myśli o byłym

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Anja
Jestem tu nowa :)

myśli o byłym

Post autor: Anja »

Wpadam w doła wracają myśli o byłym żyliśmy 3 lata razem, rozstaliśmy a co jakiś czas myśli wracają, wspomnienia wiem że ja też nie jestem mu obojętna jedno słowo a on z bukietem czerwonych róż by przyjechał. Tylko ja próbowałam ułożyć życie na nowo ale widzę że to nie sprawdza się (ex dał tak wysoko poprzeczkę ze tylko może książę z bajki mógłby ja przeskoczyć) nie wiem co robić pomocy już nie wytrzymuje
Piciu

Re: myśli o byłym

Post autor: Piciu »

Hej, no powiem Ci, że nie tak łatwo zapomnieć o kimś do kogo się coś czuje, a wiem coś o tym (jak chcesz to sobie przeczytaj mój wątek). A może wystarczyłoby z nim pogadać, może jeszcze jest to wszystko do uratowania?
Anja

Post autor: Anja »

tylko wplatałam się w inny związek i to jest problem
Piciu

Post autor: Piciu »

To odpowiedz sobie na pytanie czy chciałabyś być z tym co wcześniej czy z tym co "jesteś" teraz. I sprawa będzie prosta.
sandramokotow

Post autor: sandramokotow »

i czy ten powód dla którego się rozeszliście był aż tak istotny że nie możesz do niego wrócić.
spódniczka w kwiaty
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

No nie łatwa sytuacja. Pamiętam Twoją historię.
Zastanów się pożądnie czy to w co obecnie brniesz jest dla Ciebie odpowiednie i czy tego właśnie chcesz. Jeśli jednak chciałabyś być z ex i jesteś pewna, że on nadal czuje do Ciebie to samo -nie bądź z kimś na siłę i nie staraj się kogoś uszczęśliwić własnym kosztem. Ani nie sugeruj się tym czy wypada czy nie wypada, co ludzie powiedzą, jak zareaguje rodzina Twoja, jego.
Patrz na siebie i na to, co mogłoby dać Ci w życiu szczęście.
W życiu trzeba być troszkę egoistą a nie złotą rybką spełniające czyjeś życzenia. Bo gdzie są Twoje?
Zastanów się też czy warto wchodzić dwa razy do tej samej rzeki, bo z jakiegoś powodu rozeszliście się z ex.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Melania

Post autor: Melania »

Nie jest łatwo zapomnieć o kimś, z kim było się tyle czasu, z kim dzieliło się życie. Sama wiem coś na ten temat, bo może mój poprzedni związek nie był za długi, ale do dziś ciężko o tym zapomnieć. Też zdarza mi się myśleć o byłym, mimo, że z moim obecnym facetem jestem już 3 lata i planujemy ślub. No ale skoro oboje nie jesteście sobie obojętni to walczcie o to i nie poddawajcie się, bo może to jest akurat ta miłość na całe życie.
Awatar użytkownika
anielica
Miła Kobietka

Post autor: anielica »

Tylko weź pod uwagę, że nasza pamięć działa tak, że pamiętamy po czasie to, co było dobre. Gorsze wspomnienia się zacierają. Zostają tylko te naprawdę bardzo złe (im silniejsze emocje, tym lepiej pamiętamy), albo te pozytywne - tak jak po porodzie. Organizm się tak broni, bo inaczej byśmy zwariowały. Może być więc tak, ze idealizujesz sytuację, która nie była wówczas tak korzystna.
weronica

Post autor: weronica »

Miałam zakładać nowy wątek a tu natrafiłam na Twój... nie ukrywam , że mnie to trochę pocieszyło, że nie jestem sama. Ja też często myślę o bylym. Byłym? W sumie nie wiem jak go nazywać, bo oficjalnie nigdu nie byliśmy parą. Faktem jest jednak, że ostatnimi czasy ciagle o nim myślę. Zaczęło się od kłótni z obecnym chłopakiem. I zaraz to sobie wymyslalam jaki to ten eks był idealny... dodatkowo zaczął mi sie śnić po nocach. A ostatnio nawet widziałam go , tak przelotem, ale jednak... zmienił się bardzo. Smutny, bez tej iskierki w oczach... często zstanawiam się jakby to było gdyby... czy w ogóle potrafila bym z nim rozmawiac? Co mielibyśmy sobie do powiedzenia? Czy on coś do mnie czuje? Ciągle mnie to nęka. Nie wiem co mam Ci radzić., ale wiedz, że nie jesteś sama...
Awatar użytkownika
martnalawok

Post autor: martnalawok »

ile masz lat? wszystko wskazuje ze mloda laska z ciebie :P zmienisz towarzystwo to napewno znajdziesz kogos fajnego!
Jeśli szukasz ciekawych informacji kinowych, to możecie czytać świeże http://wypaskino.pl/category/zapowiedzi/!
ODPOWIEDZ