Nie mogę dotykać faceta nie wiem dlaczego

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
karolina2706
Jestem tu nowa :)

Nie mogę dotykać faceta nie wiem dlaczego

Post autor: karolina2706 »

chce dla niego jak najlepiej a nie mogę jakoś do tego dotykania przejść  boje sie ze jak zaczne go dotykać to się cofnę ze stresu 
podczas pierwszego pocałunku też byłam taka w stresie...
Lezymy na sobie widze ze jest mu dobrze i mi zresztą też. On mnie dotyka a ja jakoś nie mogę tam głębiej. Dotykam go po klatce szyi i rękach. Jak dać mu do zrozumienia żeby np. sam poprowadził moją rękę albo coś ? Myślałam żeby mu położyć rękę na kolanie i tak powoli przesuwać w górę i w dół. On by chciał pewnie
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Re: nie moge dotykać faceta nie wiem dlaczegi

Post autor: Burbi »

Pierwsze moje pytanie, ile macie lat? Po drugie, fajnie jak dziewczyna inicjuje czasem pocałunek, jakieś pieszczoty czy już w końcu sam seks, ale mimo wszystko chyba częściej faceci do tego ciągną;) Moim zdaniem powinnaś mu po prostu to powiedzieć przed tymi chwilami, że jesteś nieśmiała i musi Ci trochę pomóc się przełamać, jeżeli mu zależy to nie powinien mieć nic przeciwko, ba, powinien się cieszyć, że Cię wesprze i pomoże;)
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Awatar użytkownika
Limonika
Miła Kobietka

Re: nie moge dotykać faceta nie wiem dlaczegi

Post autor: Limonika »

tak samo uważam, najlepiej żebyś jemu sama powiedziała bo na pewno się zrozumiecie :) a nawet jeśli nie umiesz się teraz przełamać to na pewno z czasem nabierzesz odwagi :)
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Re: Nie mogę dotykać faceta nie wiem dlaczego

Post autor: Astra »

Czasami tak sie zdarza , ze zbyt silne pragnienie oraz skrepowanie powoduja
taka niewidzialna blokade wewnatrz naszego organizmu.
Jest tez tak , ze czujemy sie prawie jak ,,sparalizowane,,.
Ktos kiedys powiedzial , ze takie napiecie i stres mozna pokonac malymi
kroczkami, bez zbednego pospiechu.
Te slowa naprawde maja sens jak sie dobrze nad ich trescia zastanowic.
Moze wobec tego warto poddac sie chwili namietnosci i po prostu sprobowac
wylaczyc swoje myslenie , a skoncetrowac sie wylacznie na odczuwaniu przyjemnosci i
pozadania.
A dotykanie przyjdzie doslownie bezwiednie.
Wiem , ze to nie jest latwe , ale mozna to probowac wycwiczyc.
Uwazam tez, ze w kontaktach intymnych kierujemy sie zazwyczaj zupelnie innym jezykiem
ktora nazywa sie namietnoscia i niebianskim pozadaniem. :diabel
Zazwyczaj wszyscy potrafimy sie tym jezykiem bezblednie poslugiwac .
Zamknij wobec tego oczy i mysl nie o stresie i blokadach , ale o rozkoszach. :)
vaniliiia
Kobietka Expert

Re: Nie mogę dotykać faceta nie wiem dlaczego

Post autor: vaniliiia »

Tez kiedys mialam ten problem i powiem Ci, ze potrzeba czasem czasu, albo tez partnera ktory nie jest wstydliwy tylko odwazny i sam zainicjuje to wszystko..
W moim przypadku tak bylo.. wstydzilam sie wszystkiego bo wiadomo pierwszy partner itp.. ale sam wszystko zaczynal wiec w ktoryms momencie juz sie do tego przyzwyczailam, nie wstydzilam no i teraz w koncu sama wszystko inicjuje..

takze powodzonka :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
ODPOWIEDZ