Mam problem z nieświeżym oddechem, zęby wyleczone, ale w dzieciństwie przechodziłam często anginę. Z tego co się doszukałam to właśnie po niej zostały mi takie dziury w migdałkach, w których zbierają się resztki jedzenia, no i później, co tu dużo mówić- brzydko pachną.....
nieświeży oddech
nieświeży oddech
Witam:)
Mam problem z nieświeżym oddechem, zęby wyleczone, ale w dzieciństwie przechodziłam często anginę. Z tego co się doszukałam to właśnie po niej zostały mi takie dziury w migdałkach, w których zbierają się resztki jedzenia, no i później, co tu dużo mówić- brzydko pachną.....
Czy macie jakieś sposoby (poza wycięciem migdałków),cokolwiek, byleby pomogło?
Re: nieświeży oddech
Polecam zaczac od wizyty u gastrologa.
Bo jak rozumiem doszukalas sie w internetach swojej diagnozy
Bo jak rozumiem doszukalas sie w internetach swojej diagnozy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Tak jak mowi Hadzia.
Ale mozesz tez sprobowac halitozin jak dobrze pamietam.Podobno tez pomaga.Niestety nie uzywałam wiec pewnosci tez nie mamg;)
Ale mozesz tez sprobowac halitozin jak dobrze pamietam.Podobno tez pomaga.Niestety nie uzywałam wiec pewnosci tez nie mamg;)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Pomóżcie mam podobny problem a do lekarza długa kolejka może coś co pozwoli doczekać?
Halitomil i natka pietruszki. Ale to zapobiegawczo
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Czyli zle zapamietalam ta nazwe ;p
"...przez noc droga do świtania -
Ja jestem zwolenniczką naturalnych sposobów typu mięta, pietruszka cytryna czy imbir. Spróbujcie żuć plasterek imbiru i od razu nieprzyjemny zapach znika!
-
margos0604
- Jestem tu nowa :)
A nie pytałaś w aptece? Przecież są w tej chwili dostępne różne środki na tą dolegliwość. Niedawno widziałam reklamę ale nie przypatrywałam się specjalnie
-
aneczka020
A ja ostatnio kupiłam w aptece taki spray odświeżający do ust Kin. Mała buteleczka, taka "do torebki". Na mnie działa, może Tobie też pomoże.
-
KasiulaKasiula
Zdecydowanie najlepsze i najszybsze w działaniu są te spraye do ust! Ja mam zawsze taki mały fresh breath,i jest w miarę ok...o tym kin nie słyszałam, jakieś opinie???
Idź do laryngologa na oczyszczanie migdałków z tych kamieni migdałkowych. Tylko zapytaj najpierw, bo nie każdy robi.
sama przechodziłam przez to utrapienie,ale ostatnio koleżanka w aptece poleciła mi kinfresh,ma fajny mentolowy smak,mała ,poręczna buteleczka ,warto spróbować a na pewno nie zaszkodzi
Powodów nieświeżego oddechu może być wiele. Próchnica, niedoleczone migdałki, problemy z żołądkiem. Należy określić powód nieprzyjemnego zapachu i dopiero wtedy można coś z tym zrobić. Doraźnie można stosować np. gumę do żucia lub tabletki do ssania z cynkiem.
Cześć. Mój mąż ma podobny problem. Halitomin jest dobry, ale można go stosować maksymalnie 3 razy dziennie, i czasem to nie wystarcza. Wtedy warto mieć spray, albo tik-taki. Ale to co napisała Woli jest ważne. Trzeba dokładnie znać przyczynę tej dolegliwości, bo inaczej każde działanie jest doraźne, na chwilę. Tylko jak zmusić męża do wizyty u specjalisty , to ja nie wiem 
Kiedyś czytałam książkę Timothy Ferrissa "4-godzinne ciało", w której pisał o tym, że najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić dla świeżego oddechu jest zmiana diety. Należy jeść jak najwięcej warzyw. Spróbujcie tego. Mnie to pomogło może pomoże i Wam 
Jeśli chcesz dowiedzieć się, co zrobić, by Twój mężczyzna bardziej się o Ciebie starał, na moim blogu znajdziesz bezpłatnego ebooka na ten temat:
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
http://patrycjamisiewicz.pl
Znajdziesz również porady na temat tego, jak naprawić swój związek, rozwinąć go, a także stać się lepszą kobietą.
-
hanetka900
może jakieś tabletki na gardło ci pomogą. Mi kiedyś pomagała isla ale teraz stosuję helsi bo ma lepszy smak i jest tańszy
Chodzi o wprowadzenie ajony, ewentualnie delikatne zmiany w diecie i powinno być w porządku.
Ogólnie poprawa oddechu nie wymaga cudów. Ewentualnie jeśli to nic nie daje, to wtedy konieczne będą badania. Problem może być głębszy...
Ogólnie poprawa oddechu nie wymaga cudów. Ewentualnie jeśli to nic nie daje, to wtedy konieczne będą badania. Problem może być głębszy...
No niestety, czasem tego się nie da uniknąć, ale być może gastrolog podpowie jakieś rozwiązanie. Może to nie tylko kwestia migdałków, ale też np. tego co jesz i ogólnie żołądka?
rtgzebow.pl - rtg zębów
-
MoniczkaMoniczka
To proste musisz zacząć się wspomagać suplementami. /Nieświeży oddech bierze się z żołąda. Polecam Energy Wave ![]:-) ]:-)](./images/smilies/elvis.gif)
http://czystyorganizm.pl/
-
anetatere32
odświeżacze oddechu w sprayu? bo ciągłe żucie gumy może być niezdrowe
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem skóry!