Nauka gry na instrumencie- co polecacie?
Nauka gry na instrumencie- co polecacie?
Cześć wszystkim! Chciałabym nauczyć się grać na jakimś instrumencie, czy macie może jakieś porady i sugestie? Zależałoby mi na w miarę szybkich efektach. Bardzo proszę o pomoc;)
Re: Nauka gry na instrumencie- co polecacie?
Też o niej myślałam:) Czy nauka gry na gitarze jest trudna? Jakie są Wasze opinie? Co jeszcze polecacie?
Każda nauka wymaga zaparcia i ćwiczeń..
czy jest trudna... hmm na początku bolą palce
czy jest trudna... hmm na początku bolą palce
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jasne, zdaję sobie z tego sprawę;) Ale czy efekty są widoczne po krótkim okresie nauki? Bo boję się, że się zniechęcę:(
Hmmm tak, bo uczysz sie z reguly grac utwor, ktory potem szlifujesz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
gitara na początek 
przyjemna nauka, dużo można wymyślać, chwyty i darmowe porady jak grać znajdziesz praktycznie wszędzie. Plus używane gitary nie są takie drogie, na początek w sam raz
przyjemna nauka, dużo można wymyślać, chwyty i darmowe porady jak grać znajdziesz praktycznie wszędzie. Plus używane gitary nie są takie drogie, na początek w sam raz

Gitara jest dobrym pomysłem, pod warunkiem że nie brak Ci samozaparcia. Każdy instrument wymaga cierpliwości i pracy. Jeśli zależy Ci na w miarę szybkich efektach graj na cymbałkach choć i te podobno nie są proste w opanowaniu 
Uczyłam się kiedyś grać na flecie. Ale nie lubię za bardzo rzeczy które do niczego nie prowadzą. Za to ostatnio spotkałam gościa który gra na różnych orientalnych instrumentach i prowadzi z tego warsztaty. I to ma sens bo łączy przyjemne z pożytecznym
Flet jest fajny, ale ten poprzeczny, a nie prosty ;P gitara zdecydowanie jest najłatwiejsza na początek. Moim wielkim marzeniem jest wiolonczela...
Warto zacząć od pianina