mam pewien problem, a mianowicie: jestem nieśmiała i wydaje mi się, że wpływa to również na moje życie seksualne. Czy coś w tym jest?
Niepewność siebie,a seks
Niepewność siebie,a seks
Witajcie,
mam pewien problem, a mianowicie: jestem nieśmiała i wydaje mi się, że wpływa to również na moje życie seksualne. Czy coś w tym jest?
(Jestem z moim chłopakiem od roku, od niedawna mieszkamy razem, uprawiamy seks od ok. pół roku) dodam, że jest on moim pierwszym i jedynym partnerem seksualnym(choć wcześniej miałam "zbliżenia seksualne" z innymi partnerami-choć niewiele, gdyż jestem raczej powściągliwa.) Nie wiem,z czego wynika moja niepewność siebie: jestem młodziutka, nawet ładna (bynajmniej nigdy nie słyszalam,bym byla brzydka) jestem uwazana za atrakcyjna osobe, a jednak nie podobam sie sobie (szczerze), choc wiem,ze brzydka nie jestem. To dziwne,prawda? Mam male piersi i moze to mnie tak oniesmiela wobec partnera: wstydze sie przed nim rozebrac-nigdy nie widzial mnie calkowicie nago. W lozku jest mi nudno i osiagnelam tylko 2 razy orgazm, pewnie dlatego, ze ciagle sie hamuje, zaslaniam sie, wstydze i tak na prawde nie wiem,co mam robic, by bylo dobrze. Moj partner mnie pociaga, jest wspanialy,niczego mu nie brak, a jednak nasze zycie seksualne jest nieciekawe, ze wzgledu na mnie i on daje mi to tez do zrozumienia. Jak moge to zmienic? Jak czuc sie bardziej zmyslowa, seksowna, kobieca? Baaardzo prosze o jakies porady!

-
dobroslawa
Re: Niepewność siebie,a seks
Myśl o sobie pozytywnie. Patrz na siebie oczami swego mężczyzny. Skoro jemu się podobasz i go podniecasz, to powinnaś czuć się atrakcyjna. Przełam się i obnaż się przed nim, obserwuj jego reakcję na Twoje zachowanie,na pewno bedzie entuzjastyczna.
-
babsko
"jest on moim pierwszym i jedynym partnerem seksualnym(choć wcześniej miałam ,,zbliżenia seksualne,, z innymi partnerami-choć niewiele,gdyż jestem raczej powściągliwa".
Chyba czegoś nie rozumiem
Jak dla mnie też za dużo ale... I z tymi partneramito faktycznie ciekawe
Może nie dochodziło do pełnej penetracji a jedynie do np. pettingu?babsko pisze:"jest on moim pierwszym i jedynym partnerem seksualnym(choć wcześniej miałam ,,zbliżenia seksualne,, z innymi partnerami-choć niewiele,gdyż jestem raczej powściągliwa".
t-mobile to najlepsza sieć w Polsce!
Czekamy na wyjaśnienie tych kwestii;)
Bezpieczne zabawki dla niemowlaków
- Prezes_ona
- Jestem tu nowa :)
Czasami niesmiałosc moze oniesmielac, ale to tez znaczy ze nie czujesz sie pewnie przy partnerze...ja tez mialam ddo tej pory ale teraz juzprzy moim mezu od poczatku czułam sie dobrze i od razu zauwazylam poprawe mojego pożycia;o)
ogrodzenia stalowe Warszawa
trzeba byc pewnym siebie inaczej zawsze bedzie nieciekawie
Lajkujcie mój profil
Nie łam się, na pewno jesteś dla niego atrakcyjna, inaczej nie byłby z Tobą. Może stań przed lustrem, spójrz na siebie i postaraj wymienić 10 cech, które w sobie lubisz. A potem jak już przyjdzie co do czego
to myśl o tych zaletach, a nie o tym co Ci się nie podoba i wszystko będzie dobrze
On pewnie nawet Twoich wad nie dostrzega!
Faktycznie trochę niezrozumiale to napisałam,wybaczcie. Chodziło mi właśnie o coś w stylu pettingu. I dziękuje wam za odpowiedzi i rady.