na majówkę

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Kolaboracja

na majówkę

Post autor: Kolaboracja »

Witam wszystkie baby :) majówka nadchodzi wielkimi krokami a z nią-ładna pogoda :) a co się z tym wiąże? oczywiście, grille, imprezki, domówki itp :> alkoholu pewnie się poleje nie mało, więc może napiszemy swoje sposoby na to, żeby zabić objawy kaca? albo żeby tego kaca całkowicie uniknąć? :] myślę, że takie porady przydadzą się każdej z Nas, więc jeśli macie jakieś tajemnicze środki na to piszcie je tutaj :>
tusia25

Re: na majówkę

Post autor: tusia25 »

tajemniczych środków to raczej nie znam, ale mogę podpowiedzieć żeby na pewno nie mieszać alkoholi:) nie pić kawy w trakcie picia wódki, ogólnie pić dużoo wody z cytryną, ewentualnie jakiegoś soku z pomidorów:) na mnie działa 2kc i zazwyczaj biorę w trackie imprezy z 2-3 tabletki, co do zwalczania objawów kaca - sen:) ale też działają lody śmietankowe:) głowa od razu przestaje boleć- wiem bo sprawdzałam, no chyba że się wypiło morze alkoholu;)
Lina
Miła Kobietka

Post autor: Lina »

polecam alkohole po których kac mi mniej doskwiera , mianowicie cytrynóweczka - z tonikiem ewenementualnie :D lub wściekłe psy :)
tusia25

po wściekłych masz mniejszego kaca?? no co ty...musisz chyba ich mało wypić...a cytrynówkę piłam tylko taką "sklepową" ale słyszałam że robiona w domu jest genialna!!
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Przede wszystkim nie mieszać alkoholi bo to nigdy nic dobrego nie przynosi no i właściwie to po prostu za bardzo z tym piciem nie przesadzić bo wtedy to na kaca nic nie pomoże.Ja nigdy,przenigdy nie mam kaca po winie Cin Cin,objętnie w jakich ilościach wypiję no ale nie każdy musi lubić :D .A podobno takie tabletki jak 2kc to tylko pogarszają sprawę.Sama nigdy ich nie brałam ale jakoś nigdy nie słyszałam pozytywnych opinii na ich temat.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
Kolaboracja

no dziwne, bo na mnie działają one bardzo skutecznie:) zresztą moi znajomi też je chwalili.
no ale żeby uniknąć tego kac gigant... no to rzeczywiście, mieszanie alkoholi nie jest dobre.. a cytrynóweczkę domową? piłam, ale w małych ilościach i naprawdę jest o niebo lepsza od tych sklepowych!
atena27
Jestem tu nowa :)

Post autor: atena27 »

Ja osobiście palącym polecam nie palenie do alkoholu, wiem że niełatwo, ale rano????? kaca brak :polska
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Racja,to po tych fajkach jest rano najgorszy kac ale niestety jak się pije to nie da się nie palić,tym palącym oczywiście :)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
tusia25

ja wam szczerze piszę że na mnie to 2kc działa!! a o tym, że palenie przy piciu pogłębia kaca też słyszałam, mimo że nie palę:) ale nie ukrywam,że takie popalanie na imprezie mi się kilka razy zdarzyło i jest masakra rano...
Kolaboracja

oj to prawda :) no pomijając 2kc to też słyszałam, że na kaca dobre są lody śmietankowe - w sumie dobry pomysł :) smaczny i pożyteczne :p
tusia25

o tych lodach też chyba gdzieś czytałam:) a jak tam majówka? kacyk był, czy się udało;):)
Kolaboracja

tak, imprezki były, majówka się udała. kacyka oczywiście unikałam za każdym razem. Na szczęście nie zapomniałam o braniu 2kc :]
igielka86
Jestem tu nowa :)

Post autor: igielka86 »

Patrz na ten obrazek przez 5 min i kac minie :) Zaraz lepiej się poczujesz ;)
.....

treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
tusia25

soorrry ale na mnie takie gołe tyłki nie działają... i już na pewno nie na kacu..
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Fakt,mnie tez to jakoś strasznie nie kręci :D
Kolaboracja

może i fajny jest , ale nie wiem co to by działo na kaca;p chyba , że masz takiego w domu i on "wypędzi" w jakiś sposób z Ciebie tego kaca;>
tusia25

chyba, że masz taki w domu:) dobre:) na kaca jednak najlepsze jest to żeby go nie było;)
Kolaboracja

fakt, ale żeby go nie było trzeba się o to postarać, a w tym przypadku jest to bardzo proste :) bo lepiej uniknąć, niż później się zastanawiać jak go wyleczyć...
MamaAnia
Miła Kobietka

Post autor: MamaAnia »

Ja pijam ostatnio Radler Warkę, mix piwa i lemoniady, super smak, doskonale orzeźwia i do tego ma mniej % więc kac mnie omija :drinkwine
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

2kc faktycznie działa, potwierdzam. natomiast z autopsji moge powiedziec tak: jesc na bieżąco podczas picia, z czego na grilu tonietrudne, bo grilowana kiełbacha idealnie wyścieła żołądek i będzie mnie podatny na wchłanianie alko ;)
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Na mnie na kaca nie działa nic:( teraz znów zbliża się długi weekend i cos trzeba pomyśleć żeby nie stracić dni na leczenie wieczornych imprez;)
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

ja z checią pojadę w góry albo nad morze, byleby gdzieś jechać :D
ODPOWIEDZ