najwięcej warzyw. Spróbujcie tego. Mnie to pomogło może pomoże i Wam :)
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:

http://patrycjamisiewicz.pl

Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą. :woman:
hanetka900

Post autor: hanetka900 »

może jakieś tabletki na gardło ci pomogą. Mi kiedyś pomagała isla ale teraz stosuję helsi bo ma lepszy smak i jest tańszy
karetia
Fajna Kobietka

Post autor: karetia »

Chodzi o wprowadzenie ajony, ewentualnie delikatne zmiany w diecie i powinno być w porządku.
Ogólnie poprawa oddechu nie wymaga cudów. Ewentualnie jeśli to nic nie daje, to wtedy konieczne będą badania. Problem może być głębszy...
alren

Post autor: alren »

No niestety, czasem tego się nie da uniknąć, ale być może gastrolog podpowie jakieś rozwiązanie. Może to nie tylko kwestia migdałków, ale też np. tego co jesz i ogólnie żołądka?
rtgzebow.pl - rtg zębów
MoniczkaMoniczka

Post autor: MoniczkaMoniczka »

To proste musisz zacząć się wspomagać suplementami. /Nieświeży oddech bierze się z żołąda. Polecam Energy Wave ]:-)
http://czystyorganizm.pl/
anetatere32

Post autor: anetatere32 »

odświeżacze oddechu w sprayu? bo ciągłe żucie gumy może być niezdrowe
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem skóry!
ODPOWIEDZ