Nieregularne miesiączki, bóle, plamienia i antykoncepcja

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
raulcia
Jestem tu nowa :)

Nieregularne miesiączki, bóle, plamienia i antykoncepcja

Post autor: raulcia »

Witam!
Mam problem.. Od dwóch miesiecy przyjmuje antykoncepcję. Są to tabletki Daylette. Blister zawiera 24 tabletki + 4 tzw. placebo. Kiedy wzięłam pierwszą tabletkę pierwszego dnia cyklu, okres trwał wtedy prawie 10 dni! Kolejną miesiączkę dostałam w 26 dniu cyklu (czyli 2 tabletka placebo) wtedy wszystko było ok - 5 dni i po krzyku. Niestety teraz jestem w trakcie zażywania 2 blistra i jest to 21 dzień cyklu, a od tyg.występuje dość obfite plamienie (brązowy śluz)! Dziś już mocno boli mnie podbrzusze i rozpoczyna się krwawienie, a powinno to nastąpić dopiero za 5 dni! Czy to normalne? Dodam że to moja pierwsza antykoncepcja (mam 26lat). Czy to się z czasem wyreguluje? Dostałam receptę już na 3 opakowanie, ale nie wiem czy wykupić czy przerwać stosowanie. Zapisałam się już na wizytę do mojej pani doktor, ale dopiero za 2tyg. Nie wiem co teraz robić...trochę się denerwuje :(
nina19

Re: Nieregularne miesiączki, bóle, plamienia i antykoncepcja

Post autor: nina19 »

Najprawdopodobniej masz źle dobrane tabletki, porozmawiaj o tym na wizycie.
ODPOWIEDZ