nieprzyjemny zapach z ust

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
mohito
Miła Kobietka

Re: nieprzyjemny zapach z ust

Post autor: mohito »

Witam, wiem jakim problemem może być zapach z ust, mi też nie zawsze pachniało fiołkami i strasznie się tego wstydziłam, zwłaszcza w sytuacjach służbowych. Ale trafiłam na dobrego lekarza, z resztą w klinice o której mówicie i jest o niebo lepiej, wystarczyło wszystko wyleczyć i zmienić kilka nawyków!
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

No jasne że do stomatologa .
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

A jeśli się jest zdrowym, zeby też są zdrowe, dba sie o higiene itp, a nieprzyjemny zapach ma się tylko rano gdy się człowiek zbudzi? ;x
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Luisa
Jestem tu nowa :)

Post autor: Luisa »

moze masz refluks? tzn tresc pokarmowa wraca sie do przeleku i stad ten zapach
pitupitu

Post autor: pitupitu »

vaniliiia pisze:A jeśli się jest zdrowym, zeby też są zdrowe, dba sie o higiene itp, a nieprzyjemny zapach ma się tylko rano gdy się człowiek zbudzi? ;x

to normalne :) przez całą noc bakterie tam sobie "działają", a że w nocy nic się nie je, nie pije, ma się zamkniętą buzię z reguły ich wzmożone działanie objawia się takim właśnie nieprzyjemnym zapachem. Mój dentysta z Dormedu mówi, że ważne jest, żeby wieczorem dokładnie myć zęby, żeby bakterie w noc nie miały na czym się rozwijać!
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

A nie mozna czegos z tym zrobic? to troche krepujace np jak sie budzisz kolo swojego faceta i chcesz sie z nim pocalowac.... UGH.
mi cos lekarz mowil ze wystarczy ugryzc jablko rano zeby to przeszlo, ale nie probowalam osobiscie..
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Najszybszym sposobem żeby pozbyć się tego bez wychodzenia z łóżka... Mieć w zasięgu ręki owocową pastylkę, cokolwiek takiego byleby nie czekoladowego. Wystarczy chwilkę potrzymać ją w ustach i po problemie. ;)

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

podobno też pietruszka potrafi zabić nieprzyjemne zapachy.
oczywiście nać ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
apollo

Post autor: apollo »

Wystarczy systematycznie stosować dobrą pastę i takich problemów mieć nie będziecie. U mnie dużo dała zmiana na ajonę. Już miałam wrażenie, że mój problem wynika z jakiegoś innego źródła, a jednak nie... Wystarczyła zmiana pasty + systematyczność. A niby wcześniej korzystam z tak markowego produktu...
wiewióra
Miła Kobietka

Post autor: wiewióra »

To mogą być też problemy z żołądkiem. Idź lepiej do lekarza, a nie dentysty
darma29

Post autor: darma29 »

Też miałam problem ze śmierdzącym oddechem, nie tylko rano. Myślałam, że t zęby, później, że dziąsła. Zrezygnowałam z kawy, nie paliłam. Ogólnie okazało się że to problem z żołądkiem, a raczej jelitami, miałam często zaparcia i lekarz wysłał mnie do dietetyka, bo stwierdził, że mam zapchane jelita. No i to było przyczyną cuchnącego oddechu.
pomcia

Post autor: pomcia »

Bardzo często jest to problem z żołądkiem. Po jakim czasie "przeszedł" problem?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Lekarz nie zaszkodzi, a póki co mentoski albo landrynki na dzień dobry :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
biszka

Post autor: biszka »

Ja słyszałam również, że jabłko pomaga, podobno dobre jest też rzucie goździka. Ale generalnie nieprzyjemny oddech z rana ma chyba większość ludzi i jest to dość normalne, myślę, że sposób z miętusami czy innymi cukierkami koło łóżka jest ok :) Ale oczywiście dentysty nie zaszkodzi odwiedzić!
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 8:44 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ladybug
Miła Kobietka

Post autor: ladybug »

nieprzyjemny zapach z ust wystepuje tez przez migdały. W wyniku częstych angin i antybiotyków pojawiają się krypty w migdałach, a w nich odkłada się jedzenie w postaci żółtych czopów i śmierdzi na maksa, mozna sobie o tym poczytać w internecie :)
Awatar użytkownika
Anna_N
Miła Kobietka

Post autor: Anna_N »

Wizyta u lekarza jest niezbędna, a jeżeli to nie pomoże to możliwe że to od żołądka, jest coś takiego jak refluks żołądka
apollo

POdstawa to odpowiednia higiena. Bez niej nawet nie macie co liczyć na efekty. Przyczyną jest właśnie brak odpowiedniej pielęgnacji, zatem po prostu ajona, systematyczne mycie. Uwierzcie mi, że bez dbałości op higienę sami robicie z siebie zwyczajnych brudasów :(
MarianAna
Fajna Kobietka

Post autor: MarianAna »

Dentysta? Czasami problemy żołądkowe paradoksalnie są przyczyną nieestetycznego zapachu z ust. Może warto zbadać czy wszystko z naszym żołądkiem jest w porządku. Przecież soki żołądkowe przyczyniają się w dużej mierze do tego, jak pachnie nam z ust. Dentysta to raczej 2 lekarz, do którego bym się wybrała. Dodam jeszcze, że warto nosić gumę do żucia przy sobie w wiadomych celach.
storczyk_12

Post autor: storczyk_12 »

problemy z żołądkiem, a nawet jakieś inne choroby mogą również powodować problemy z zębami. Jednak mi też na pierwszą myśl przychodzą zęby. Trzeba wszystkie wyleczyć, usunąć kamień i solidnie myć i wtedy dopiero zobaczyć, czy problem nie ustępuje, tak mówi mój lekarz z Dormedu :)
Kobiela

Post autor: Kobiela »

apollo pisze:POdstawa to odpowiednia higiena. Bez niej nawet nie macie co liczyć na efekty. Przyczyną jest właśnie brak odpowiedniej pielęgnacji, zatem po prostu ajona, systematyczne mycie. Uwierzcie mi, że bez dbałości op higienę sami robicie z siebie zwyczajnych brudasów :(
A co to ma wspólnego mycie z zapachem z ust?!?!
mam ten sam problem i jest to od.......żołądka
kredyt pod zastaw jaworzno
apollo

Bardzo dużo, problem wynikający z żołądka to niewielki procent wszystkich. Najczęściej chodzi po prostu o brak odpowiedniej higieny, no i oczywiście o kiepską dietę. Zazwyczaj problem kiepskiego zapachu z ust leczy się podstawowymi metodami.
bere

Post autor: bere »

dokładnie, dieta i częste szczotkowanie oraz płukanie ust płynem to podstawa.
wonsz

Post autor: wonsz »

Regularnie myć zęby i odwiedzac dentystę? Powinno to rozwiązać problemy z nieprzyjemnym zapachem...
http://www.alkoh.pl/ - zajrzyj na moją stronę!
Frania10

Post autor: Frania10 »

wszelkie rzeczy związane z jamą ustną radzę konsultować z dobrym dentystą. Trzeba znaleźć swojego lekarza. Mi się to udało, polecam dr Mateusza Prokopa z SPAM Naprawdę dobrze wykonuje wszystkie zabiegi i co ważne w bardzo miłej atmosferze.
Ostatnio zmieniony czw paź 02, 2014 2:40 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Keira

Post autor: Keira »

Zapach z ust może świadczyć również o chorobie przewodu pokarmowego. Zacznij najpierw od dentysty a potem idź do lekarza pierwszego kontaktu to on cię skieruje gdzie potrzeba.

SPAM
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2014 8:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ