Nauka jezyka

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
martaokil
Jestem tu nowa :)

Nauka jezyka

Post autor: martaokil »

Witam, a może bardziej – hello! ;) Szukam dobrej szkoły/biura podróży, albo innej firmy która organizuje obozy językowe w USA. Ktoś kojarzy takie sprawdzone, godne zaufania firmy z doświadczeniem? Chciałabym w przyszłe wakacje opłacić tego typu wyjazd synowi (skończy 17 lat). Wiadomo że nic tak nie szlifuje języka obcego jak kontakt z żywą mową, innymi ludźmi itp. a dziś bez angielskiego jak bez jednego oka....takie czasy.
weronikax

Re: Nauka jezyka

Post autor: weronikax »

A sprawdzałaś ofertę szkoły Berlitz?
elacara

Post autor: elacara »

Na stronie lingwista . com.pl powinny już się pokazywać oferty obozów językowych na przyszły rok. Na pewno są te do USA, bo na czymś takim mi najbardziej zależy i chyba wyślemy syna do NY, niech zobaczy jak wygląda Manhatan i cały ten amerykański świat , który zna się głównie z hollywódzkich filmów. Fakt że ten amerykański angielski jest trochę inny niż brytyjski, ale generalnie jak się zna jeden z nich to można się spokojnie dogadać też w drugim ;)
MartaMM
Miła Kobietka

Post autor: MartaMM »

Ja się uczę z tutlo, lekcje są online i sama decyduję kiedy się uczę;) To bardzo wygodne, bo taką 20 minutową lekcję łatwo wcisnąć w rozkład dnia;)
AnitaT
Miła Kobietka

Post autor: AnitaT »

MartaMM pisze:Ja się uczę z tutlo, lekcje są online i sama decyduję kiedy się uczę;) To bardzo wygodne, bo taką 20 minutową lekcję łatwo wcisnąć w rozkład dnia;)
Też się u nich uczę. Lekcje online to dla mnie wygodne rozwiązanie. Przy nienormowanych godzinach pracy to super opcja, że sama mogę decydować kiedy i o której się uczę;)
JuliaBed
Miła Kobietka

Post autor: JuliaBed »

Tutlo faktycznie ma spoko ofertę. Mnie poleciła ich koleżanka i jestem jej wdzięczna. Wszystko tak dostosowane do klienta aby można się było uczyć jak komu wygodnie.
anna

Post autor: anna »

wiem na pewno że kursy językowe wyjazdowe do Anglii Irlandii na Malte organizuje Angloville .
Karina_28
Miła Kobietka

Post autor: Karina_28 »

Jeśli chodzi o mnie to również postawiłam na tutlo i naukę w zaciszu domu;) To wygodne, bo sama decyduję kiedy i z kim się uczę a niewykorzystane lekcje przechodzą mi na następny miesiąc;)
linijka

Post autor: linijka »

też słyszałem o tych obozach, podobno Angielska Wioska staje się coraz bardziej popularna, myślę, że to dzięki niepowtarzalnemu podejściu do nauki i tworzeniu atmosfery jakby naprawdę było się w anglojęzycznym kraju... :)
anna

Post autor: anna »

angloville polecam byłam na takim i bardzo dużo wyniosłam z niego , czułam się odłaczonana tym kursie od polskiej rzeczywistości, poczyniłam niesamowity postep u sibie przełamałam bariere jeżykową i czuję się yteraz dużo pewniej. polecam
ODPOWIEDZ