na majówkę
-
Kolaboracja
na majówkę
Witam wszystkie baby
majówka nadchodzi wielkimi krokami a z nią-ładna pogoda
a co się z tym wiąże? oczywiście, grille, imprezki, domówki itp
alkoholu pewnie się poleje nie mało, więc może napiszemy swoje sposoby na to, żeby zabić objawy kaca? albo żeby tego kaca całkowicie uniknąć? :] myślę, że takie porady przydadzą się każdej z Nas, więc jeśli macie jakieś tajemnicze środki na to piszcie je tutaj 
-
tusia25
Re: na majówkę
tajemniczych środków to raczej nie znam, ale mogę podpowiedzieć żeby na pewno nie mieszać alkoholi:) nie pić kawy w trakcie picia wódki, ogólnie pić dużoo wody z cytryną, ewentualnie jakiegoś soku z pomidorów:) na mnie działa 2kc i zazwyczaj biorę w trackie imprezy z 2-3 tabletki, co do zwalczania objawów kaca - sen:) ale też działają lody śmietankowe:) głowa od razu przestaje boleć- wiem bo sprawdzałam, no chyba że się wypiło morze alkoholu;)
polecam alkohole po których kac mi mniej doskwiera , mianowicie cytrynóweczka - z tonikiem ewenementualnie
lub wściekłe psy 
-
tusia25
po wściekłych masz mniejszego kaca?? no co ty...musisz chyba ich mało wypić...a cytrynówkę piłam tylko taką "sklepową" ale słyszałam że robiona w domu jest genialna!!
Przede wszystkim nie mieszać alkoholi bo to nigdy nic dobrego nie przynosi no i właściwie to po prostu za bardzo z tym piciem nie przesadzić bo wtedy to na kaca nic nie pomoże.Ja nigdy,przenigdy nie mam kaca po winie Cin Cin,objętnie w jakich ilościach wypiję no ale nie każdy musi lubić
.A podobno takie tabletki jak 2kc to tylko pogarszają sprawę.Sama nigdy ich nie brałam ale jakoś nigdy nie słyszałam pozytywnych opinii na ich temat.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
Kolaboracja
no dziwne, bo na mnie działają one bardzo skutecznie:) zresztą moi znajomi też je chwalili.
no ale żeby uniknąć tego kac gigant... no to rzeczywiście, mieszanie alkoholi nie jest dobre.. a cytrynóweczkę domową? piłam, ale w małych ilościach i naprawdę jest o niebo lepsza od tych sklepowych!
no ale żeby uniknąć tego kac gigant... no to rzeczywiście, mieszanie alkoholi nie jest dobre.. a cytrynóweczkę domową? piłam, ale w małych ilościach i naprawdę jest o niebo lepsza od tych sklepowych!
Ja osobiście palącym polecam nie palenie do alkoholu, wiem że niełatwo, ale rano????? kaca brak 
Racja,to po tych fajkach jest rano najgorszy kac ale niestety jak się pije to nie da się nie palić,tym palącym oczywiście 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
tusia25
ja wam szczerze piszę że na mnie to 2kc działa!! a o tym, że palenie przy piciu pogłębia kaca też słyszałam, mimo że nie palę:) ale nie ukrywam,że takie popalanie na imprezie mi się kilka razy zdarzyło i jest masakra rano...
-
Kolaboracja
oj to prawda
no pomijając 2kc to też słyszałam, że na kaca dobre są lody śmietankowe - w sumie dobry pomysł
smaczny i pożyteczne :p
-
tusia25
o tych lodach też chyba gdzieś czytałam:) a jak tam majówka? kacyk był, czy się udało;):)
-
Kolaboracja
tak, imprezki były, majówka się udała. kacyka oczywiście unikałam za każdym razem. Na szczęście nie zapomniałam o braniu 2kc :]
Patrz na ten obrazek przez 5 min i kac minie
Zaraz lepiej się poczujesz
.....
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
.....
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
tusia25
soorrry ale na mnie takie gołe tyłki nie działają... i już na pewno nie na kacu..
Fakt,mnie tez to jakoś strasznie nie kręci 
-
Kolaboracja
może i fajny jest , ale nie wiem co to by działo na kaca;p chyba , że masz takiego w domu i on "wypędzi" w jakiś sposób z Ciebie tego kaca;>
-
tusia25
chyba, że masz taki w domu:) dobre:) na kaca jednak najlepsze jest to żeby go nie było;)
-
Kolaboracja
fakt, ale żeby go nie było trzeba się o to postarać, a w tym przypadku jest to bardzo proste
bo lepiej uniknąć, niż później się zastanawiać jak go wyleczyć...
Ja pijam ostatnio Radler Warkę, mix piwa i lemoniady, super smak, doskonale orzeźwia i do tego ma mniej % więc kac mnie omija 
2kc faktycznie działa, potwierdzam. natomiast z autopsji moge powiedziec tak: jesc na bieżąco podczas picia, z czego na grilu tonietrudne, bo grilowana kiełbacha idealnie wyścieła żołądek i będzie mnie podatny na wchłanianie alko 
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Na mnie na kaca nie działa nic:( teraz znów zbliża się długi weekend i cos trzeba pomyśleć żeby nie stracić dni na leczenie wieczornych imprez;)
ja z checią pojadę w góry albo nad morze, byleby gdzieś jechać