Nasze stópki

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Nasze stópki

Post autor: Hadassa »

Nie ;) z reguły wtedy w ogóle nie maluję, odżywką czasem...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
marryl
Jestem tu nowa :)

Post autor: marryl »

popieram przeciwników ścinarek do pięt, nic gorszego nie moze być! ze stopami cały bajer polega na pozbyciu się martwego naskórka. można to zrobić mocząc jakiś czas nogi w wodzie z sodą oczyszczoną a potem wytarcie stop i starcie naskórka np pumeksem, lub załozenie skarpet foliowym Skinlite nasączonych preparatem z kwasami AHA, w tym wypadku po kilku dniach naskórek sam odpada. Co kto woli....
Pauka75

Post autor: Pauka75 »

a próbowałyście tej nowej maski peelingującej skinlite do stóp? :) niesamowity efekt :) a jakoś nie wierzyłam w to cudo zwłaszcza że przez pierwsze parę dni na prawdę nic się nie dzieje ;) a po kilku dniach wszystkie zrogowacenia odpadły same z siebie bez żadnego skubania i tarcia... super :)
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

ja nie lubie malowac paznokci u stop :D niektore paznokcie mam tak male, ze pewnie pomalowalabym pół palca :D hihi
rzabba
Miła Kobietka

Post autor: rzabba »

to samo, pilingi i scholl:)
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

misiapysia pisze:ja nie lubie malowac paznokci u stop :D niektore paznokcie mam tak male, ze pewnie pomalowalabym pół palca :D hihi
hahha, mam to samo, dlatego czasem w lato jak chcę ładnie pomalowac paznokcie to musze zapuścić trochę tak jak u rąk, i wtedy wyglądają o wiele lepiej:)
Karolcia93
Miła Kobietka

hej, mam problem, ostatnio obtarłam sobie piętę od nowych butów, i zrobiła mi się taka jakby gulka, nie wiem jak to nazwać, troche wystająca, nie jest to zwykły odcisk, i nie wiem za bardzo jak się tego pozbyć?? Proszę o pomoc:) bo jak zakładam buta, to to bardzo boli jak chodze...
misiapysia
Miła Kobietka

Post autor: misiapysia »

moze sprobuj namoczyc zeby to zmiekczyc a potem lekko spilingować? zależnie od tego jak to bedzie wygladac po wymoczeniu :) no i potem jakis krem :) chyba ze to wyglada naprawde powaznie to udaj sie do dermatologa :)
Karolcia93
Miła Kobietka

Dziękuje za radę, słyszałam że jak się zrobi taki odcisk, to potem ciężko się go pozbyć bardzo... :( mam nadzieje że uda mi się, może potraktuje go jakimś pumeksem, tarką, czy cyzmś takim, koleżnka jeszcze poleciła mi taki preparat zmiękczający naskórek, z bielendy np. Spóbuje, zobaczymy jak efekty.
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Nasze stopki to przeciez nasza wizytowka.
Dlatego warto o nie zadbac , choc wcale nie jest to takie latwe.
Ciagle cos tam nam narasta , a to robi sie grubasna i szorstka skora na pietach.
Niby duzo jest roznych preparatow lub nawet przyrzadow do skutecznego
usuwania roznych dolegliwosci, ale mimo to jak zaczynamy chodzic
w odkrytych sandalkach to wtedy widac w jakim oplakanym stanie sa
nasze stopy.
Czasami nie wystarczy ich solidna pielegnacja, bo nasze stopy sa po prostu chore.
A wtedy bez profesjonalnej pomocy ani rusz.
Sama mialam taki problem z odciskiem pod stopa, wiec wiem co to znaczy. :(
1mpresja
Fajna Kobietka

Post autor: 1mpresja »

Karolcia93 pisze:Dziękuje za radę, słyszałam że jak się zrobi taki odcisk, to potem ciężko się go pozbyć bardzo... :( mam nadzieje że uda mi się, może potraktuje go jakimś pumeksem, tarką, czy cyzmś takim, koleżnka jeszcze poleciła mi taki preparat zmiękczający naskórek, z bielendy np. Spóbuje, zobaczymy jak efekty.
próbuj, próbuj, dobry jest ten preparat. Też mam problem z odciskami (zapłata za miłość do wysokich obcasów...) - a raczej miałam :) zmiękczył naskórek i łatwiej było się go pozbyć.
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Niestety trzeba to regularnie pielęgnować, bo inaczej ciągle będzie z tym problem. To tak samo jak z paznokciami niestety. Regularne zabiegi i bedzie ok. :)
Pauka75

Post autor: Pauka75 »

samym pumeksem możesz nie dać rady niestety, tam koleżanka maryyl na górze pisała o masce skinlite, ja też serdecznie polecam bo miałam podobny problem do Twojego, a po zastosowaniu skinlite stopy są na całej swojej powierzchni miękkie i gładkie :) spróbuj - to nie jest jakiś wielki wydatek
Karolcia93
Miła Kobietka

dzięki za rady, ale wydaje mi się, że sam krem czy preparat nie wystarczy, trezba potem skórę odpowiednio potraktować "zetrzeć" ten naskórek, itp... Muszę zacząć bardziej dbać o wygląd moich stóp, bo do tej pory jakoś nie zwracałam na to uwagi
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Karolcia93 pisze:dzięki za rady, ale wydaje mi się, że sam krem czy preparat nie wystarczy, trezba potem skórę odpowiednio potraktować "zetrzeć" ten naskórek, itp... Muszę zacząć bardziej dbać o wygląd moich stóp, bo do tej pory jakoś nie zwracałam na to uwagi
dokładnie! dlatego trzeba uzyc pumeksu :) a koleżanka powyżej, juz setny raz pisze o tej masce, wiec raczej bym nie sluchała takich wypowiedzi..... coś malo wiarygodne mi się to wydaje. :))
Tusia

Post autor: Tusia »

W tym roku ja mam plan upolować ową maskę do stóp i zrobić sobie domowe spa. :)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

ja jestem wierna masce epilfeet, co 5-6 tygodni nakładam na stopy i potem mam super gładkie stopy :) Kupuję w zestawie męskie i damskie, wychodzi taniej, a mąż ze mną grzecznie siedzi w skarpetkach ;)
Tusia

U mnie teraz maska epilfeet wrócila do lask. :)
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Dziewczyny a możecie napisać ile kosztuje ta maska? Bo słyszałam o niej wiele dobrego,natomiast osobiście nigdy nie miałam okazji jej próbować więc czekam na informacje:)
Martynaa
Miła Kobietka

Post autor: Martynaa »

Warto jest też smarować stopy na noc zwyklym kremem nawilżającym, ja mam teraz np. Kolastyny i na to nakładam ciepłe skarpetki i nie mam problemu z suchą czy zrogowaciała skórą na piętach
hania
Miła Kobietka

Post autor: hania »

też na noc zakładam skarpety i krem paloma.
Tusia

Lagenko_pl pisze:Dziewczyny a możecie napisać ile kosztuje ta maska? Bo słyszałam o niej wiele dobrego,natomiast osobiście nigdy nie miałam okazji jej próbować więc czekam na informacje:)
Ja w promocji ostatnio kupiłam ją za 39 zł, Jest dobra widząc taką ofertę długo się nie zastanawiałam.
Adrianna30

Post autor: Adrianna30 »

Piękne Panie ! Ja używam i jestem zadowolona, zawsze po zimie mam suche stopki ale używam kremu oraz peeling i jest poprawa ! Zamówiłam wiele produktów i jestem zadowolona. Aż się zdziwiłam że tak szybko je dostałam prosto do domku ;) Polecam !
Ostatnio zmieniony czw mar 19, 2015 8:02 pm przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Do tego typu reklam jest odpowiedni dział. Post edytuję. Proponuję zapoznać się z regulaminem forum.
quiosque - Uwielbiam ten sklep ;)
CosmoSpa_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: CosmoSpa_com_pl »

Peeling swoja droga,natomiast generalnie warto wrócić uwagę na suchość skóry naszych stóp i popękane pięty,tutaj bardzo fajnie sprawdzi się balsam lub masło organiczne z naturalnymi ekstraktami.
ODPOWIEDZ