Niedoczynnośc Tarczycy ,a ciąża...

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
AgataS28120209
Jestem tu nowa :)

Niedoczynnośc Tarczycy ,a ciąża...

Post autor: AgataS28120209 »

Witam :)
Postanowiłam rozpocząć ten wątek, ponieważ jak w temacie mam niedoczynnośc tarczycy. Rozpoczynam leczenie .... (Tzn dopiero ide do lekarza na 1 wizytę)
Sytuacj awyglada tak, że z punktu widzenia ginekologicznego wszystko jest ok i mogę być mamą gdyby nei brak miesiączki spowodowany niedoczynnościa tarczycy..
Czy jak zacznę leczenie, jest możliwe że zajdę w ciążę??
Ktoś ma niedoczynność tarczycy?
Pomóżcie :)
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Re: Niedoczynnośc Tarczycy ,a ciąża...

Post autor: rozoowa »

Jeżeli chcesz starać się o dziecko, myślę że powinnaś celować w lekarzy o specjalizacji ginekolog-endokrynolog. Poinformować o swojej niedoczynności i chęci posiadania dziecka. Z zajściem w ciążę problemu nie powinno być, znam kobiety które mimo niedoczynności zaskakiwały za pierwszym razem i ciąża przebiegała bezproblemowo, trzeba będzie wykonać co prawda trochę dodatkowych badań, ale to przecież nie równa się z chęcią posiadania dziecka. Życzę powodzenia i jeżeli się zdecydujesz dużego i zdrowego maleństwa! :)
AgataS28120209
Jestem tu nowa :)

Post autor: AgataS28120209 »

Mam nadzieję, że i mi się uda za nie długo być w ciąży :)
Dziękuję serdecznie, za jaki kolwiek odzew :)
Będę dawać znać jak mi idzie leczenie :*
Awatar użytkownika
rozoowa
Fajna Kobietka

Post autor: rozoowa »

Informuj na bierząco! :)
ODPOWIEDZ